Teknoloji

Android TV’nin geleceğinde heyecan verici gelişmeler var

Google, Android 10’un Android TV’ye geleceğini açıkladı. Güncelleme ile birlikte öncelike performans ve güvenlik anlamında Android 10’un getirdikleri TV’ye de ulaşacak. Google’ın konuyla ilgili blog yazısında, şirketin yukarıda gördüğünüz minyatür kutuyla birlikte gelecek nesil Android TV’yi hazırladığı da belirtiliyor.

Google ADT-3 adını verdiği cihazın tam donanımlı bir Android TV platformu olduğunu belirtiyor. Dört çekirdekli ARM Cortex A53 CPU, 2 GB DDR3 bellek ve HDMI 2.1 portu üzerinden saniyede 60 are hızında 4K HDR içerik çıkış desteği gibi özellikleri barındırıyor.

Hemen heyecanlanmayın, çünkü bu cihaz bir geliştirici cihazı. Selefi ADT-2 gibi, bunun da hiç bir zaman resmen satışa sunulması söz konusu olmayabilir. Aslına bakarsanız, ADT-2 de hiçbir zaman yeni bir küçük Android TV cihaz dalgası başlatamamıştı. Sadece Nvidia’nın küçük Shield TV aygıtını bir örnek olarak görmüştük.

XDA-Developers geçtiğimiz eylül ayında, Google’ın Android TV yol haritasının 2020’de daha büyük ve iyi gelişmelerin olacağını işaret ettiğini yazmıştı. Bu haritada Google yapımı ve Google markalı, amiral gemisi niteliğinde bir Android TV cihazının bulunacağı da belirtiliyordu. Bu cihaz Google Stadia bulut oyun servisi ve gelecek nesil akıllı ev işlevleri de barındırabilir.

XDA-Developers, bu ADT-3 cihazının gelecek yılın Android TV hedeflerinde bir rol oynayabileceğini söylüyor. Bu cihazı piyasada bulmak mümkün olmasa bile, sızan bir sunum görüntüsü, kablo TV şirketlerinin veya diğer operatörlerin bu cihazı kendi markalarıyla sunabileceklerini işaret ediyor. Böylelikle Android TV evlere girmek için yeni bi yol bulmuş olacaktır.

Uygulama geliştiricileri için, Google ADT-3’ün adı verilmeyen bir OEM iş ortağı tarafından çıkarılacağını kaydediyor. XDA-Developers’a göre, bu şirket büyük ihtimalle Asus olacak. Açıkçası, bu cihaz Asus’un bir iştiraki olan Askey tarafından üretiliyor.

Android 10 Android TV’ye neler getiriyor?

Android 10’da Android TV için sunulan yenilikler konusunda Google, “Bugün, Android 10’dan Android TV’ye yapılan en son performans ve güvenlik güncellemeleriyle Android API seviye 29’u getiriyoruz. Project Treble aracılığıyla daha hızlı güncellemeler ve şifreli kullanıcı verileriyle daha güvenli depolama sağlamaktan heyecan duyuyoruz. Varsayılan olarak TLS 1.3, daha iyi performans avantajları da sağlar ve TLS standardı ile günceldir. Ek olarak, Android 10 platformun güvenlik açısından kritik olan birkaç bölgesi için sertleştirme içermektedir.” dedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER