ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android telefon tavsiyeleri: Ocak 2020

android telefon tavsiyeleri ocak 2020

Yılın ilk Android telefon tavsiyeleri yazısı ile karşınızdayız. Aslına bakarsanız, ocak ayı bitmek üzere, ancak yılın ilk Android telefonlarının çıkmasını beklemek amacıyla bu ayın yazısını mümkün olduğu kadar bekletmeyi uygun gördük.

Listede 2020’nin ilk telefonlarını da bulacaksınız ki, bunlar gerçekten de tavsiye edilmeyi hak ediyor gibi görünüyor. Bunun yanı sıra 2019’un ikinci yarısında çıkmış ve daha önceki tavsiyelerimizde de yer verdiğimiz telefonların bazılarını da yeniden eklemenin iyi olacağını düşündük. İşte Ocak 2020 Android telefon tavsiyeleri:

Casper Via E3

casper via e3

1000 TL seviyesinde bir fiyatı olan Casper Via E3, fiyat-performans dengesini tutturmuş gibi görünen bir Android telefon. Yılın ikinci yarısında çıkmış olan Via E3’te MediaTek Helio A22 işlemci mevcut. 5.71 inç ekran, 32 GB dahili hafıza, 128 GB’ye kadar kapasite artırımı sağlayan microSD kart yuvası da diğer donanım bileşenleri arasında yer alıyor.

Arkada 13 megapiksel ve 2 megapiksel olmak üzere iki adet kamera mevcut. Önde ise 5 megapiksel çözünürlüklü selfie kamera var. 3200 mAh kapasiteli pili bulunan Casper Via E3’ün pil performansı övülüyor. Telefonu kullananlar iki güne varan bir çalışma ömrüne ulaşabildiğine dikkat çekiyor.

Via E3’te Android 9 Pie yüklü olarak geliyor. Telefonda parmak izi okuyucusu da mevcut durumda. Tavsiye edilen satış fiyatı 1200 TL’nin hemen altında olsa da, indirimle 1000 TL’nin altına bulmak da mümkün oluyor.

Redmi 8A

redmi 8a

2019’un sonbaharında çıkmış olan bu giriş segment Android telefonu bir kez daha tavsiyeler listemize girmeyi başarıyor. 1199 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatı olan bu telefonda 6.2 inç, 1520 x 720 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran var. İşlemci olarak Snapdragon 439 seçilmiş. 32 GB dahili hafızanın yanında 2 GB RAM mevcut. microSD kart yuvası da var. Sosyal medyada gezinmek, internette sörf, kamerayı kullanmak ve telefon görüşmeleri yapmak dışında akıllı telefonla fazla işi olmayanlar için Redmi 8A yeterli olacaktır.

Arkada 12 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera var. Önde ise 8 megapiksel selfie kamerası mevcut. 5000 mAh kapasiteli pili de Redmi 8A’nın en güçlü yanlarından bir tanesi olarak göze çarpıyor. Dahili FM radyonun varlığı da bu telefonun hedeflediği kitleyi memnun edecektir.

Realme C2

realme c2

Türkiye’de bu ay içinde satışına başlanan yeni Android telefonlardan bir tanesi Realme C2. Ülkemizde yeni faaliyete geçen Realme markasının giriş segmentindneki üyesi olan Realme C2, 1399 TL’lik satış fiyatıyla ihtiyaçlarını görecek, aynı zamanda güzel görünen bir Android telefon arayanlara hitap ediyor.

6.1 inç 720p ekran, Mediatek MT6762 Helio P22 işlemci, 3 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 4000 mAh kapasiteli pil gibi özelliklerle bu telefon günlük işleri rahatlıkla karşılayacaktır. Telefonda parmak izi sensörü yok, ancak yüz tanıma özelliği sayesinde ekran kilidini hızlı şekilde, PIN veya parola girmeden açabilirsiniz. Android 9 Pie ile yüklü gelen telefonda ColorOS 6 kullanıcı arayüzü mevcut. Oppo telefonlarından bildiğimiz ColorOS 6, ufak tefek değişikliklerle aynı rahatlığı ve pratikliği Realme C2’de de sunuyor.

Kamera tarafına baktığımızda, arkada 13 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera var. Önde de 5 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamera mevcut. Kamera sisteminde beklentileri çok yüksek tutmamak gerek. Ancak ihtiyaç duyduğunuz anda, Realme C2’nin kameraları iş görecektir.

Samsung Galaxy A10s

samsung galaxy a10s

Galaxy A serisinin 2020 model versiyonlarını yavaş yavaş görmeye başladık. Ancak bu serinin en alt seviyesindeki en güncel model hâlâ Galaxy A10s. 1449 TL’lik bir fiyatı bulunan ve indirimlerle biraz daha aşağı fiyattan sahip olabileceğiniz Galaxy A10s, fiyatına göre tatmin edici özellikler ve performans sunmayı başarıyor. Çift hat desteğinin bulunması da önemli artılardan bir tanesi oluyor.

6.2 inç, 720p çözünürlüklü ve damla çentikli ekranı bulunan A10s’te sekiz çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza var. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanı 512 GB’ye kadar artırılabilir. Arkada 13 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki kamera sol üst köşeye yerleşmiş. Ayrıca arkada, parmak izi okuyucusu da pratik bir noktada konumlandırılmış. Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Plastikten yapılmış telefonun önü cam kaplı, çok gösterişli görünmese de, fiyatının hakkını hem performans hem de tasarım ve malzeme kalitesi açısından veriyor. Aynı zamanda Samsung’un satış sonrası desteğini de önemli artılardan bir tanesi olarak sayabiliriz. Android 9 Pie ile yüklü gelen telefonda One UI kullanıcı arayüzü de mevcut.

Huawei Y6s

huawei y6s

Huawei Y6s de 2020’nin yeni Android telefonlarından bir tanesi. 1599 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatı bulunan bu Android telefonda Google uygulamaları ve servislerinin yüklü olarak geldiğini en baştan belirtelim. Android 9 Pie ile yüklü geliyor ve üzerinde de Huawei’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü EMUI 9.1 var.

6 inç, 720p ekran, damla çentik, arkada parmak izi okuyucusu, 13 megapiksel çözünürlüklü tek arka kamera, 8 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası, MediaTek Helio P35 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza gibi başlıca özellikler Y6s’te mevcut. 3020 mAh kapasiteli pili de var.

Bu özelliklere sahip olan, daha düşük fiyatlı bir Android telefon da bulmanız mümkün. Ancak Huawei markasını seviyorsanız, o hâlde biraz daha fazlasını ödemek sizin için sorun olmayacaktır.

Realme 5 Pro

realme 5 pro

Türkiye’de yeni satışa çıkan bir başka Realme telefonu daha Android telefon tavsiyeleri listemize girmeyi hak ediyor. 1899 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatı bulunan ve lansmana özel olarak 1699 TL’lik indirimli fiyatıyla satılan Realme 5 Pro, gerçek bir fiyat-performans telefonu olma özelliğini taşıyor.

2019’un sonbaharında yurt dışında satışa çıkmış olan ve yeni olarak nitelendirebileceğimiz bu telefonun 6.3 inç, 1080p çözünürlüklü ekranı yeterli parlaklık, keskinlik ve canlılığa sahip. Snapdragon 712 de baş ağrıtmıyor. 128 GB depolama alanı da çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır, ancak isteyenler için microSD kart yuvası da mevcut. Aynı zamanda çift SIM kart desteği de birçok tüketici için önemli özelliklerden bir tanesi olacaktır.

Arkada dört tane kamera var. Ana kamera 48 megapiksel çözünürlüğe sahip. Ayrıca 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera da var. Öndeki selfie kamera ise 16 megapiksel çözünürlüğe sahip. Realme 5 Pro gerçekten güzel fotoğraflar çekiyor ve kamera performansıyla bizi epey şaşırttığını söylememiz gerekiyor.

4035 mAh kapasiteli pili hızlı şarj desteğine sahip ve bir buçuk saatte tamamen doluyor. Pil performansı da memnun edici seviyede. Normal kullanımda iki güne kadar çıkarır. Android 9 Pie’ın üstünde ColorOS 6 kullanıcı arayüzü geliyor. Google uygulamaları eksiksiz biçimde yer alıyor.

Redmi Note 8 Pro

redmi note 8 pro

Redmi Note 8 Pro bir kez daha tavsiyelerimiz arasında yer buluyor. 2019’un ikinci yarısında çıkan bu telefon fiyat-performans açısından en güçlü seçeneklerden bir tanesi oluyor. 2500-2600 TL seviyesinde fiyatlardan bulabileceğiniz bu telefonun en güçlü yanlarından bir tanesi, 64 megapiksel çözünürlüklü lensin de içinde bulunduğu arka kamera sistemi oluyor. Tasarımının da göze hoş geldiğini söyleyebiliriz.

6.53 inç, 1080p çözünürlüklü IPS LCD ekran barındıran Redmi Note 8 Pro’da MediaTek Helio G90T işlemci var. 64 GB dahili hafızanın yanı sıra microSD kart yuvası da mevcut. 6 GB RAM de çoklu görev performansının iyi seviyede olması için yeterli. Android 9 Pie ile çalışan telefonda MIUI 10 kullanıcı arayüzü var. 4500 mAh kapasiteli pili de önemli artıları arasında. Üstelik kutudan çıkan 18W şarj adaptörüyle normale göre daha hızlı şekilde şarj edilebiliyor.

Realme XT

realme xt ön inceleme

Türkiye’ye yeni giriş yapan Realme markasının piyasaya sunduğu üçüncü modele de tavsiyelerimiz içinde yer vermezsek olmaz. Bütçenizi 3000 TL seviyesine çıkarma imkanınız varsa, o hâlde Realme XT tercih edebileceğiniz modellerin başında geliyor.

6.4 inç, 1080p çözünürlüklü Super AMOLED ekran barındırması bu telefonun en önemli artıları arasında. Üstelik ekran içi parmak izi okuyucu da mevcut durumda. Kamera tarafında ise 64 megapiksel çözünürlüklü kameranın da bulunduğu dört arka kamerayı görüyoruz. Önde de 16 megapiksel çözünürlüklü selfie kamera var. 4K video kaydı da arka kamera sisteminin özellikleri arasında. Realme XT’nin kamera performansını bizzat deneyimlemedik, ancak Realme 5 Pro’nunki kadar şaşırtacağını tahmin ediyoruz.

4000 mAh kapasiteli pil ve VOOC Flash Charge 3.0 desteği ile pil tarafında da bu telefon epey güçlü görünüyor. Snapdragon 712 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza ile fiyatına göre iyi donanım bileşenleri de sunuyor.

Realme XT, Redmi Note 8 Pro’ya fiyat-performans tarafında kafa tutabilecek bir model. Ondan biraz daha pahalı, ancak AMOLED ekran ve ekran içi parmak izi okuyucu gibi önemli bir artısı var. Aynı zamanda tasarımı da epey şık görünüyor.

Samsung Galaxy A51

samsung galaxy a51

Samsung Galaxy A serisinin 2020 model üyelerini geçen yılın sonlarında tanıtmaya başlamıştı. Galaxy A51 de onlardan bir tanesi ve Türkiye’de satışa çıkan ilk ürünlerden biri oldu. Geçen yılın ilgi gören Android telefonları arasında yer alan Galaxy A50’nin çizgisinden giden Galaxy A51’de 2019’un ikinci yarısından itibaren Samsung’un tasarım anlamında sunduğu bazı yenilikleri de görüyoruz.

Plastik ve cam birleşimi bir gövdeye sahip olan telefonun arkası Samsung’un “prizma” olarak adlandırdığı bir tasarıma sahip. Bu tasarımı daha önce de Galaxy A30s modelinde görmüştük. Bu telefonun arkasında da dört kamera var. Ana kamera 48 megapiksel çözünürlük desteğine sahip. Bunun yanında ultra geniş açılı, telefoto ve derinlik sensörü kameraları da mevcut. Galaxy A51’i daha yeni deneyimlemeye başladık, ancak çektiğimiz ilk fotoğraflar fena görünmüyor.

6.5 inç 1080p Super AMOLED ekranıyla A51 tatmin edici bir görsel kalite sunuyor. Exynos 9611 işlemci, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza da günlük işler ve optimum oyun performansı için yeterli görünüyor. 4000 mAh kapasiteli pil de gün içinde yarı yolda bırakmayacaktır.

Huawei P Smart Pro

huawei p smart pro

Eğer çentikle veya delikle kesintiye uğramayan bir Android telefon deneyimi istiyorsanız, o hâlde Huawei P Smart Pro tercihiniz olabilir. 2019’un sonlarında çıkan Huawei P Smart Pro’nun tepesinde açılır selfie kamera mekanizması bulunuyor. Böylelikle 6.59 inç 1080p IPS LCD ekranıyla tam ekran deneyimini sunuyor.

Şık bir gövdeye sahip olan bu telefonun arkasında 48 megapiksel kameranın başrolünde olduğu üç kamera var. Açılır selfie kamera mekanizması ise 16 megapiksel çözünürlüklü lense ev sahipliği yapıyor. Kirin 710F işlemciye sahip olan bu telefonun yeterli performansı sunacağını söyleyebiliriz. 128 GB depolama alanı çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır, ancak microSD kart yuvası sayesinde ek alan açmak da mümkün oluyor. 4000 mAh kapasiteli pil de bir günü çıkarmaya yetecektir.

Huawei P Smart Pro Android 9 Pie ve bunun üstünde EMUI 9.1 ile geliyor. Ancak bu telefon da çok yakında EMUI 10 güncellemesini alacak. Google uygulamaları ve servisleri de yüklü olarak geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER