Teknoloji

Android uygulamaları yakındaki cihazları çevrim dışıyken de bulabilecek

android uygulamalariAkıllı telefon uygulamalarının bir cihaza yaklaşıldığında otomatik olarak gerekli aksiyonu almasını isteyenlerin dileği yakında gerçek olacak. Google geçtiğimiz mayıs ayında I/O’da ön izlemesini gösterdiği “Nearby Connections” (Yakındaki Bağlantılar) aracını Android geliştiricilerine açtı. Güncellenen çerçeve sayesinde Android uygulamaları Bluetooth ve Wi-Fi ile yakındaki cihazları bulacak.

Böylelikle bazı görevler bir internet bağlantısına gerek kalmadan tamamlanabilecek. Örneğin, bir otel odasına girildiğinde sıcaklık otomatik olarak ayarlanabilecek.

Google’ın aracı; cihazların bağımsız bir ağ oluşturmasını da, tek bir cihazın ağın merkezine yerleştirilmesini de destekleyecek. Bunun özellikle tek bir cihazın önceliği alabileceği sınıf veya toplantı gibi ortamlar için yararlı olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Bazı Android uygulamaları şimdiden Nearby Connections için altyapı oluşturuyor

Nearby Connections’ın popüler Android uygulamalarına gelişi zaman alacak gibi görünse de, bazı uygulamalar şimdiden altyapı çalışmalarına başlamış durumda. The Weather Channel, internet bağlantısının zayıf olduğu noktalara mesh ağları kuruyor. Bu ağlar sayesinde kullanıcılara acil hava durumu uyarılarının gönderilmesi planlanıyor. Hotstar bu yöntemle çevrim dışı medya paylaşımı üzerine çalışırken, GameInsight da çevrim dışı oyun arkadaşları bulunabilmesini hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER