Teknoloji

Android uygulamalarının çoğu boşta duruyor, en popüler 50 uygulama yüzde 61 kullanım oranına sahip

Nielsen, ABD çapında yaptığı ilginç bir araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Binlece iOS ve Android cihazlarına yüklenen müşteri ölçüm yazılımı sayesinde Nielsen müşterilerin davranışlarını doğrudan elde etme fırsatı yakalamış. Tabii, söz konusu yazılım kullanıcıların cihazına onayları olursa yükleniyor. Üstelik bu yazılım kullanımla ilgili çok yüksek doğruluğa sahip verileri de Nielsen tarafına göndermiş oluyor.

Nielsen’in yayınladığı ilk rapor Android cihaz sahiplerinin uygulamaları ve mobil interneti nasıl kullandıkları üzerine hazırlanmış. Raporun sonucuna göre uygulamalarda geçirilen zaman internette gezinirken geçirilen zamanın iki katına denk geliyor. Daha da ilginci, Nielsen Android Market’teki en popüler 10 uygulamanının Android cihazlarındaki uygulama kullanımının yüzde 43’ünü karşıladığını saptamış.

Nielsen Telekom Araştırma ve Anlayış Direktörü Don Kellogg “Android için yüzbinlerce uygulamanın bulunmasına rağmen, harcanan zamanın büyük bir kısmını bu uygulamaların çok küçük bir kısmı oluşturuyor.” şeklinde görüş belirtti. Android Market’teki en popüler 50 uygulama yüzde 61’lik bir genel kullanıma sahip. Bu da demek oluyor ki, Android uygulamalarının çoğu sadece yüzde 39 gibi nispeten küçük bir kullanım oranını paylaşmak zorunda kalıyor. “Yazı yazıldığı sırada 250 binin biraz üzerinde toplama sahip olan Android uygulamalarının 249950’nin biraz üzerindeki kısmı pastanın geri kalan yüzde 39’undan pay kapmak için rekabet ediyor.” diye ekledi Kellogg.

İlgili – Nielsen Blog

İLGİLİ HABERLER