Teknoloji

Android uygulamalarında çökme yaşayan kullanıcılar için hızlı çözüm tavsiyesi

google android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bazı Android cihaz sahipleri kullandıkları çeşitli uygulamalarda çökme sorunu yaşıyor olabilirler. İçinizi rahat tutun, Google bu sorunun çözümü için çalışıyor. Söz konusu sorun, Android System WebView olarak adlandırılan bir sistem bileşeninden kaynaklanıyor.

Android System WebView, Android uygulamalarının web içeriği görüntülemesine izin veriyor. Ancak şu anda çeşitli uygulamaların çökmesine neden olan bir sorunun kaynağını da teşkil ediyor.

Google, konuyla ilgili olarak The Verge sitesine yaptığı açıklamada, “WebView ile ilgili olarak Android’deki bazı uygulamaların bazı kullanıcılar için kilitlenmesine neden olan bir sorunun farkındayız.” dedi. “Şu anda kapsamı tam olarak doğrulamak için çalışıyoruz ve bir düzeltme devam ediyor.”

Bazı kullanıcılar, WebView’daki en son güncellemenin kaldırılmasının sorunu çözdüğünü söylüyor. Aslında, Samsung’un resmi ABD destek Twitter hesabı tam olarak bu adımı atmanızı öneriyor.

Google, Workspace durum sayfasında Gmail Android uygulamasıyla ilgili bazı sorunların olduğunu dile getiriyor. Şirket, sorunlar çözülene kadar masaüstü arayüzünün kullanılmasını tavsiye ediyor.

İLGİLİ HABERLER