
Yaklaşık üç gün önce iOS’in fotoğraf kütüphanesine dair bir açık keşfedildiği haberi çıkmıştı. Buna göre bir üçüncü parti uygulamaya konum bilgilerine erişim izni verildiğinde aynı zamanda fotoğraflara erişim izni de veriliyordu. Bu durum Apple’ın etrafı duvarlarla çevrilmiş bahçesine bir tehdit niteliği taşıyordu. Apple çabuk tepki verdi ve bu sorunu çözecek bir yama üzerinde çalıştığını belirtti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Google Pixel üretiminde Çin defterini kapatmaya hazırlanıyor

Pixel 11 Pro’nun Tensor G6’sı 3DMark testinde Tensor G5’i geçemedi
Samsung One UI 9.5 cam tasarımı ve yeni özellikleriyle göründü

Google Gemini’ın görsellerindeki filigranı artık kaldırabilirsiniz

Google’ın yeni yapay zekâ çipinde AMD sürprizi
Durumu ortaya çıkaran New York Times şimdi de Android uygulamalarında benzer bir açığı söz konusu olduğunu ileri sürdü. Habere göre Android uygulamaları da doğrudan izne ihtiyaç duymadan kullanıcıların fotoğraflarına erişebiliyor. Ancak durum iPhone’dakinden biraz farklı. iPhone izni olmayan uygulamalara fotoğraf klasörüne erişim izni vermezken Android fotoğrafları ana dosya sistemindeki standart bir klasörde saklıyor. Bu da birçok uygulamanın fotoğraflara kolaylıkla erişebileceğini gösteriyor.
Aslında bunu bir güvenlik açığı olarak nitelendirmek doğru değil, bu daha çok sistem tasarımının bilinen bir sonucu. Mac ve PC de bu tarz bir mimariye sahip. Google’dan gelen açıklamaya göre Android kullanıcılara fotoğraflarına çıkarılabilir bellek kartından erişmelerine izin verecek şekilde geliştirildi. Daha fazla cihaz dahili belleğe geçiş yaptıkça bu tasarımın önemi de giderek azalıyor. Zaten Google da fotoğraflar için ek izin ayarları getirmeyi düşündüğünü vurguladı.
İlgili – New York Times
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.






