Teknoloji

Android TV görünümünü Google TV’ye yaklaştıran güncelleme

android tv güncelleme google tv

Google, Android TV için yeni bir güncelleme çıkardı. Bu güncellemeyle birlikte akıllı TV işletim sistemine yepyeni bir görünüm kazandırılıyor. Bu güncelleme, şirketin en son çıkardığı Chromecast cihazındaki Google TV yazılımındaki kullanıcı arayüzüyle neredeyse aynı görünüyor.

Yeni kullanıcı arayüzü ile görünüm Google TV ile daha uyumlu hale geliyor. Menülerin üst kısmına öne çıkan içeriğin kayan resimlerini ekliyor ve daha minimalist sekmeler için büyük boyutlu simgeleri çıkarıyor.

Bununla birlikte, Chromecast’in Google TV’sindeki kullanıcı arayüzü ile yenilenmiş Android TV arasında birkaç fark var. Yeni Android TV menüsünde üç ana sekme bulunuyor: Uygulamalara ve kanallara hızlı erişim için Ana Sayfa; uygulamalarınızı bulmak için özel bir yer olarak Uygulamalar ve Google TV’deki “Sizin İçin” sekmesine benzer şekilde, TV şovları ve filmler için kişiselleştirilmiş öneriler ve Google’dan trend olan içerikler sunan tamamen yeni bir Keşfet sekmesi.

android tv keşfet

Bunun aksine Google TV kullanıcı arayüzü, Ana Ekran olarak yukarıda bahsedilen “Sizin İçin” sekmesini kullanıyor. Daha sonra hepsini tek bir yerde toplamak yerine belirli içerik parçalarını özel şovlara, filmlere ve canlı sekmelere ayırıyor. Ayrıca, Android TV’de bulunmayan bir kitaplık sekmesi aracılığıyla satın aldığınız içeriğe ulaşmanızı kolaylaştırıyor.

Her ne olursa olsun, bu son Android TV güncellemesi Google’ın farklı akıllı TV platformlarını biraz daha düzenli hâle getirmeye yardımcı olan güzel görünümlü bir güncellemedir. Her şeye rağmen, Google TV ve Android TV farklı arayüzlere sahip ayrı ürünler olarak biraz kafa karıştırıyor. Bu arada Google, gelecekte Google TV’yi daha yeni akıllı TV’lerde sunmayı planlıyor.

Güncellenen Android TV kullanıcı arayüzü dün itibarıyla ABD, Avustralya, Kanada, Almanya ve Fransa’daki bu işletim sistemiyle yüklü cihazlarda kullanıma sunulmaya başlandı. Bunu önümüzdeki haftalarda daha fazla ülke izleyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER