ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android telefon tavsiyeleri: Mayıs 2019

android telefon tavsiyeleri mayıs 2019
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yılın ortalarına doğru ilerlerken, 2019 başlarında duyurusu gerçekleştirilen Android telefonlar da birer birer piyasaya sunulmaya başladı. Mayıs 2019 Android telefon tavsiyeleri rehberimizde hem yeni telefonlara, hem de fiyat-performans oranıyla hâlâ gözde olan, neredeyse bir yıllık telefonlara bir arada yer veriyoruz. Eğer şimdilerde yeni bir Android telefon satın alma niyetindeyseniz, Android telefon tavsiyelerimize göz atmadan geçmemenizi tavsiye ederiz.

GM 9 Go

General Mobile, geçen yıl çıkardığı ilk Android Go telefonu GM 8 Go’nun ardından yeni bir Android Go telefonuyla karşımızda. MWC 2019’da duyurusu gerçekleştirilen GM 9 Go, daha birkaç gün önce satışa sunuldu. 899 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatına sahip olan GM 9 Go, sahip olduğu teknik özelliklerle giriş seviyesinde, ancak internette gezinme, e-posta kontrolü, Facebook veya Twitter gibi sosyal ağlarda gezinme gibi işler için yeterli bir performans sunacaktır. Tabii ki, bunda Android’in daha hafif sürümü Android Go’nun çalışmasının da büyük rolü bulunuyor.

general mobile gm 9 go

GM 9 Go’nun başlıca teknik özelliklerine baktığımızda; 5.5 inç, 720 x 1440 piksel IPS LCD ekran, MediaTek MT6739 işlemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası, 3500 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Arkada 13 megapiksel, önde de 5 megapiksel kamera var. Kategori 4 LTE desteği, VoLTE, VoWiFi gibi özelliklerle de diğer Android Go telefonlarının önünde yer alıyor gibi görünüyor. Android 8.1 Oreo tabanlı Go sürümüyle geliyor, ancak Android 9 Pie güncellemesini de alacağını tahmin ediyoruz. GM 9 Go, farklı üreticilerden gördüğümüz diğer Android Go telefonlarına göre bir adım daha önde görünüyor. Fiyatına göre sunduğu akıllı telefon deneyimi de gayet tatmin edici duruyor.

Samsung Galaxy M10

galaxy m10Samsung’un giriş seviyesi akıllı telefon serilerinden olan Galaxy M, Türkiye’de de ilgi gören, uygun fiyatlı Samsung telefonlarının bulunduğu bir seri. Galaxy M10 ise bu serinin giriş seviyesindeki üyesi olma özelliğini taşıyor. 16 GB dahili hafıza ve 2 GB RAM barındıran versiyonu 1100-1300 TL bandında fiyatlardan alıcı bulan Galaxy M10, büyük ekran deneyimini üst sınıf Samsung akıllı telefonlarında gördüğümüz tarzda bir tasarımla sunuyor.

6.22 inç ekran PLS TFT teknolojisine sahip. 720 x 1520 piksel çözünürlük yeterli keskinliği sunacaktır. Ekranın üst kısmında bir çentik var ve burası 5 megapiksel selfie kamerasına ev sahipliği yapıyor. Arkadada da 13 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera mevcut durumda. İkinci kamera sayesinde daha geniş açılı fotoğraflar çekilebiliyor.

Galaxy M10’da Samsung’un dört çekirdekli Exynos 7870 Octa işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciden çok büyük işler beklememelisiniz. Ancak günlük işleri rahatlıkla yerine getirir, çok fazla sistem kaynağı gerektirmeyen oyunları da rahatlıkla oynatır gibi görünüyor. Android 8 Oreo ve Samsung Experience kullanıcı arayüzüyle geliyor. Ancak çıkan son haberler yakında Android 9 Pie ve One UI güncellemesinin de geleceğini işaret ediyor.

Huawei Y6 2019

huawei y6 2019Huawei’ye yönelik olarak getirilen yasak ve kısıtlamalar Çinli üreticinin ürünlerini satın alma konusunda soru işaretleri oluşturabilir. Ancak hem Huawei hem de Google’dan gelen açıklamalar, şu anda piyasada bulunan ve satışta olan ürünler için herhangi bir sıkıntı olmadığı şeklinde. Bu nedenle hâlâ Huawei akıllı telefonlarını tercih edebilirsiniz.

Mart ayında duyurusu gerçekleştirilen Y6 2019, Huawei’nin en yeni giriş segment akıllı telefonlarından bir tanesi. 1499 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatı bulunuyor. Bu fiyatın karşılığında 6 inç, 720 x 1560 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran, MediaTek MT6761 Helio A22 işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 3020 mAh kapasiteli pil gibi özellikler sunuluyor. Ekran, işlemci ve pil birlikte değerlendirildiğinde, bu telefon normal yoğunluklu kullanımda bir günü rahatlıkla çıkaracaktır.

Telefonun arkasında 13 megapiksel, f/1.8 diyafram açıklıklı kamera var. Önde de 8 megapiksel, f/2.0 selfie kamerası var. Bu kameralar düşük ışıkta vasatın ötesine geçemeyebilir, ancak çoğu durumda ihtiyacı karşılayacaktır. Bu arada selfie kamerasının ekrandaki damla çentiğe yerleştirildiğini belirtelim. Arkada da parmak izi okuyucusu bulunuyor.

Oppo AX7

Türkiye pazarına bu yılın başlarında giriş yapan Oppo, farklı fiyat aralıkları için çeşitli modeller sunuyor. Oppo AX7 de 2000 TL altı fiyat segmentinde bulunan ve dikkat çeken ürünlerden bir tanesi. Bu segmentte gördüğümüz çoğu Android telefonda olduğu gibi ekranda damla çentik var. Buraya 16 megapiksel gibi nispeten yüksek çözünürlüklü bir selfie kamerası yerleştirilmiş. Ayrıca ön yüzü Corning Gorilla Glass ekran camı kaplıyor.

Telefonun arkasında da 13 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Hem ön hem de arka kamera, idare edecek seviyede fotoğraflar çekecektir. Snapdragon 450 işlemci, 3 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 256 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası gibi özellikler mevcut.

Oppo AX7’yi 1500 TL civarında fiyattan bulmak mümkün oluyor. 6.2 inç 720p ekranlı, giriş-orta seviyedeki işlemci ve diğer donanım bileşenleriyle AX7, fiyatının hakkını verebilecek bir Android telefon gibi görünüyor.

Xiaomi Mi 8 Lite

xiaomi mi 8 lite

Xiaomi şu sıralar gözde Android telefon markalarından bir tanesi. Her ne kadar Mi 9 serisinin duyurusu gerçekleştirilmiş olsa da, geçen yıl bu zamanlar duyurusu yapılan Xiaomi Mi 8 Lite, sahip olduğu özelliklerle hâlâ güncelliğini koruyan bir akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. 64 GB kapasiteli versiyonunu 1800 TL civarında bir fiyattan bulabileceğiniz Mi 8 Lite’da yaklaşık 6.3 inçlik, Full HD+ ekran bulunuyor. Bu ekranın üst kısmında çentik var ve burası 24 megapiksel selfie kamerasına ev sahipliği yapıyor.

Telefonda Snapdragon 660 işlemci varken, 64 GB kapasiteli versiyonda 4 GB RAM bulunuyor. Arkada 12 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera yer alıyor. Pil kapasitesi de 3350 mAh ve Quick Charge 3.0 hızlı şarj özelliği de bulunuyor. İşlemci ve ekran düşünüldüğünde, bu pil normal yoğunluklu bir kullanımda sabahtan akşama günü rahatlıkla çıkaracak gibi görünüyor.

Mi 8 Lite’ın arkasında parmak izi okuyucu bulunuyor. Alt kenarda da USB-C portu var. Android 8.1 Oreo ile yüklü geliyor. 7.5 mm. kalınlıklı ve 169 gr. ağırlıklı gövdesiyle Mi 8 Lite ergonomik ve rahat taşınabilecek bir akıllı telefon niteliğini taşıyor.

Redmi Note 7

redmi note 7 inceleme

Xiaomi’nin bir alt markası olarak varlığını sürdüren Redmi’nin Türkiye’de satışa sunulan ilk üyesi Redmi Note 7 oldu. 1999 TL’den başlayan tavsiye edilen satış fiyatına sahip olan Note 7, bunun karşılığında 6.3 inç Full HD ekran, Snapdragon 660 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 4000 mAh kapasiteli pil gibi özellikler sunuyor.

Redmi Note 7 günlük işleri yerine getirmekte fazlasıyla yeterli. Oyun performansı da tatmin edici düzeyde. Arkada bulunan 48 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kameradan oluşan sistem de çoğu durumda tatmin edici kareler yakalamanızı sağlıyor. Önde yer alan 13 megapiksel selfie kamerasının da düşük ışık performansı fena sayılmaz. Yüksek kapasiteli pili de iki güne varan çalışma imkanı sunuyor.

Tasarım konusunda da Note 7 sahiplerini tatmin etmeyi başaracaktır. Hem mavi hem de kırmızı renk seçenekleri çekici görünüyor. Amiral gemisi telefonlarla boy ölçüşecek bir tasarımı bulunuyor. Arkadaki parmak izi okuyucusu hızlı şekilde çalışıyor. Bu arada kutudan da silikon kılıfın çıktığını hatırlatmadan geçmeyelim.

Vestel Venus Z30

vestel venus z30 inceleme

Vestel’in kendi ürün yelpazesi içinde Z serisi, üst sınıf akıllı telefonları barındıran seridir. IFA 2018’de duyurulan ve yakın zamanda piyasaya çıkan Venus Z30, bu serinin en son üyelerinden bir tanesi oldu. Venus Z30, tasarımı ve çentikli ekranıyla günümüzün üst sınıf Android telefonlarıyla yarışacak bir görünüme sahip. Yüksek ekran-gövde oranına sahip, arkada da parmak izi okuyucusu mevcut durumda.

Venus Z30’da 6.18 inç, 1080p IPS LCD ekran bulunuyor. MediaTek Helio P23 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 3300 mAh kapasiteli pil ile bu telefon, orta segment Android telefonlarda gördüğümüz teknik özellikleri sunuyor. Performansı da günlük işler için yeterli, bir günü çıkaran bir pil ömrü de sunuyor. Arkada 16 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Önde de 16 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası mevcut.

Venus Z30’da Android 8 Oreo yüklü gelirken, Vestel’in yüklü olarak sunduğu çeşitli uygulamalar, önceden yüklediği duvar kağıtları ve sesler var. Ülkemize has zil sesleri Z30’un eğlenceli yanlarından bir tanesi.

Samsung Galaxy A50

Samsung’un yenilenen Galaxy A serisinin ilk üyelerini şu sıralar ortalıkta sıklıkla görüyoruz. Özellikle Galaxy A50 yeni telefonlar içinde en fazla ön planda olanlardan bir tanesi. 2949 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatına sahip olan Samsung Galaxy A50; 6.4 inç, Full HD+ çözünürlüklü ve damla çentikli ekranı şık bir gövdede sunuyor. Üstelik telefonda ekrana yerleştirilmiş parmak izi okuyucu gibi, genellikle üst sınıf akıllı telefonlarda gördüğümüz özellik bulunuyor.

Galaxy A50’de Samsung yapımı, sekiz çekirdekli Exynos 9610 yonga set bulunuyor. 64 GB kapasiteli versiyonda 4 GB RAM var. 4000 mAh kapasiteli piliyle de bir günü rahatlıkla aşan, hatta iki güne çıkabilecek bir çalışma ömrü sunacaktır. Kutudan çıkan adaptörle de hızlı şarj desteği sunuluyor. Arkada üç tane kamera var. Bunlar 25 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açılı kamera ve 5 MP derinlik sensörü şeklinde sıralanıyor. Önde de 25 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası var.

Galaxy A50’de Android 9 Pie yüklü olarak geliyor. One UI kullanıcı arayüzü kullanımı kolaylaştıran en önemli unsurlardan bir tanesi. Aslına bakarsanız, Samsung Galaxy A50 ile aynı çizgide teknik özellikleri, daha düşük fiyata sunan seçenekler var. Galaxy A50’yi tercih edenler ise Samsung One UI kullanıcı arayüzü ve Samsung ekosistemiyle uyumu yakalayacak. Eğer evinizde bir Samsung TV ya da beyaz eşya varsa, A50 ile bunları kolaylıkla konuşturabilirsiniz.

LG G7 ThinQ

lg g7 thinq inceleme

LG G8 ThinQ modeli çıkalı birkaç ay oldu. Ancak henüz Türkiye’ye gelmedi. Geçen yılın amiral gemisi LG G7 ThinQ ise, 3000 TL’nin altına inen fiyatıyla cazip bir akıllı telefon hâline geldi. Snapdragon 845 işlemci taşıyan bu telefonda 6.1 inç, 1440 x 3120 piksel çözünürlüklü ekran bulunuyor. Tasarımı ve malzeme kalitesiyle üst sınıf Android telefonlarının çizgisinde olan LG G7 ThinQ’nun arkasında yer alan 16 megapiksel çözünürlüklü iki kamera iyi bir fotoğraf ve video performansı sunuyor. 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Üstelik 4K HDR video kaydı yapıyor. Video çekimindeki ses kaydı kaliteli, üstelik sesin yönünü ve şiddetini de çekim sırasında değiştirmek mümkün.

Eğer ses konusunda beklentileri yüksek bir alıcıysanız, LG G7 ThinQ bu açıdan da size hitap edecektir. 24-bit stereo ses kayıt imkanı, 32-bit ses çıkışı, yüksek ses çıkış şiddeti gibi özellikler mevcut. Telefonun alt kenarında tek bir hoparlör var. Ancak LG’nin Boombox olarak adlandırdığı özellik, bu tek hoparlörden oldukça yüksek şiddette ve dolgun bir sesin çıkmasını mümkün kılıyor.

3000 mAh kapasiteli pil nispeten düşük seviyede, ancak sabahtan akşama bir günü çıkaracak yeterliliği sunuyor. Quick Charge 3.0 destekli ve kutudan çıkan 18W şarj adaptörüyle hızlı şarj imkanı sunuyor. Telefonda Android 8 Oreo yüklü geliyor. Ancak Android Pie güncellemesi de planlanmış durumda.

Huawei P30 Pro

huawei p30 pro incelemeYukarıda da belirttiğimiz gibi, son günlerde Huawei etrafında epey fazla tartışma dönüyor. Ancak bu durum şu an için piyasada olan mevcut Android telefonları etkilemiyor. Bu nedenle Huawei P30 Pro‘yu güçlü bir üst sınıf Android telefon ve yetenekli bir kamera telefonu olarak listeye ekleyebiliriz.

6.47 inç Full HD+ OLED ekranı yüksek bir görsellik sunarken, Huawei üretimi Kirin 980 işlemci de yüksek perforhuawei p30 pro incelememans sunuyor. Tek hoparlörün olması bir handikap olarak görülebilir, ne var ki, bu hoparlör doyurucu bir ses çıkışı sunuyor. Tabii ki, Huawei P30 Pro’nun marifeti arkada yer alan dört kamerada. 40, 20 ve 8 megapiksel kameralara bir de ToF (Uçuş Süresi) kamerası eşlik ediyor. 8 megapiksel kamera periskop yapısına sahip, bu sayede 10 kat hibrit yakınlaştırma yapabiliyor. Şöyle söyleyelim; P30 Pro ile dolunayı etkileyici ve detaylı biçimde yakalayabilirsiniz. Fotoğraf performansı çok yüksek düzeyde bulunuyor. Fotoğraf ve video örnekleri için incelememize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Huawei P30 Pro’nun 128 GB kapasiteli versiyonu 6999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatına sahip. Sunduğu performans ve barındırdığı yeteneklerle fiyatının hakkını vermeyi başarıyor.

İLGİLİ HABERLER