Eğlence

Android TV uzaktan kumandası gidiyor, yerine Google TV uzaktan kumandası geliyor

android tv uzaktan kumanda

Google, eski Android TV uzaktan kumanda uygulamasını kaldırıyor. Bu hamle, şirketin geçen hafta uzun zamandır beklenen Google TV uzaktan kumanda uygulamasını çıkarmasının hemen ardından geldi.

Şirket, daha önce Android Police tarafından verilen haberi doğruladı. Uzaktan kumanda uygulamasının, diğer Android TV işletim sistemi cihazları için de kullanılabilen Google TV uzaktan kumanda uygulamasının geniş çapta kullanıma sunulmasından sonra kalkacağını söyledi.

Google adına The Verge sitesine açıklama yapan bir temsilci, “Kullanıcı arayüzünü geliştirerek ve özelliği doğrudan Android mobil işletim sistemine ve Google TV uygulamasına entegre ederek, telefonunuzu sanal bir uzaktan kumanda olarak kullanma deneyimine erişimi daha hızlı ve kullanımı daha kolay hâle getiriyoruz.” dedi. “Yeni uzaktan kumanda özelliği yaygın olarak kullanıma sunulduktan sonra, Android TV uzaktan kumanda uygulaması artık desteklenmeyecek ve kullanımda olmayacaktır.”

Android ile çalışa televizyonun veya cihazın, uzaktan kumandayı kullanmak için, kullanıma sunulmaya başlanmış olan Android TV Remote Service 5.0’a ihtiyacı olacak. Kullanıcıların bunu edinmek için cihazlarını manuel olarak güncellemeleri gerekmiyor. Temsilci, dağıtımın bu hafta boyunca devam edeceğini ve Google Play Store üzerinden otomatik olarak güncelleneceğini söyledi.

Yeni uzaktan kumanda aracı, Android kullanıcıları tarafından Hızlı Ayarlar’dan veya Google TV uygulaması aracılığıyla kullanılabilir. Yeni uzaktan kumanda uygulaması şu an için yalnızca Android kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER