Teknoloji

Android ücretsiz uygulamalar bakımından iOS’in önünde yer alıyor

Android, kullanıcılarının hoşuna gidecek şekilde daha fazla ücretsiz uygulamayı bünyesinde toplamaya devam ediyor. Öyle ki, bu alanda Apple’ın iPhone’unu bile geride bırakmış.

Hollanda merkezli mobil araştırma şirketi Distimo’nun yaptığı araştırmaya göre Google’ın mobil işletim sistemi için geliştirilmiş ücretsiz uygulama sayısı iOS için geliştirilmiş olanda daha fazla. Şu anda 134342 ücretsiz Android uygulaması bulunurken, buna karşılık gelen iPhone uygulama sayısı ise 121845’te kalmış durumda. Ancak burada dikkat çekmemiz birkaç nokta var. Eğer sadece iPad’e özel ücretsiz uygulamaları da işin içine katarsak ibre Apple’ın lehine doğru değişiyor ve iOS’in ücretsiz uygulama sayısı 132239’a yükseliyor. Bu arada Apple’ın bazen oldukça katı olan inceleme süreci de ücretsiz uygulama sayısının Android’inkinin gerisinde kalmasının bir nedeni olarak açıklanabilir.

Ücretsiz uygulamalar tarafından Google’ın Android’i üstünken, paralı uygulamalar bakımından ibre Apple’ın iOS’ine doğru dönüyor. Apple bu alanda 333124’e karşılık 206143’lük bir üstünlük kurmuş durumda. Ancak Android’in yükselişi ve raporun nitelediği şekliyle iOS’in nisbi durgunluğu gibi etkenleri göz önünde bulunduran Distimo önümüzdeki beş ayda Google’ın bu alanda da liderliği eline alacağını tahmin ediyor.

Distimo’nun raporunu indirip incelemek isteyenler aşağıdaki bağlantıyı takip edip kayıt olduktan sonra raporu bilgisayarlarına indirebilir.

İlgili – Distimo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER