Teknoloji

Google Android kullanıcılarına arama sonuçlarından mobil uygulama yükleme izni veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android uygulamaları

Google Android’de, kullanıcıların Android uygulamaları Play Store’a girmeden, doğrudan arama motoru sonuçları üzerinden indirmelerini sağlayacak bir özelliği test ediyor.

Söz konusu özellik kapsamında daha küçük bir izin penceresi ve onun içinde de tıpkı Play Store’da olduğu gibi bir yükle butonu yer alacak. Görünüşe göre, bu özellik sadece Google arama uygulaması içinden arama yapıldığında kullanılabiliyor, Chrome internet tarayıcısı içinde çalışmıyor.

Android uygulamaları Google uygulamasındaki sonuçlardan yüklenebiliyor

Google bir süredir Android ve iPhone’daki mobil internet tarayıcıları üzerinden arama sonuçlarını görüntüleyenlere uygulamaların Play Store ve App Store bağlantılarını gösteriyor. Ne var ki, bu sefer kullanıcılar bir uygulamayı uygulama mağazasına gitmek yerine doğrudan arama sonuçları içinden indirme fırsatına sahip olacak.

Bu özelliğin Google uygulaması dışına çıkıp Chrome ve Safari gibi mobil internet tarayıcıları üzerinden yapılan Google arama sonuçları üzerinden de kullanılabilir olup olmayacağı bilinmiyor. Google bu konuyla ilgili olarak sorulan sorulara cevap vermiyor.

Ne var ki, bu özellik sadece Android kullanıcıları için bile ana unsurlardan biri hâline gelirse, Google’ın mobil uygulamaların giderek daha fazla hakimiyet kurduğu bir ortamda arama motorunu kullanılabilir ve geçerli kılma çalışmalarını destekleyecektir. Ne de olsa, Google mobil kullanıcıların mümkün olduğu kadar kendi servislrni kullanmasını istiyor, kendi yaptığı uygulamaları yüklemeyecek olsalar bile.

İLGİLİ HABERLER