Teknoloji

Android telefonunuz iOS cihazınızda kullanıcı girişi yaparken işe yarayacak

google android ipad

Google bir Android telefonunu fiziksel iki faktörlü kimlik doğrulama anahtarı olarak kullanma yeteneğini şimdi iOS cihazlarına taşıyor. Söz konusu özellik geçtiğimiz nisan ayında getirilmişti, ancak sadece ChromeOS, macOS veya Windows 10 ile çalışıyordu.

iOS cihazlarının çalışma şekliyle ilgili kısıtlamalar nedeniyle, buradaki süreç biraz daha farklı işliyor. PC versiyonları için yapılan kullanımlarda cihazla iletişim için Chrome kullanılıyor. Burada ise Android telefon Google’ın Smart Lock uygulamasıyla iletişim kuruyor.

Sonuç olarak, her şey bir kez kurulduktan sonra, bir iOS cihazında Google hesabınıza kullanıcı girişi yaptığınızda, uygulama Android telefonuna Bluetooth üzerinden haber gönderiyor. Daha sonra kullanıcılar Android cihazında kullanıcı girişi yapmaya çalışan kişi olduklarını doğrulayabiliyor. Bu bilgi daha sonra iOS cihazına gönderiliyor ve kullanıcı girişi işlemi tamamlanıyor.

iOS cihazları için güvenlik anahtarı desteği kısıtlı olduğundan dolayı, Android telefon kullanma seçeneği genişletilmiş güvenlik özelliğini çok daha erişilebilir hâle getiriyor. Google bu kurulumun bir iPad’e ve bir Android telefonuna sahip olan kişiler tarafından tercih edilebileceğini düşünüyor.

Yeni özellik tüm Google hesapları için kullanıma sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER