EğlenceTeknoloji

Android TV sızıntısı önemli yenilikleri müjdeliyor

android tv

Google önümüzdeki yıl Android TV platformunda bazı güncellemeler yapmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Bazı yeni Android özellikleri, amiral gemisi olarak konumlandırılacak yeni bir donanım ve Google’ın yakında faaliyete geçecek oyun servisi Stadia‘nın desteklenmesi, söz konusu güncellemeler arasında öne çıkıyor.

Google bu planlarını bir geliştirici konferansında paylaştı. Söz konusu planları gösteren slayt ise XDA Developers tarafından gündeme taşındı. Bu slaytta Google’ın Android TV’yle ilgili olarak önümüzdeki iki yıla yayılan önemli değişiklik planlarını görmek mümkün oluyor.

Google’ın yol haritasında ilk olarak cihaz üreticilerine Asistan’a özel ifadeler ekleme imkanını sunmak bulunuyor. Menü içi reklamların test edilmesi ve Play Store’un daha önce önizlemesi yapılan yeni tasarımının dağıtılması da öncelikler arasında yer alıyor. Bu değişikliklerin Android 10’a yapılacak bir güncellemenin parçası olabileceği belirtiliyor.

Önümüzdeki yıla yönelik planlar ise çok daha büyük görünüyor. Bu planlar arasında öne çıkan ise Google Stadia desteği oluyor. Hâlihazırda Stadia’nın televizyonda kullanılabilmesi için bir Chromecast Ultra sahibi olmak gerekiyor. XDA Developers’ın haberine göre, Google bir yandan da bir “amiral gemisi” cihazın çıkışını işaret ediyor. Bu cihazın yeni nesil akıllı ev özellikleri barındıracağı ve Google Lens ile Android 10’un Canlı Altyazı gibi yeteneklerini taşıyacağı söyleniyor.

Google, Android TV için hazırlanan toplam uygulama sayısının 2020’nin sonu itibarıyla 8 bine ulaşmasını hedefliyor. Planlanan değişikliklerden bir kısmının 2021’de Android 11’de yapılacak bir güncellemeyle sunulması öngörülüyor.

Android TV için 2021 planları da yavaş yavaş şekilleniyor

Android 11 ile 2021’de sunulacak diğer özelliklere dair detaylar ise şu an için belirsiz. Haberde Google’ın 2021’in sonu itibarıyla Android TV’deki uygulama sayısını 10 bine çıkarmayı hedeflediği söyleniyor. Donanım kaynaklı bölünmüşlüğü en alt seviyeye indirmek ve hem gelişmiş hem de uluslararası ölçekte kullanılabilen Android entegrasyonları sunmak da Google’ın planları arasında bulunuyor.

Android TV yaklaşık 5 yıldır kullanımda olsa da, henüz beklenen etkiye ulaşabilmiş gibi görünmüyor. Platform için hazırlanan cihazların büyük kısmı pek fazla heyecan uyandırmıyor. Apple, Roku, Amazon ve hatta Google bile bu platforma alternatif olabilecek güçlü ve uygun fiyatlı alternatifler sunuyor. Bu yol haritasının Android TV’ye aradığını verip vermeyeceğini şimdiden söylemek oldukça zor. Ancak Stadia entegrasyonunun önemli bir koza dönüşmesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER