Manşetler

Android uygulamaları promosyonlu abonelik fiyatları sunabilecek

android uygulama güncelleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android uygulamalariGoogle, Android geliştiricileri için düzenlediği Playtime isimli etkinlikte önemli bir yeniliği duyurdu. Yakında Google Play Store’da bulunan uygulamalar promosyonlu abonelik fiyatları sunabilecek. Google’dan Larissa Fontaine, bu yeni imkana dair detayları bir blog yazısı aracılığıyla duyurdu. Yakında geliştiricilerinin yeni abonelerine geçici süre için bir “hoş geldin fiyatı” uygulayabileceğini belirten Fontaine, yeniliği bir örnekle açıklamayı da ihmal etmedi. Örneğin, uygulama geliştiricileri ilk üç ay boyunca yeni kullanıcılarından aylık 1 dolar gibi bir abonelik ücreti alabilecek. Sonrasında ise standart tarifeye dönülecek.

Android uygulamaları için Google’ın bu kararı büyük bir fark yaratabilir. Özellikle müzik ve video uygulamaları için bunun ciddi bir fırsat olduğu rahatlıkla söylenebilir. En azından bir süre için abonelik ücretinin indirimli olması sayesinde Google’ın bekleneni henüz veremeyen servisi YouTube Red temposunu artırabilir ya da Spotify, Apple Music ve diğer rakiplerine karşı üstünlüğünü koruma konusunda avantaj kazanabilir. İnternet TV servisleri ve Evernote gibi üretkenlik platformları için de Google’ın yeni yaklaşımı avantajlı olabilir.

Android uygulamaları içindeki abonelik harcamaları son 3 yıl içinde 10 kat arttı

Larissa Fontaine, aboneliğin Google Play Store’daki uygulamalar arasındaki en hızlı büyüyen iş modeli olduğunu belirtti. Google yöneticisi, son 3 yılda Android uygulamaları içinde yapılan abonelik harcamalarının 10 kat arttığına da dikkat çekti. App Store üzerinden gerçekleştirilen aboneliklerde yüzde 30’luk bir pay alan Apple, uygulamaların abonelikleri bir yıl muhafaza etmesi durumunda payını yüzde 15’e indireceğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER