Teknoloji

Google yeni Android TV tasarımıyla çevrimiçi servislere girişi kolaylaştırıyor

android tv

Google, Android TV sahiplerine sunacağı yeni Play Store deneyimini I/O 2019’da gözler önüne çıkardı. Play Store’un yeni tasarımı, hem uygulama indirmeyi hem de yeni abonelik servislerine kaydolmayı kolaylaştırıyor. Variety‘de yer alan habere göre; yeni arayüz sayesinde yayıncılar, uygulamanın yükleme aşaması ile kayıt ve giriş süreçlerini birleştirebilecek. 9to5Google‘ın haberinde ise yeni arayüzün giriş için PIN kodu kullanımını destekleyeceği belirtiliyor. Böylelikle çevrimiçi servislere giriş için uzaktan kumandayla tüm şifreyi girmeye gerek kalmayacak.

Google yeni özellikleri ve arayüzü sergilerken, Amazon Prime Video servisini kullandı. Google ve Amazon arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlığın çözülmesinin ardından Amazon Prime Video’nun Android TV’ye gelişinin de önü açılmıştı.

Yeni Play Store, Android TV’nin yeni versiyonunun tam sürümünden ayrı olarak dağıtılacak. Variety’ye konuşan Android TV’nin başkanı Shalini Govil-Pai, Android’in akıllı telefon ve TV versiyonlarının aynı çizgide ilerlemesi gibi zorunluluğun olmadığını belirtti. Android TV’deki güncellemelerin dağıtım hızının yavaşladığını düşününce buna pek fazla şaşırmamak gerekiyor.

Google, Android TV Play Store için hazırladığı yeni arayüzün dağıtımına 2019 içinde başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER