Teknoloji

Android telefon kullanıcılarını sinir eden Google uygulaması kilitlenme sorunu

google

Eğer Android telefonunuzdaki Google uygulaması aniden çöküyorsa veya kilitleniyorsa ya da uygulamanın durduğuna dair bir uyarı mesajı dönüyorsa, bu sorun sadece sizi değil, birçok Android kullanıcısını etkiliyor. Sosyal medyada Google’ın gündem olmasına neden olan bu hata söz konusu uygulamaya gelen en son güncellemeden kaynaklanıyor. Bundan dolayı oluşan bir hata uygulamanın kullanılamaz hâle gelmesine neden oluyor.

Sorun çok sayıda Android kullanıcısını etkilemişe benziyor. Kullanıcıların hatıra sayılır bir kısmı en son sürümü yükledikten sonra Google uygulamasını kullanamadıklarını bildirdi. Sorunu yaşayanlar Google uygulamasının açıldıktan sonra her birkaç saniyede bir durduğunu, Asistan, Arama, Lens gibi servislerin kullanılamadığını söylüyor.

Google uygulaması kilitlenme sorununa geçici çözüm

XDA-Developers’a göre, bu sorundan etkilendiyseniz, en son güncellemeyi kaldırmak sorunu çözecektir. Bunu yapmak için, cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın, Uygulamalar bölümüne gidin, Google uygulamasına seçin ve sağ üst köşede bulunan üç noktalı menüyü tıklayarak en son güncellemeleri kaldırın. Sorun devam ederse uygulama verilerini ve önbelleği temizlemeyi de deneyin.

Bu arada, sorundan henüz etkilenmediyseniz, Play Store’dan Google uygulaması için otomatik güncellemeleri devre dışı bırakmak iyi bir fikir olacaktır.

Uygulamasında yaşanan kilitlenme sorunu, belirli bir marka veya cihazla sınırlı görünmüyor. Etkilenen birçok kullanıcı kararlı sürümü çalıştırdığından, sorun uygulamanın beta sürümüyle de sınırlı görünmüyor.

Biz de elimizdeki Samsung Galaxy S21 Ultra modelinde sabah saatlerinde böyle bir hata mesajıyla karşılaştık. Ancak daha sonra sorun yaşamadık ve Google uygulaması düzgün şekilde çalışıyor. Belki de arama devi, dile getirilen şikayetlerin ardından uygulamayı hızlı biçimde güncelledi ve yaşanan sorunu çözdü.

İLGİLİ HABERLER