İpucuManşetler

Android telefondan yeni bir iPhone’a veri aktarımı nasıl yapılır?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni bir iPhone satın aldınız ve daha önce sahip olduğunuz Android telefonunuzda bulunan rehber, fotoğraf, video ve bunun gibi içerikleri yeni telefonunuza aktarmak istiyorsunuz. Hazırladığımız ipucu videosunda, bir Android telefondan yeni iPhone’a veri aktarımının nasıl yapıldığını adımlarıyla anlatıyoruz.

Apple, iOS’e Taşı adını verdiği Android uygulamasıyla Android cihaz sahiplerinin verilerini yeni satın aldıkları iPhone’a pratik şekilde taşımalarına izin veriyor. Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebilen bu uygulamayı, yeni iPhone’unuzun ilk kurulumunu yaparken çalıştırmanız gerekiyor.

iPhone’un kurulumunu yaparken uygulamaların ve verilerin aktarımı adımı karşınıza çıkacaktır. Burada iCloud ve iTunes’dan yedekleme, yeni bir iPhone olarak kurma veya Android cihazdan verileri aktarma gibi dört farklı seçenek göreceksiniz. Android telefondan aktarım yapacağınız için son seçeneği tercih etmeniz gerekiyor.

Daha sonra iPhone’un ekranında göreceğiniz kodu, Android telefonda açık olan iOS’e Taşı uygulamasına girmeniz gerekiyor. Bunun ardından iki cihaz arasında bağlantı kuruluyor, hangi içeriklerin taşınacağını seçebileceğiniz ekran geliyor. Google hesabı, telefon rehberi ve bunun gibi verileri taşıyabilirsiniz. Ayrıca fotoğraf ve videoları taşıma imkanı da bulunuyor. Ancak son seçeneği tercih etmek taşıma işleminin biraz daha uzun sürmesine neden olacaktır.

Eğer veri aktarım işleminin çok uzun sürmesini istemiyorsanız, Film Rulosu seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz. Android cihazınızdaki fotoğraf ve videoları Google Fotoğraflar’a yükleyebilir, daha sonra yeni iPhone’unuzda da bu uygulamayı kurarak fotoğraf ve videolarınıza erişmeyi sürdürebilirsiniz.

Android cihazdan veri aktarımı tamamlandıktan sonra, iPhone’un kurulumuna diğer adımlarla devam edebilirsiniz. Onlar da tamamlanıp Ana ekran karşınıza geldikten sonra, Android cihazınızdaki uygulamaların App Store’dan indirilmesini isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Vereceğiniz cevaba göre, eski telefonunuzda mevcut olan uygulamalar yeni iPhone’a yüklenecektir.

İLGİLİ HABERLER