ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android telefon önerileri – Mayıs 2021 [Video]

cep telefonları ötv

2020 sonunda yayınladığımız en son Android telefon önerileri rehberimizin sonrasında yeni bir Android telefon satın alma önerileri niteliğinde yazı ve video ile karşınızdayız. 2021’in ilk yarısının sonlarına doğru yaklaşırken yılın ilk yarısında duyurusu gerçekleştirilen birçok Android telefon Türkiye’de de piyasaya sunulmaya başlandı. Böylelikle tüketicilerin elinde daha fazla satın alma seçeneği var.

Bu yazıda yer alan Android telefon önerileri içinde farklı fiyat noktalarında, girişten üst segmente kadar farklı modelleri seçtik. Genel olarak 2000-4000 TL fiyat aralığına odaklandık. Bununla birlikte fiyatı 16 bin TL seviyesine çıkan bir üst segment Android telefonunu, Galaxy S21 Ultra’yı da listeye aldık. Yazıda ve videoda yer verdiğimiz ürünleri MediaMarkt’ın geniş mağazalarından veya mediamarkt.com.tr üzerinden satın alabilirsiniz.

Android telefon önerileri Mayıs 2021

  1. Realme C11
  2. Samsung Galaxy A02s
  3. Oppo A15s
  4. Vivo Y20
  5. Huawei P Smart 2021
  6. Oppo Reno 5 Lite
  7. Poco X3
  8. Samsung Galaxy A72
  9. Samsung Galaxy S21 Ultra

Realme C11

realme c11

Realme C11, geçen yılın ortalarında tanıtılmış bir Android telefon olabilir. Ancak sahip olduğu 2200 TL altındaki fiyatıyla, piyasadaki en ucuz Android telefonlardan biri niteliğini taşıyor. 6.5 inç IPS LCD ekranı 720p çözünürlük desteğiyle yeterli bir görsel deneyim sunuyor. C11’de MediaTek Helio G35 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası bulunuyor. Android 10 ile yüklü gelen telefonda RealmeUI kullanıcı arayüzü var. Bu kullanıcı arayüzü saf Android’e yakın görünümüyle epey kullanışlı görünüyor. 5000 mAh kapasiteli pili uzun bir kullanım imkanı sunuyor. Kamera tarafına baktığımızda ise, arkada 13 megapiksel ana kamera ve 2 megapiksel derinlik kamerasını görüyoruz. Önde ise 5 megapiksel selfie kamerası su damlası biçiminde bir çentiğe yerleştirilmiş. Fiyatına göre yeterli bir kamera deneyimi sunuluyor. Realme C11, sahip olduğu fiyatı ve özellikleriyle çocuklarına bir Android telefon almayı düşünen ebeveynler için uygun görünüyor.

Samsung Galaxy A02s

samsung galaxy a02s

2020’nin hemen başlarında satışa çıkan Galaxy A02s, akıllı telefon deneyimine yeni başlayanlar için ideal. 2400 TL seviyesindeki fiyatıyla, öğrenciler ve yaşlılar için ideal bir telefon olarak nitelendirilebilir. 6.5 inç, 720p IPS LCD ekranı video izlemek, internette gezinmek ve diğer işler için yeterli bir ekranı sunuyor. Snapdragon 450 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza gibi, fiyatına göre güçlü özellikler var. Böylelikle hedeflediği kitle için yeterli bir performansı sunmayı başarıyor. Arkada üç tane kamera var. 13 megapiksel ana kameranın yanında 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro lens var. Önde de 5 megapiksel çözünürlüklü bir kamera var. Tüketicileri yeterli bir kamera deneyimi bekliyor. 5000 mAh kapasiteli pili bir günü rahatlıkla aşan performansı sunarken 15W hızlı şarj desteğinin bulunması da memnun edici. Cam ve plastik birleşimi gövdesi sağlamlık hissini başarıyla veriyor. Telefonda One UI kullanıcı arayüzü ve alıştığımız Samsung deneyimi var.

Oppo A15s

oppo a15s inceleme

Oppo A15s, Türkiye’de üretilen ilk Oppo Android telefonu olma özelliğini taşıyor. 2499 TL’lik fiyat etiketine sahip olan bu Android telefonda 6.52 inç, 720 x 1600 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran yer alıyor. Bu ekran yeterli bir parlaklığa sahip ve tatmin edici bir görsel deneyim sunuyor. MediaTek Helio P35 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızanın yanı sıra microSD kart yuvası da bu telefonda bulunuyor. 4230 mAh kapasiteli piliyle bir günü rahatlıkla çıkaran bir pil performansını sunuyor. Kamera tarafına baktığımızda, arkada üç tane kamera var. 13 megapiksel ana kameranın yanında 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. Önde ise su damlası biçiminde çentiğe yerleştirilmiş 8 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Bu kamera sistemi ile 1080p video kaydı yapılabiliyor. Işık koşullarının yeterli olduğu ortamlarda tatmin edici fotoğraflar çekiliyor. Yazılım tarafında ise Android 10 ve bunun üstünde ColorOS 7.2 kullanıcın arayüzünü görüyoruz. Google uygulamaları da deneyimin başrolünde bulunuyor.

Vivo Y20

vivo y20

Giriş segmentinin üyelerinden biri olan Vivo Y20 de geçen yılın ikinci yarısında çıkan modellerden bir tanesi. 2599 TL’lik fiyat etiketine sahip olan bu akıllı telefonda 6.51 inç, 720p IPS LCD ekran bulunuyor. Bu ekran yeterli parlaklığıyla her ortamda iyi bir görüş sunacaktır. 20:9 görüntü oranlı ekranın üst kısmında yer alan damla çentik ise 8 megapiksel kamera barındırıyor. Arkada ise 13 megapiksel ana kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü var. Giriş segmentindeki bir telefon için iyi seviyede fotoğrafları çekebilirsiniz. Video tarafında ise 1080p kayıt imkanı bulunuyor. Vivo Y20’nin kenarındaki parmak izi okuyucusu dikkat çekiyor. Telefonun 5000 mAh kapasiteli pili bir günü rahatlıkla aşan bir performans sunarken 18W hızlı şarj desteğinin bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Snapdragon 460 işlemcinin bulunduğu bu Android telefonda 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. Giriş segmentindeki telefonda olmasını beklediğimiz 3.5mm kulaklık jakı da var. Android 10 ile yüklü gelen telefonda, kullanıcı arayüzünün saf Android’e yakın olması dikkat çekiyor. Bununla birlikte, FunTouch adını taşıyan bu arayüz, Vivo’ya has bazı özelleştirmeleri de içeriyor.

Huawei P Smart 2021

huawei p smart 2021

Huawei, akıllı telefon tarafında Harmony OS’i bekliyor, buna bağlı olarak yılın ilk yarısını biraz sessiz geçiriyor. Geçen yılın sonlarına doğru Türkiye’de piyasaya çıkan Huawei P Smart 2021, 6.67 inç ile büyük ekran deneyimini iyi şekilde sunan bir telefon. IPS LCD ekran, 1080p çözünürlük desteğiyle gayet tatmin edici bir görsellik sunuyor. Sağlam gövdesi de kullanımı daha zevkli ve iyi hâle getiriyor. Huawei’nin Kirin 710A işlemcisiyle çalışan bu telefonda 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. 5000 mAh kapasiteli pili iki güne varan bir çalışma imkanı yakalıyor. Hızlı şarj desteği sayesinde, pili yarım saatte yüzde 50’ye yakın bir doluluğa ulaşıyor. Kamera tarafında da Huawei P Smart 2021, 3199 TL’lik fiyatının karşılığını veriyor. Arkada 48 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensöründen oluşan dörtlü kamera sistemi var. Önde ise 8 megapiksel selfie kamerasını görüyoruz. Bu sistem 1080p video kaydına izin veriyor. Kullanışlı bir kamera uygulaması da kullanıcıları bekliyor. Huawei P Smart 2021’de EMUI kullanıcı arayüzü var. Google uygulamaları ve Google Play Store yok. Bunun yerine Huawei AppGallery uygulama mağazasını kullanıyorsunuz. Huawei’nin Petal Search arama motoru yardımıyla diğer uygulamaları da indirme imkanınız bulunuyor.

Oppo Reno 5 Lite

oppo reno 5 lite

Geçen yılın ikinci yarısında çıkan Oppo Reno 4 Lite, güçlü ve dikkat çekici bir giriş-orta segment Android telefonuydu. Oppo Reno 5 serisinin Türkiye’de satışa çıkan iki üyesinden biri olan Reno 5 Lite için de, Reno 4 Lite’ın çizgisinden gidiyor diyebiliriz. Bu telefon 3799 TL’lik fiyata sahip. 6.43 inç ekranı AMOLED teknolojisine sahip. 430 nit tipik parlaklığın yanında 800 nit maksimum parlaklık her ortamda iyi bir seyir zevki ve kullanım imkanı vadediyor. Ekranın 1080p çözünürlük desteğine sahip olması da önemli bir artı. MediaTek Helio P95 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızadan oluşan paket günlük işler için fazlasıyla yeterli görünüyor. microSD kart yuvasının bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Kamera tarafına geldiğimizde, Reno 5 Lite’ın arkasında 48 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü var. Önde ise 32 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası var. Arka kamera ile 4K video kaydı yapabilirsiniz. Kullanışlı bir kamera uygulaması var ve her ortamda rahat şekilde fotoğraf ve video çekimine imkan tanıyor. Pil tarafında ise, 4310 mAh kapasiteli pilin bir günü rahatlıkla çıkaran bir performans sunduğunu görüyoruz. 30W hızlı şarj desteğinin de bulunduğunu belirtelim. Android 11 ile yüklü gelen telefonda ColorOS 11 kullanıcı arayüzü var. Google uygulamaları deneyimin başrolünde yer alırken, Oppo’nun sunduğu çeşitli uygulamalar ve araçlar da dikkat çekiyor.

Poco X3

poco x3

Geçen yılın ikinci yarısında çıkan Poco X3, en çok ilgi gören orta segment Android telefonlarından bir tanesi ve hâlâ tavsiyelerimiz arasına girmeyi başarıyor. 6.67 inç IPS LCD ekranı her ortamda rahatlıkla kullanmaya izin verecek bir parlaklığı sunuyor. 1080p ekran HDR10 desteği ve 120Hz yenileme hızına sahip. Snapdragon 732G işlemci, günlük işlerin yanı sıra oyun tarafında da iyi işler çıkarıyor. 4499 TL’lik fiyat etiketine sahip telefonda 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da genişletebilirsiniz. 5160 mAh kapasiteli pilinin yanı sıra hızlı şarj desteği barındırması da telefonun artıları arasında yer alıyor. Stereo hoparlör ve 3.5mm kulaklık jakı, ses tarafında da bu telefonun elinin güçlü olduğunu gösteriyor. Arkada dört tane kamera var. 64 megapiksel ana kamera, 13 megapiksel ultra geniş kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro lens burada sıralanıyor. Bu kamera sistemiyle her ortamda memnun edici fotoğraflar çekebilirsiniz. Video tarafında da 4K kayıt imkanı var. Önde ise, ortalanmış kamera deliği içinde 20 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Bu kamera da 1080p video kaydı yapabiliyor. Android 10 ile yüklü gelen telefonda MIUI 12 kullanıcı arayüzü var. Birçok ön yüklü uygulama ve aracın varlığı dikkat çekiyor.

Poco X3’e yer vermişken, Xiaomi’nin Redmi markası altında sunduğu Redmi Note 10 serisi modellere de göz atmanızı tavsiye ederiz.

Samsung Galaxy A72

samsung galaxy a72

Samsung’un 2021’in mart ayında özel bir etkinlikte tanıttığı Samsung Galaxy A72, orta segmentin güçlü üyelerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Cam ve polikarbon birleşimi bir gövdeyle gelen telefonun, her kullanıcı kitlesine hitap eden farklı renkleri bulunuyor. Suya ve toza dayanıklılık da IP67 sertifikasıyla belgeleniyor. 5199 TL’lik fiyat etiketine sahip olan telefonda 6.7 inç Super AMOLED ekran var. Bu ekran 90Hz yenileme hızı ve 800 nit parlaklık gibi değerlere sahip. YouTube’da HDR videoların keyfini çıkarabilirsiniz. Snapdragon 720G gibi yaşını almış bir işlemciyle gelse de, oyun ve diğer işler için yeterli bir performansı sunuyor. 128 GB dahili hafıza da fotoğraflarınız, videolarınız ve diğer dosyalarınız için yeterli olacaktır. microSD kart yuvasının yanı sıra ikinci SIM kart takma imkanı da var. 5000 mAh kapasiteli pile sahip olan bu telefonda hızlı şarj desteği var. Güzel haber şu ki, kutudan da 25W’lık güç adaptörü çıkıyor. Çift hoparlörlü bu telefon iyi bir ses çıkışı sunuyor. Bu da büyük ekranla birleştiğinde iyi bir multimedya deneyimi demek. 3.5mm kulaklık jakının varlığı da memnun edici. Arkadaki dörtlü kamera sistemi; 64 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel telefoto kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel makro lensten oluşuyor. Önde ise Sonsuz-O ekrandaki deliğe yerleştirilmiş 32 megapiksel selfie kamerası var. Galaxy A72 her koşulda tatmin edici fotoğraflar ve videolar çekmeye imkan tanıyor. Telefonda Android 11 yüklü olarak gelirken One UI 3.1 arayüzüyle güncel bir yazılım deneyimi kullanıcıları bekliyor.

Samsung Galaxy S21 Ultra

samsung galaxy s21 ultra

Bu kadar giriş ve orta segment Android telefon önerisi sıraladıktan sonra, kapanışı bir üst sınıf telefonla yapalım. Bu yılın başlarında tanıtılan Galaxy S21 serisinin en üst seviyedeki üyesi olan Samsung Galaxy S21 Ultra, bir akıllı telefondan en fazlasını isteyenlere hitap ediyor. 15999 TL’lik fiyat etiketine sahip olan modelde 12 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. Samsung tasarımı, 5nm tabanlı Exynos 2100 işlemciyle yüksek bir performans kullanıcıları bekliyor. 6.8 inç Dynamic AMOLED 2X ekran ise, 120Hz yenileme hızı, 1500 nit maksimum parlaklık, HDR10+ desteği gibi üst sınıf özelliklere sahip. 1440p çözünürlükle keskin ve net yazılar, görüntüler sunuluyor. Üstelik bu ekran S Pen kapasitif ekran kalemiyle kullanımı da destekliyor. Sonsuz-O ekranın üst kısmında 40 megapiksel selfie kamera bulunuyor. Arkada da dört tane kamera var. 108 megapiksel ana kameranın yanında 10 megapiksel çözünürlüklü telefoto ve periskop telefoto kameraları görüyoruz. Bunların yanında 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera var. Galaxy S21 Ultra, bu yüksek donanımlı kamera sistemi sayesinde her koşulda memnun edici fotoğraflar çekiyor. Kaliteden ödün vermeden yüksek miktarda yakınlaştırma yapabilirsiniz. Video tarafında da 8K’ya kadar çözünürlükte destek sunuluyor. 5000 mAh kapasiteli pili normal yoğunlukta kullanımda bir günü aşan bir performans sunuyor. Hızlı şarj, kablosuz şarj, ters kablosuz şarj destekleri de mevcut. Ancak kutudan güç adaptörü çıkmıyor. IP68 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklılığı belgelenen, cam ve metal birleşimi gövdesi var. Siyah ve gümüş gibi etkileyici iki renk seçeneği bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER