Teknoloji

Android TV yakında telefonları oyun kumandasına dönüştürecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Android TV üstünde oyun oynamak isteyenlere geleneksel bir oyun kumandası satıyor. Ancak yakında oyun keyfi için bu kumandayı satın alma zorunluluğu ortadan kalkabilir. Yazılımcılar için yeni araçlar yayınlayan Google, Android telefonların özel oyun kumandalarına dönüştürülmesini mümkün kılıyor. Bu araçlar sayesinde yazılımcılar Android telefonun ekranını oyunun ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleyebilecek. Google bu sistemin nasıl işleyeceğini yayınladığı demo videosuyla göstermeyi de ihmal etmedi.

Bir yarış oyunuyla gerçekleşen demoda oyun kumandasına dönüştürülen Android telefonun ekranına hız saati, takometre, gaz ve fren pedalları, turbo tuşu yerleştiriyor. Fiziksel buton ve kontrol kolları oyun oynamak için daha kullanışlı yollar olsalar da, Google’ın yeni araçları deneyimi geliştirmek adına hoş bir ekleme olarak göze çarpıyor.

Google’ın duyurduğu diğer araçlar ise genellikle reklamlarla ilgili. Yazılımcılara oyunlara kişiselleştirilmiş reklamlar ekleme imkanı veren Google, uygulama içi satın almalar için bir hedef kitlesi belirlenmesinin de önünü açtı. Yazılımcılar diledikleri takdirde farklı kullanıcı grupları için özel deneyimler de geliştirebilecek.

İLGİLİ HABERLER