ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android telefon tavsiyeleri: Aralık 2019

android telefon tavsiyeleri aralık 2019

Yılın son günlerini yaşıyoruz ve artık 2019 model akıllı telefonların defterini kapatmak üzereyiz. Yılın ikinci yarısında duyurulan modeller de piyasaya çoktan çıktı, böylelikle seçenekler de arttı. Bu arada yeni yıl da geliyor, bu nedenle sevdiklerine hediye olarak akıllı telefon düşünenler de uygun bir akıllı telefon arayışını daha da artıracaktır. Bu ayki Android telefon tavsiyeleri içinde fiyat yelpazesini biraz geniş tuttuk, ancak yine 6000 TL’nin altında kalmayı başardık. İşte Aralık 2019 için Android telefon tavsiyeleri:

Samsung Galaxy A2 Core

Galaxy A2 Core bir Android Go telefonu. Nisan ayında duyurulan ve ilkbahar bitmeden piyasaya çıkan bu telefon 800 TL’nin hemen altındaki fiyatıyla uygun fiyata bir akıllı telefon deneyimi elde etmeye imkan tanıyor. Üstelik bir Samsung telefonu olduğu için şirketin yaygın ve gelişmiş satış sonrası destek hizmetlerinden de yararlanma imkanı elde edebilirsiniz.

Teknik özellikleri ile Galaxy A2 Core birkaç yıl öncesinin Android telefonu havasında. 5 inç, 540 x 960 piksel çözünürlüklü ekran, Samsung’un Exynos 7870 Octa işlemcisi, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 5 megapiksel, 1080p Full HD video kayıtlı arka kamera, 5 megapiksel ön kamera gibi özellikleri bulunuyor. 2600 mAh kapasiteli pili ise değiştirilebiliyor.

Alcatel 1s

alcatel 1s
Alcatel 1S

Alcatel 1s de 1000 TL’nin hemen altında fiyata bulunabilecek bir Android telefon olarak dikkatimizi çekiyor. Bu yılın başlarında duyurulmuş olan bu akıllı telefonda 5.5 inç IPS LCD ekran var. Bu ekran 18:9 görüntü oranlı ve 720p çözünürlükte. İşlemci olarak sekiz çekirdekli Unisoc SC9863A seçilmiş. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza barındırıyor.

Kamera tarafına baktığımızda, arkada 13 megapiksel, f/2.0 diyaframlı ana kamerayı ve 2 megapiksel derinlik sensörünü görüyoruz. 1080p Full HD video kayıt imkanı da var. Önde ise 5 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası bulunuyor. Kamera sistemi bu fiyattaki bir telefon için kağıt üstünde epey iyi görünüyor.

Arkada parmak izi okuyucusu da mevcut durumda. 3060 mAh kapasiteli pil de bu telefonun bir günü geçen bir çalışma ömrünü sağlamasına yardımcı olacaktır gibi görünüyor.

Redmi 8A

Redmi 8A

Redmi telefonları bu listede olmazsa olmaz gibi bir durum oluştu. Kasım 2019 Android telefon tavsiyeleri içinde Redmi 8 modeline yer vermiştik. Bu sefer de fiyatı 1200 TL’nin altına inebilen Redmi 8A’yı görüyoruz.

Redmi 8A, bu fiyata büyük ekran deneyimini sunuyor. 6.2 inç IPS LCD ekran 1520 x 720 piksel çözünürlüğe sahip. Çözünürlük düşük gibi görünse de, benzer türdeki ekranlardan elde ettiğimiz deneyim, keskinlik ve netlik açısından bir sorun olmadığı yönünde. Snapdragon 439 işlemci, 32 GB dahili hafıza, 2 GB RAM gibi özellikler bu fiyat seviyesindeki Redmi 8A çeşidinde sunuluyor.

Kamera tarafına baktığımızda, arkada 12 megapiksel, f/1.8 diyafram açıklıklı, 1080p Full HD video kayıt özellikli tek bir kamera bulunuyor. Önde de 8 megapiksel selfie kamerası mevcut ve o da Full HD video kaydı yapabiliyor. Bu fiyattaki bir telefon için kamera paketi gayet makul görünüyor. 5000 mAh kapasiteli pili de Redmi 8A’nın dikkate değer bir başka özelliği oluyor.

Redmi 8A, ekim ayında Türkiye’de piyasaya çıktı, nispeten yeni bir telefon. Android 9 Pie ile yüklü geliyor ve üstünde de MIUI 11, yani Xiaomi’nin en güncel Android kullanıcı arayüzü mevcut durumda.

Huawei Y6 2019

Bu yılın başlarında duyurusu yapılan bir başka Android telefon olan Huawei Y6 2019, 1300-1400 TL arasındaki fiyatıyla dikkat çeken uygun fiyatlı bir seçenek oluyor. Google uygulamalarını ve servislerini barındıran bu telefonda Android 9 Pie çalışıyor ve Huawei’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü EMUI 9.1 de bulunuyor.

6 inç, 720p çözünürlüklü IPS LCD ekran, MediaTek Helio A22 işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza gibi başlıca özellikleri bu Android telefonda görüyoruz. Kamera tarafına baktığımızda ise, arkada 13 megapiksel, f/1.8 diyafram açıklıklı tek bir kamera var. Bu kamera günlük hayatta işleri görecektir. Öndeki 8 megapiksel, f/2.0 selfie kamera için de aynı yorumu yapabiliriz. Her iki kamera da 1080p video kaydı yapıyor.

Arkada parmak izi okuyucu barındıran bu telefonun pil kapasitesi 3020 mAh. Çok yüksek kapasiteye sahip olmasa da, ekranı ve işlemcisi düşünüldüğünde bir günü aşan bir çalışma ömrünü yakalayacaktır. Plastik gövdeli telefonun şık göründüğünü ve Huawei’nin son yıllarda gördüğümüz tarzını yansıttığını söyleyebiliriz.

Oppo A5 2020

Oppo’nun sonbahara girilirken duyurduğu iki yeni giriş-orta segment telefondan bir tanesi olan Oppo A5 2020, büyük ekranlı bir Android telefon isteyenler için ilgi çekici bir cihaz gibi görünüyor.

1800-1900 TL arasında değişen fiyatlarda bulmanın mümkün olduğu Oppo A5 2020’de 6.5 inç, 720p çözünürlüklü IPS LCD ekran bulunuyor. Ekran parlaklığının 480 nit gibi yüksek bir seviyeye çıkması fiyat segmentindeki ayırt edici özelliklerden bir tanesi oluyor. Snapdragon 665 işlemci taşıyan bu telefonda 3 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvasıyla da dosyalarınız, fotoğraflarınız veya videolarınız için daha fazla alan elde edebilirsiniz.

Arkada dört adet kamera bulunuyor. Ana kamera 12 megapiksel, f/1.8 diyafram gibi özelliklere sahip. Bunun yanında 8 megapiksel ultra geniş açı, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. 4K video kaydı mümkün. Öndeki 8 megapiksel selfie kamera da 1080p video kaydı gerçekleştirebiliyor. Kamera sistemi fiyatına uygun nitelikleri bünyesinde barındırıyor.

Tıpkı Oppo A9 2020 gibi, A5 2020’de de çift hoparlör var. Ekran çözünürlüğü düşük görünse de, bu telefonun da A9 2020 gibi tatmin edici bir multimedya deneyimi sunacağını düşünüyoruz.

Redmi Note 8

redmi note 8

Geçen ayki Android telefon tavsiyelerimizde Redmi Note 8 Pro modeline yer vermiştik. Bu sefer de listeye onun daha mütevazı özelliklere sahip kardeşini alıyoruz.Mütevazı dediğimize bakmayın, bu telefon da özellikleri ve fiyatıyla gayet tatmin edici görünüyor.

Ekim ayında Türkiye’de satışa çıkan Redmi Note 8’in özelliklerine baktığımızda, 6.3 inç, 1080p Full HD+ çözünürlüklü IPS LCD ekran, Snapdragon 665 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza gibi özellikleri görüyoruz. microSD kart yuvası da bulunuyor. Bu paket günlük işler için fazlasıyla yeterli olacaktır. 4000 mAh kapasiteli pili de bir günü rahatlıkla çıkarır.

Kamera özellikleri bakımında Redmi Note 8, 1999 TL’lik fiyat çizgisinin ötesine geçiyor diyebiliriz. 48 megapiksel, f/1.8 ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı lens, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. Önde de 13 megapiksel selfie kamerası mevcut.

Redmi Note 8 plastik ve cam birleşimi bir telefon; önü ve arkası sağlam Gorilla Glass 5 ile kaplıyken kenarları da plastikle çevrili. Yeteri kadar şık ve elinize aldığınızda bayağı durmuyor.

Samsung Galaxy A30s

Yakın zamanda Türkiye’de satışa sunulan bir Galaxy A30s’in tavsiye edilen satış fiyatı 2599 TL, ancak indirimlerle 2200 TL seviyesinden fiyatlarla bu telefonu bulmak mümkün oluyor. Özelliklere baktığımızda, ekran tarafında 720p çözünürlüğü görüyoruz. 6.4 inç ekranda bu çözünürlük düşük gibi görünse de, bu telefonla geçirdiğimiz kısa süre içinde ekranı çok fena bulmadığımızı söylemeliyiz. Super AMOLED ekran olması görüntü kalitesi konusunda biraz daha iyi bakmamıza yardımcı oluyor. Üstelik ekran içi parmak izi okuyucu gibi, bu fiyat segmentinde pek görmediğimiz bir özelliği de görüyoruz.

Galaxy A30s’in tasarımı son zamanlarda gördüğümüz giriş-orta segment Samsung telefonlarınınkine epey benziyor. Ancak arkada gördüğümüz prizma tasarımı ile ayrılıyor. Arka yüzeye baktığınızda, iki boyutlu üçgenlerin bulunduğunu ve bunların farklı tonlarla ayırt edilebilir hâle geldiğini göreceksiniz.

Kamera tarafında ise 25 megapiksel ana kamera, yüksek diyafram açıklığı ile düşük ışıkta da iyi işler vadediyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör ve 5 megapiksel derinlik sensörü de var. Önde de 16 megapiksel kamera var. Her iki taraftaki kameralarla 1080p video kaydı mümkün. Galaxy A30s incelememizde de görebileceğiniz üzere, çekilen fotoğraflar hiç de fena görünmüyor.

4000 mAh kapasiteli pili de Galaxy A30s’in en güçlü yanlarından bir tanesi. Exynos 7904 işlemci, 64 GB dahili hafıza ve 4 GB RAM mevcut. microSD kart yuvası da var. Bu paket ile A30s günlük işler için yeterli performansı sunuyor.

Huawei Y9 Prime 2019

Bu yılın ortalarında gördüğümüz bir Android telefon olan Huawei Y9 Prime 2019, büyük ekranlı ve yüksek çözünürlüklü bir telefon isteyen, ancak bütçesini çok da zorlamak istemeyenler için uygun bir seçenek gibi görünüyor. Çentikle veya delikle kesintiye uğramayan bir tam ekran deneyimi sunması da önemli artıları arasında bulunuyor.

6.59 inç, 2340 x 1080 piksel çözünürlüklü LTPS IPS LCD ekrana sahip olan bu telefonda Huawei’nin Kirin 710F işlemcisi çalışıyor. 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza barındıran telefonda microSD kart yuvası da mevcut durumda. 4000 mAh kapasiteli piliyle bir günü rahatlıkla çıkarır. Arkada parmak izi okuyucusu da bulunuyor.

Kamera tarafına baktığımızda 16 megapiksel çözünürlüklü ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü de mevcut. Üst kısımda bulunan pop-up selfie kamera ise 16 megapiksel çözünürlüğe sahip. Hem ön hem de arka kamera ile 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor.

Huawei Y9 Prime 2019 incelememizde de görebileceğiniz üzere, bu telefonla çekilen fotoğraflar gayet iyi görünüyor. Yeterli ışık koşullarında gayet canlı ve parlak fotoğraflar çekiliyor. Makro çekimler de gayet iyi. Düşük ışık performansı da memnun edici görünüyor.

Y9 Prime 2019’un fiyatı 2600 TL seviyesinde. Fiyatına göre sunduğu özellikler gayet iyi görünüyor. Üstelik Google uygulamaları ve servisleri de mevcut durumda.

Oppo Reno 2Z

Oppo’nun orta üst segment telefonlarında bir tanesi olan Oppo Reno 2Z, sonbaharda gördüğümüz bir telefon. Tavsiye edilen satış fiyatı 3799 TL olan bu telefon özellikle ekranıyla bizi etkilemeyi başardı.

6.53 inç ekranı 1080 x 2340 piksel çözünürlüğe sahip olan bu telefon da kesintisiz bir tam ekran deneyimi sunuyor. Oppo Reno 2’deki gibi bir köpek balığı yüzgeci şeklindeki açılır selfie kamera mekanizması yok. Bunun yerine küçük bir pop-up kamera var. Böylelikle tam ekran deneyimi sunuluyor. AMOLED ekran kullanılması büyük bir artı. Üstelik ekranın kontrastı ve siyah renk derinliği çok iyi. Bu da kullanımı daha zevkli hâle getiriyor.

Oppo Reno 2Z de 48 megapiksel ana kameraya sahip olan telefonlardan bir tanesi. Bunun yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel monokrom lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü mevcut. Oppo Reno 2Z’yi şu sıralar deneyimliyoruz ve çektiğimiz fotoğraflar fazlasıyla memnun edici görünüyor.

Tasarımı da Oppo Reno 2Z’nin öne çıkan noktalarında bir tanesi. Cam ve metal birleşimi gövdeye sahip olan telefonun özellikle arkasında bulunan elips şeklindeki desen etkiliyor. Işığa göre bu desenin görünürlüğü değişiyor. Bu tasarımı kılıfla örtmek haksızlık, ancak Oppo Reno 2Z’yi korumak isteyenler için kutudan deri kılıf da çıkıyor.

Oppo Reno 2Z’nin taşıdığı donanım bileşenleri de günlük işler için fazlasıyla yeterli oluyor. MediaTek Helio P90 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza mevcut. Ayrıca microSD kart yuvası da var. 4000 mAh kapasiteli pili iki güne yaklaşan bir çalışma ömrü sunarken, sadece yarım saatte pilinin yüzde 50’lik kısmını şarj etmek de mümkün.

Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S11’in çıkışına artık fazla bir zaman kalmadı. Ancak Galaxy S10e modeli kompakt gövdeye sahip, ancak amiral gemisi telefon tadında performans sunan bir telefon arayanlar için uygun bir seçenek olarak dikkatimizi çekiyor. 5500 ile 6000 TL arasında bir fiyattan bulabileceğiniz bu akıllı telefon 5.8 inç 1080p Dynamic AMOLED ekranı ile iyi bir görsel deneyim sunuyor. Çift hoparlörlü, AKG’nin ayarını yaptığı ve Dolby Atmos destekli ses sistemi de iyi bir multimedya deneyimi için gerekli diğer önemli unsuru tamamlıyor.

Exynos 9820 işlemciyle gelen bu telefonun performansı yüksek. 12 megapiksel ana kameranın yanında 16 megapiksel geniş açılı kamera var. Bu ikili iyi iş çıkarıyor ve Galaxy S10e incelememizde de gördüğümüz üzere çektiği fotoğraflar memnun edici. 3100 mAh kapasiteli pili de sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Kablosuz şarj, hızlı şarj ve ters kablosuz şarj gibi amiral gemisi telefon seviyesinde özellikler de mevcut.

Galaxy S10e Android 9 Pie ile yüklü geliyor. Ancak bu telefonun yakın zamanda Android 10 güncellemesini almasını bekliyoruz. Tahmin ediyoruz ki, Android 11 güncellemesi de bu telefona gelecektir. Yani, bu telefon için Samsung’un sunacağı destek siz satın aldıktan hemen sonra ya da S11 piyasaya çıktığında kesilmeyecektir.

İLGİLİ HABERLER