Teknoloji

Android uygulamaları Chromebook bilgisayarlarda çalışacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chrome-os-android-uygulama-260614

Google Chromebook kullanıcılarının Android uygulamalarını masaüstü işletim sistemi üzerinde çalıştırmasına izin vereceğini açıkladı. Böylelikle Android ve Chrome OS arasındaki çizgi biraz daha bulanıklaştırılmış olacak.

Google, I/O 2014 açılış toplantısı sırasında bu özelliği Evernote, Vine ve Flipboard Android uygulamalarını Chromebook Pixel üzerinde çalıştırarak gösterdi.

Android ve Chrome OS şefi Sundar Pichai tarafından gerçekleştirilen sunumda Evernote’un Chromebook versiyonununda yapılan değişikliklerin telefondaki uygulamada da otomatik olarak değişiklikler yaptığı gösterildi.

Android uygulamalarının Chrome OS bilgisayarlarda çalıştırılmasının gerçek anlamda ne zaman kullanılabilir olacağı noktasında Google kesin bir tarih vermedi.

Bu arada şirket Apple’ın son masaüstü işletim sistemi OS X Yosemite’da olduğu gibi, Chromebook kullanıcılarının telefonlarına gelen bildirimlerini Chromebook üzerinde görebileceklerini dile getirdi. Bununla ilgili olarak açılış toplantısı sırasında bir örnek gösterildi. Google, düşük pil uyarısına dair bir telefon bildiriminin Chromebook bilgisayar üzerinde görüleceğini söyledi.

İLGİLİ HABERLER