ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android telefon tavsiyeleri: Mart 2019

android telefon tavsiyeleri mart 2019
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ayın sonlarında düzenlenen MWC 2019’da birçok yeni Android telefon modeli tanıtıldı. Bunların bir kısmı mart ayı içinde piyasaya çıkarken, bir kısmı için de biraz daha beklememiz gerekiyor.

Bunun yanı sıra 2018’in sonlarında veya 2019’un başlarında çıkmış Android telefon modelleri de şu anda ilgi görüyor. En ucuzundan en pahalısına doğru giderek Mart 2019 Android telefon tavsiyelerini sıralıyoruz.

Bu arada Android telefon tavsiyeleri Şubat 2019 dosya yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz. Orada da ilginizi çekecek Android telefon modelleri bulunuyor.

LG K11

lg k11 prime

LG’nin geçen yılın ortalarında duyurduğu giriş seviyesi Android telefonlarından biri olan LG K11, 2019’un başlarında Türkiye’ye geldi. 5.3 inç 720p ekranı, MediaTek 6750 işlemcisi, 13 MP arka ve 8 MP ön kamerasıyla fazlasıyla temel bir Android deneyimini sunuyor. Üstüne üstlük Android 7 Nougat ile yüklü geliyor. Yine de, parmak izi tarayıcısı gibi bir özelliği bünyesinde barındırıyor. LG K11, şu sıralar piyasada bulabileceğiniz en ucuz Android telefonlardan bir tanesi. Fazla para vermeden Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp gibi uygulamalara erişebileceğiniz bir akıllı telefon istiyorsanız, LG K11 işinize yarayabilir.

Xiaomi Mi A2 Lite

Geçen yılın ortalarında duyurulmuş bir Android telefon olan Xiaomi Mi A2 Lite, 5.8 inç çentikli Full HD+ ekran barındırıyor. Snapdragon 625 işlemci günlük işleri rahatlıkla yerine getiri, aynı zamanda giriş ve orta seviye oyunları da iyi şekilde oynamayı sağlar. PUBG Mobile gibi daha yüksek profilli oyunları da düşük grafik kalitesiyle oynama fırsatı sunar. Arkada 12 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera yer alırken önde de 5 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası bulunuyor. Kağıt üstündeki değerlere baktığımızda kameralar yeterli ışıkta tatmin edici fotoğraflar çeker gibi görünüyor. Ancak düşük ışıkta performans da düşebilir. Xiaomi Mi A2 Lite’ı piyasada 1400 TL seviyesi gibi en düşük fiyattan bulmak mümkün oluyor.

General Mobile GM 9 Pro

general mobile gm 9 pro inceleme

General Mobile’ın orta segment Android telefonu GM 9 Pro, geçen ayki tavsiye listemizde de vardı. Bu ay da var. Çünkü 1600-1700 TL’lik fiyat aralığında optimum bileşenleri ve saf Android deneyimini sunuyor. Aynı zamanda düzenli güvenlik güncellemeleri de cihazınızın güncel ve güvenli kalmasını sağlayacaktır.

Teknik özellikler bakımından da GM 9 Pro, fiyatına göre gayet tatmin edici nitelikler sunuyor. 6 inç 1080p ekran, Snapdragon 660 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, 3800 mAh kapasiteli pil ile kağıt üstünde gayet güçlü görünüyor. Gerçekleştirdiğimiz GM 9 Pro incelemesi de, bunun farklı olmadığını ortaya koydu. General Mobile GM 9 Pro, günlük işlerin üstesinden rahatlıkla geliyor. Oyun performansı da tatmin edici seviyede sayılır.

Arkada 12 megapiksel ve 8 megapiksel çözünürlüklü iki kamera mevcut. Bu telefonun kamera sistemi DxOMark adlı akıllı telefon kameraları incelemesi yapan siteden epey yüksek bir puan almıştı. Bizim deneyimlerimiz de, fotoğraf ve video çekim yetenekleri bakımından GM 9 Pro?nun epey güçlü olduğunu gösteriyor.

Eğer sizin için güncel bir Android telefonu kullanmak önemliyse, GM 9 Pro bu noktada öncelikli seçimlerinizden biri olabilir. Telefonun bu yılın ortalarında beklediğimiz bir sonraki Android sürümü olan Android Q?yu da alacağını tahmin ediyoruz.

Honor 8X

honor 8x inceleme

Honor 8X, 2018’in sonbaharına girilirken tanıtılmış bir Android telefonu. 6.5 inç Full HD+ ekranıyla kaliteli bir büyük ekran deneyimi sunuyor. Kirin 710 işlemci de günlük işleri rahat biçimde yerine getirmeyi sağlıyor. 4 GB RAM de yeterli bir çoklu görev performansı elde etmeyi mümkün kılıyor. 20 megapiksel arka kamerasına 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Bu da arka planı bulanıklaştırılmış fotoğraflarda sınırların daha iyi tespit edilmesi, daha iyi sonuçların elde edilmesi demek. 3750 mAh kapasiteli pili de sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkarmayı sağlayacak performansı sunuyor.

Honor 8X’in tavsiye edilen satış fiyatı 2500 TL – 3000 TL arasında. Ancak piyasada 2000 TL’nin biraz altında bir fiyattan da bu Android telefona sahip olmanız mümkün olabilir.

Huawei P20 lite

Huawei P30 serisi çıkıyor. Bu seri içinde Huawei P30 lite da bekleniyor. Ancak geçen yıl bu zamanlarda tanıtılan Huawei P20 lite, hâlâ satın almaya değer bir Android telefon olma özelliğini taşıyor. 5.84 inç 1080 x 2280 piksel çözünürlüklü ekran iyi bir görsel deneyim sunuyor. Kirin 659 işlemci belki Kirin 710 işlemciden bir kademe geride olabilir, ancak çoğu kullanıcının ihtiyaç duyacağı performansı rahat biçimde sunacaktır.

Kamera tarafına baktığımızda Huawei P20 lite’ın iki adet arka kamera barındırdığını görüyoruz: 16 megapiksel, f/2.2 ana kamera ve 2 megapiksel derinlik algılamalı sensör. Önde de 16 megapiksel çözünürlüklü tek bir selfie kamerası mevcut. Detaylı P20 lite incelemesinde kamera ile ilgili detayları bulabilirsiniz.

Huawei P20 lite’ın 3000 mAh kapasiteli pili günümüz şartlarında artık düşük seviyede değerlendirilmeye başlanıyor. Ancak ekranı ve işlemcisini hesaba kattığımızda, bir günü rahat biçimde çıkaran bir performansı sunacaktır.

Huawei P20 lite’ı piyasada en düşük 1800 TL seviyesinden bulmak mümkün oluyor.

Oppo RX17 Neo

2019 yılı itibarıyla Türkiye’de resmen faaliyet göstermeye başlayan Oppo’nun Türkiye’de satışa sunduğu ilk Android telefonlardan bir tanesi Oppo RX17 Neo oldu. 3000 TL’nin biraz altında fiyata sahip olan bu Android telefon 6.4 inç 1080p ekran ile büyük ekran deneyimini kullanıcılara sunuyor. Snapdragon 660 işlemci, 4 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, 3600 mAh gibi başlıca donanım bileşenlerine de sahip. İşlemcisi ve ekranını hesaba kattığımızda sabahtan akşama bir günü tek bir şarjla götürür gibi görünüyor.

Oppo RX17 Neo’nun arkasında 16 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki adet kamera bulunuyor. Önde de 25 megapiksel kamera var. Arkadaki kamera 4K video çekimi gerçekleştirebiliyor. Telefonda Android 8.1 Oreo yüklü olarak geliyor.

Fiyatı, tasarımı ve teknik özellikleriyle Oppo RX17 Neo dengeyi tutturmuş bir Android telefon gibi görünüyor.

Meizu 16

2018 ortalarında duyurulmuş orta segment Android telefonlarından bir tanesi de Meizu 16. 6 inç 1080p ekranıyla büyük ekran deneyimini 18:9 görüntü oranlı ekranında sunuyor. Snapdragon 845 işlemciyle gelmesi en önemli artılarından. Böylelikle 2000-3000 TL arası bir para ödeyerek yüksek güçlü işlemci performansına sahip olabilirsiniz. Meizu 16’nın 64 ve 128 GB kapasiteli iki farklı seçeneğini de piyasada bulmak mümkün.

Kamera tarafına baktığımızda arkada 12 megapiksel ve 20 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Önde de 20 megapiksel çözünürlüklü kamera var. Kamera sistemi kağıt üstünde epey doyurucu görünüyor.  Ekrana entegre edilmiş parmak izi okuyucusu da mevcut. Meizu 16 yorumları da kamera ve parmak izi performansının iyi olduğunu işaret ediyor.

Samsung Galaxy S9+

samsung galaxy s9 plus inceleme
Samsung Galaxy S9+

Samsung Galaxy S10 şu sıralar epey popüler, ancak Samsung Galaxy S9+ da hâlâ satın almaya değer Android telefonlar arasında bulunuyor. İşlemcisi yüksek performans gösteriyor, 6.2 inç Super AMOLED ekranı da yüksek görsel deneyim sunuyor. Üstelik Android 9 Pie güncellemesi ve One UI kullanıcı arayüzünü aldı. Bu açıdan da 2019 model Galaxy S10’lardan geride kalmıyor. Galaxy S9+’ı piyasada, 64 GB ya da 128 GB’lık depolama alanı seçeneklerine göre 4000-5000 TL arası fiyattan bulmak mümkün oluyor.

Xiaomi Mi Mix 3

xiaomi mi mix 3Xiaomi akıllı telefon pazarının yükselen yıldızlarından bir tanesi. Türkiye’de de resmi olarak faaliyete geçmeye hazırlanan şirketin amiral gemisi Android telefonları diğer üreticilerin ürünlerine göre daha rekabetçi fiyattan geliyor. 2018’in ikinci yarısında duyurulan Mi Mix 3 de şu sıralar şirketin ilgi çeken telefonlarından bir tanesi. Fiyatı 4400 TL – 5000 TL arasında değişiyor.

Mi Mix 3’ün 6.4 inç ekranı ön yüzün büyük bir bölümünü kaplıyor. Ekran çentik veya delikle gölgelenmiyor. Selfie kamerası ise kızaklı bir kamera sistemine yerleştirilmiş. 1080p çözünürlük de yeterli oluyor. Snapdragon 845 geçen yılın işlemcisi, ancak iyi bir performans sunmaya devam ediyor. 12 megapiksel çözünürlüklü iki arka kamera var. İkinci kamera telefoto lense sahip, bu da kayıpsız yakınlaştırmanın olduğunu gösteriyor. Önde ise kızaklı mekanizma ile gizlenen 24 megapiksel ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var.

Xiaomi, MWC 2019’da bu telefonun 5G destekli ve Snapdragon 855 işlemcili Xiaomi Mi Mix 3 5G versiyonunu da duyurdu. Ancak o modelin kısa veya orta vadede Türkiye’ye gelmesini beklemiyoruz. Eğer Mi Mix serisi ilginizi çekiyorsa, Mi Mix 3 şu sıralar sahip olabileceğiniz en iyi ürün gibi görünüyor.

Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10 serisi içinde bu yıl daha küçük ekranlı bir model de var. Samsung Galaxy S10e, 2019’un standartlarına uyan bir amiral gemisi deneyimini daha uygun fiyattan elde etmek isteyenlere hitap ediyor.

Galaxy S10e de serinin diğer üyeleri gibi cam ve metal gövdeye sahip. Ancak ekranı kavisli değil, düz. Arkada üç yerine iki kamera var. Samsung telefoto lensi çıkararak, standart ve ultra geniş açılı kameraya yer veriyor. Önde de 10 megapiksel kamera mevcut. Ön kamera ekranın sağ üst köşesindeki bir deliğe yerleşiyor.

Türkiye’de satılan Galaxy S10e modellerinde Samsung tasarımı Exynos 9820 Octa işlemci bulunuyor. 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafızalı paket 5499 TL’lik fiyata sahip. Özellikleri ve tasarımı dikkate alındığında fiyatı gayet uygun görünüyor. Galaxy S10e incelememizde bu Android telefon ile ilgili daha fazla detayı bulabilirsiniz.

 

İLGİLİ HABERLER