Teknoloji

Android uygulama indirme sayısı bakımından iOS’i geride bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABI Research adlı araştırma şirketinin 2011’in ikinci çeyreğini kapsayan analizine göre Google’ın mobil işletim sistemi Android’den yapılan uygulama indirmeleri tüm mobil platformlar genelinde yapılan uygulama indirmelerinin yüzde 44’ünü oluşturdu. Apple’ın iOS işletim sistemiyse yüzde 31’lik bir oran elde etti. Bu sadece Android kullanımı açısından değil, uygulama dağıtımı açısından da önemli bir bulguya işaret ediyor. Ayrıca, ABI’ye göre Android tabanlı telefon sevkiyatı bir önceki üç aylık döneme göre yüzde 36’lık bir artış gösterdi.

Öte yandan ABI Research ekibi Android’in Apple’ın domine ettiği alanda kontrolü ele alacağı konusunda muhafazakar düşünmeye devam ediyor. ABI’de mobil servisler pratik direktörü olarak görev yapan Dan Shey Android’in kullanıcı başına uygulama indirme sayısının Apple’ın yarısı seviyesinde olduğuna dikkat çekiyor. ABI Research’ün bir başka saptamasına göre bu yıl yapılacak mobil oyun ve uygulama indirme sayısı 29 milyara ulaşacak, bu 2010’da yapılan indirme miktarının üç katına tekabül ediyor.

ABI Research tarafından yapılan araştırmanın sonuçları tam da Android Market’teki uygulama başvuru sayısının eylül ayında 500 bini geçtiği haberiyle birlikte geldi. Bu başvuruların sonucunda şu anda 315 bin uygulama mağazada dağıtımda bulunuyor. Buna karşılık Apple’ın iTunes uygulama mağazasıysa 600 bin başvuru ve şu anda dağıtımda olan 456 bin uygulama rakamlarıyla göze çarpıyor.

İlgili – Bloomberg Businessweek

İLGİLİ HABERLER