ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android telefon tavsiyeleri: Temmuz 2019

android telefon tavsiyeleri temmuz 2019

Yazın ortasına geldik. Android telefon satın almayı düşünenler için ortada birçok farklı seçenek var. Özellikle giriş ve orta segmentte yepyeni seçenekler tüketicileri bekliyor. 4000 TL’nin biraz üstünde bir bütçeyle yüksek işlemci gücüne ve zengin kamera yeteneklerine sahip bir Android telefon satın alma imkanınız bulunuyor. Giriş segmentinde de farklı seçenekler söz konusu.

Android telefon tavsiyeleri Temmuz 2019 rehberimizde çeşitli bütçelere yönelik uygun akıllı telefon seçeneklerini listeliyoruz.

Nokia 3

Nokia 3 yeni bir telefon değil. Ta 2017’nin başlarında tanıtıldı. Ancak bu listeye girmesinin sebebi Android 9 Pie güncellemesini almış olması. Öte yandan sahip olduğu özellikler hâlâ 1000 TL altı Android telefonlar için güncel nitelikte görünüyor.

Nokia 3’ün 5 inç ekranı 720p çözünürlüğe sahip. Kompakt boyutlu telefon isteyenler için bu telefon gayet makul görünüyor. MediaTek MT6737 işlemci belki çok yüksek performans sunmaz, ancak günlük işlerinizi karşılamak için yeterli olacaktır. Alüminyum çerçeveli telefon arkası da plastik. Ön taraf ise sağlam Gorilla Glass cam ile korunuyor.

Arkada 8 megapiksel kamera var. Bu kamera en fazla 720p video çekimi imkanı sunuyor. Öndeki 8 megapiksel kamera için de aynısını söyleyebiliriz.

Nokia 8’i 800 TL ile 1200 TL arasında farklı fiyatlardan bulabilirsiniz. Eğer 800 TL’ye bu telefonu bulabilirseniz, bir düşünmenizi tavsiye ederiz.

General Mobile GM 9 Go

general mobile gm 9 goGoogle’ın Android Go projesi sayesinde kullanıcılar 1000 TL’nin altında fiyatlarla akıllı telefon deneyimi yaşama imkanı buluyor. General Mobile, geçen yıl başlatılan bu projeye GM 8 Go modeliyle katkıda bulunmuştu. Birkaç hafta önce de GM 9 Go modeli satışa sunuldu ve aynı eğilim devam ediyor.

899 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatına sahip olan GM 9 Go’da 5.5 inç 720p ekran, MediaTek MT6739 işlemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası, 3500 mAh kapasiteli değiştirilebilir pil bulunuyor. Arkada 13 megapiksel, önde de 5 megapiksel kamera var.

Android’in Go versiyonuyla çalışan bu akıllı telefonda Google’ın Gmail, YouTube, Haritalar gibi uygulamalarının “hafif” versiyonları, yani “Go” versiyonları bulunuyor. Google Asistan da mevcut. Görünüşe göre, GM 9 Go uygun fiyata makul bir akıllı telefon deneyimi yaşatacak gibi görünüyor.

Bu arada General Mobile, GMHepYeni adı verilen paket sayesinde kullanıcılar, telefonlarının satın aldıkları günkü değerini 2 yıl süresince koruma, böylelikle diledikleri zaman yeni modeller ile değiştirme fırsatını sunuyor. 180 TL daha ödeyerek bu paketin sunduğum imkandan da yararlanabilirsiniz. Böylelikle gelecek General Mobile telefonunu satın alırken, ödediğiniz 899 TL’lik fiyatı indirim olarak kullanabilirsiniz.

Alcatel 1S

alcatel 1s
Alcatel 1S

Alcatel 1S, geçtiğimiz şubat ayında MWC 2019’da duyurulmuştu. Alcatel 1 serisi genellikle giriş segment Android telefonlarını barındırır. Bunların içinde Android Go telefonları da olur. Ancak Alcatel 1S normal bir giriş seviyesi Android telefonu.

Bu akıllı telefonda 5.5 inç, 18:9 görüntü oranlı HD+ ekran, sekiz çekirdekli işlemci, 32 GB dahili hafıza, 3 GB RAM gibi özellikler mevcut durumda. Gün boyu çalışma imkanı sağlayan kapasiteye sahip bir pil de bulunuyor. Arkadaki kamera 16 megapiksele kadar çözünürlüğe sahip fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca 2 megapiksel çözünürlüklü bir derinlik algılamalı kamera bulunuyor. Öndeki kameraya da LED flaş eşlik ediyor.

Tasarım açısından 1S segmentine göre daha ileri seviyede görünüyor. 2.5D cam kaplı ön yüze arka tarafta ve kenarlarda fırçalanmış metalik yüzey eşlik ediyor. Siyah ve mavi renklerin her biri oldukça çekici görünüyor.

Alcatel 1S’in 899 TL‘lik fiyatının da özelliklerine göre makul olduğunu söyleyebiliriz.

Honor 8S

honor 8sHuawei’nin bir alt markası olan Honor, giriş segmentteki telefonlarıyla daha çok gençleri gözüne kestirmişe benziyor. Türkiye’de satışa sunulan son model Honor 8S de, 1399 TL‘lik satış fiyatıyla bu politikaya uygun görünüyor. 8 Temmuz Pazartesi itibarıyla Vatan Bilgisayar ve Türk Telekom mağazalarında da satışa sunuldu.

Honor 8S’te 5.7 inç damla çentikli ekran, çift SIM kart desteği, yüzle ekran kilidi açma, 13 megapiksel arka kamera gibi başlıca özellikler var. Önde de 5 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası bulunuyor. 3020 mAh kapasiteli pili de bir günü rahatlıkla çıkaracaktır. Sekiz çekirdekli MediaTek Helio A22 işlemci de günlük işleri rahatlıkla yerine getirecektir.

Honor 8S’in iyi yanlarından bir tanesi Android 9 Pie ile yüklü olarak gelmesi. Üstünde de Huawei’nin EMUI 9.0 kullanıcı arayüzü var. Huawei ve Google arasındaki iş ilişkisinde yumuşama belirtileri var. Bu nedenle Huawei’nin Android lisansının askıya alınması şu an için sizi fazla endişelendirmemeli.

Samsung Galaxy M20

samsung galaxy m20 m10
Samsung Galaxy M20

Samsung Galaxy M20 geçtiğimiz aylarda da Android telefon tavsiyeleri rehberimizde yer almıştı. Ancak bu telefonun fiyatında indirim yapıldı ve biraz daha cazip hâle gelmiş oldu. Galaxy M20, bu yılın başlarında tanıtılan, güncel olarak nitelendirebileceğimiz giriş segment Android telefonu. Tasarımı Samsung’un Galaxy A serisi cihazlarını andırmakla birlikte, plastik gövdeli bir telefon olduğu izlenimini daha çok yansıtıyor.

Damla çentikli ekran, 6.3 inç 1080p çözünürlük gibi özelliklerle düzgün bir görsel deneyim sunuyor. Sekiz çekirdekli Exynos 7904 yongaset günlük işler için yeterli sayılır. Yüksek bir PUBG deneyimi sunmayabilir, ancak düşük grafik ayarlarıyla idare edecek seviyede oynayabilirsiniz. 3 GB RAM yeterli görünüyor. 32 GB dahili hafızayı yeterli bulmayabilirsiniz. Bu nedenle microSD kart yuvasını boş tutmamanız, orası için de yatırımda bulunmanız yararınıza olabilir.

Kamera tarafında 13 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki arka kameranın bulunduğunu görüyoruz. Işık şiddeti ideal olduğu zamanlarda düzgün fotoğraflar çekebiliyor. 1080p Full HD video kayıt yeteneğinin olması da güzel.

Samsung Galaxy M20’yi 1500 TL gibi bir fiyattan bulabilirsiniz. Telefon Android 8 Oreo ile satışa çıkmaya başlamıştı. Ancak Android 9 Pie güncellemesi de çıktı. Bu da M20 sahiplerinin One UI kullanıcı arayüzünün güzelliklerinden yararlanabileceğini gösteriyor.

Vestel Venus V7

Vestel’in V serisinin 2019 model üyesi Venus V7 bu yılın başlarında duyurulmuştu. Bu giriş segment Android telefonu temmuz ayının başı itibarıyla Türkiye’de satışa sunuldu.

Vestel, bu telefonun yapay zekâ destekli çekim modlarını ön plana çıkarıyor. Arkada yer alan 13 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü ikili kamera sistemi portre, şehir, gece, yemek, gökyüzü gibi farklı sahneleri tanıyor ve görüntü ayarlarını buna uygun şekilde yapıyor. Orta ve üst segment Android telefonlarda sıklıkla gördüğümüz bu özelliği şimdi 1699 TL‘lik bir fiyattan elde etmek mümkün hâle geliyor.

6.2 inç ekran 720p çözünürlükle sınırlı olsa da, makul bir büyük ekran deneyiminin sunulduğunu söyleyebiliriz. 8 milimetre kalınlığa sahip gövdenin ağırlığı ise 163 gram. Günümüz şartlarında Venus V7’nin ağır olmadığını söyleyebiliriz. Kullanıcılar bu telefonu taşımakta ve kullanmakta zorlanmayacaklardır. Telefonun ana malzemesi de plastik.

MediaTek işlemci, 32 GB dahili hafıza ve 3 GB RAM gibi donanım özelliklerinin yanı sıra Kategori 4 LTE desteği, VoLTE, VoWiFi gibi gelişmiş sesle görüşme özellikleri mevcut. USB-C portunun bulunması da artıları arasında yer alıyor. Parmak izi okuyucusunu da unutmamak gerek.

Samsung Galaxy A70

galaxy a70 inceleme

Galaxy A serisi 2019 yılıyla birlikte bambaşka bir hâl aldı. Girişten orta-üst segmente kadar birçok farklı seçeneği bu seride görüyoruz. Galaxy A70 de şu anda Türkiye’de satışta olan en yüksek seviye A serisi telefon olma özelliğini taşıyor. 6.7 inç ekranıyla da en büyük ekranlı Samsung akıllı telefonu olarak nitelendirebiliriz.

Galaxy A70’in 6.7 inç Super AMOLED ekranı, Full HD+ çözünürlüğüyle tatmin edici bir görsel deneyim sunuyor. Netflix’te veya YouTube’da video izlemek gayet keyifli. Galaxy S serisi telefonlarda gördüğümüz ekran içi parmak izi okuyucusu Galaxy A70’te de mevcut. Her ne kadar performansının geliştirilmesi gerektiğini düşünsek de, bu özelliğin bulunması memnun edici. Samsung ve Qualcomm’un birlikte geliştirdiği Snapdragon 675 işlemci de günlük işler için yeterli bir performans sunuyor. Oyun konusunda da ihtiyaçları karşılıyor.

Arka tarafta 32, 8 ve 5 megapiksel çözünürlüklü üç kamera var. Genel olarak kamera performansını da iyi bulduğumuzu söyleyebiliriz. Galaxy A70, özel günleriniz için fotoğraf veya video çekimlerinde başka bir cihaza ihtiyaç hissettirmeyecektir. Öndeki 32 megapiksel selfie kamerası da başarılı.

Galaxy A70’i piyasada 3000-3500 TL arasında değişen fiyatlarla bulmak mümkün. Telefonun gövdesi plastikten yapılmış olsa da, Galaxy S10 ailesindeki telefonlar kadar şık ve değerli görünüyor. Bunu da Galaxy A70’in artıları hanesine yazabiliriz. Samsung’un akıllı cihaz ekosistemiyle kolaylıkla anlaşabilecek bir cihaz olmasını da önemli artıları arasında sayabiliriz.

Huawei P30 lite

huawei p30 liteHuawei P30 serisi bu yılın ilk yarısının en çok ilgi çeken ürün serilerinden bir tanesi oldu. Her ne kadar P30 ve P30 Pro daha ön planda olsa da Huawei P30 lite, daha önce gördüğümüz Huawei markalı “lite” telefonlar gibi kullanıcıların yoğun ilgi göstermekte olduğu cihazlardan bir tanesi. 2800 TL ile 3500 TL arasında değişen fiyatlardan Huawei P30 lite’ı bulmak mümkün oluyor.

Huawei’nin Android lisansının askıya alınmış olması, Huawei akıllı telefon satın almayı düşünenlerin akıllarına soru işaretleri getiriyor. Ancak Huawei, şu an için bir sorun olmadığını belirtiyor. Gerçekten de, Google’ın uygulamaları düzgün şekilde çalışıyor, Google Play Store var, Android güncellemeleri de gelmeyi sürdürüyor.

Huawei P30 lite, plastikten yapılmış bir telefon olsa da, tasarımıyla büyük ve daha pahalı kardeşlerinden geri kalmıyor. 6.15 inç ekranı IPS LCD teknolojisine sahip. Yeteri kadar parlak, renkler bakımından da iyi seviyede. Tatmin edici bir görsel deneyim sunuyor. Kirin 710 işlemciden çok yüksek performans beklememeli. Ancak günlük işleri rahatlıkla yerine getiriyor. 4 GB RAM de çoklu görev performansının orta segment çizgisinin biraz daha üstüne çıkmasını sağlıyor. 128 GB dahili hafıza da çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır.

Arkada 48 megapiksel, 8 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü üç kamera var. Bu kamera sistemi fena işler çıkarmıyor. Öndeki 32 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası da başarılı. 3340 mAh kapasiteli pili de bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Parmak izi okuyucusu arkada, geleneksel tarzda. Bunun da alışkanlıklarını kolay kolay değiştirmeyenler için iyi haber olduğu söylenebilir.

Xiaomi Mi 9T

xiaomi mi 9tXiaomi geçtiğimiz mayıs ayının sonlarında Çin’de Redmi K20 olarak adlandırılan bir Android telefon çıkarmıştı. Bu telefon Türkiye’ye Xiaomi Mi 9T olarak geldi. 6.4 inç, Full HD+ ekranlı bu Android telefon Snapdragon 730 işlemcisiyle orta segment telefonların biraz daha üstünde seviyede bir deneyim vadediyor. 6 GB RAM de bunun işaretleri arasında sayılabilir.

Xiaomi Mi 9T, 4000 ile 4700 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Belki fiyatını biraz yüksek bulabilirsiniz, ancak üst kısımdaki açılır selfie kamera mekanizmasının yardımıyla çentikle kesintiye uğramayan bir tam ekran deneyimi kullanıcıları bekliyor.

Arka tarafta 48 megapiksel standart, 8 megapiksel telefoto ve 13 megapiksel ultra geniş açılı olmak üzere üç adet kamera var. Bu kamera sisteminin 4K video kayıt imkanı sunması önemli artılar arasında bulunuyor. Yukarıda bahsettiğimiz selfie kamera sistemi de 20 megapiksel çözünürlüklü sensörü barındırıyor.

Mi 9T’nin tasarımı da gayet şık duruyor. Mi 9’dan aşağı kalır bir tarafı yok. Ön taraf sağlam Corning Gorilla Glass 5 ekran camıyla korunuyor. 4000 mAh kapasiteli pili de memnuniyet verici yanlardan bir tanesi. 18W hızlı şarj desteği de mevcut.

Oppo Reno

oppo renoOppo bu yılın başlarında Türkiye pazarına ses getiren bir giriş yapmıştı. İlk gelen Android telefonlar biraz daha giriş ve orta segment oldu. Mayıs ayında ise Oppo Reno adını taşıyan, daha üst sınıf, amiral gemisi olarak nitelendirebileceğimiz seri geldi. Oppo Reno, bu seriye adını veren ve giriş seviyesi ürün. Fiyatı 5000 TL civarında olan bu telefonda Snapdragon 710 işlemci bulunuyor.

Reno da kesintisiz ekran deneyimi sunuyor. Bunu açılabilir selfie kamera mekanizmasına borçlu. Üst kısımda, büyük üçgen biçimli bir kamera mekanizması var. Bunun sayesinde 6.4 inç ekran, ön yüzün büyük kısmını kaplayan ve sinema tadında bir deneyim sunan görselliği taşıyor. Ekrana parmak izi okuyucusu da yerleştirilmiş.

Reno’nun arkasında 48 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Bu kamera sistemi 4K video kaydı yapabiliyor. Selfie kamerası ise 16 megapiksel çözünürlüklü ve 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. 3765 mAh kapasiteli pilinin bir günü rahatlıkla çıkarabileceğini düşünüyoruz.

Oppo Reno ile Xiaomi Mi 9T’nin fiyatları birbirine pek uzak sayılmaz. Ancak Mi 9T aşağı yönde daha avantajlı. Pil kapasitesi, kamera gibi unsurlar bakımından da önde görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER