ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android telefon önerileri: Ekim 2021 – Video

trt bandrol ücretleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni bir Android telefon önerileri videosu ve yazısıyla karşınızdayız. Okulların açılmasıyla birlikte teknolojik ürünlere artan talep arttı. Özellikle üniversite öğrencilerinin bugünlerde yeni bir akıllı telefon satın almak için seçenekleri araştırdığını düşünebiliriz. Android telefon tavsiyelerini belirlerken fiyatı 2500-5500 TL arasında değişen, fiyat-performans oranı yüksek modellere odaklandık. Listede yer alan telefonları MediaMarkt’ı geniş mağazalarında ve mediamarkt.com.tr‘de bulabileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim.

İşte Ekim 2021 Android telefon önerileri:

Realme C25

realme c25

Çıkardığı modellerle özellikle gençleri hedefleyen Realme, C25 modeliyle onlara yüksek fiyat-performans oranlı bir Android telefon sunuyor. Şık bir arka yüz tasarımına sahip olan bu telefon, burada parmak izi okuyucusu ve üçlü kamera sistemi barındırıyor. 48 megapiksel ana kameranın yanında 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro kamera var. Ana kamerası ile her koşulda tatmin edici fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca portre fotoğraflar için de bu kamera sistemi yeterli olacaktır. Önde ise damla çentiğe yerleştirilmiş 8 megapiksel kamera var. Bu telefonla 1080p video kaydı da yapabileceğinizi belirtelim. 6.5 inç IPS LCD ekranı 720p çözünürlük sunuyor. 20:9 görüntü oranlı ekran yeterli bir keskinliğe ve netliğe sahip, görüş açıları da iyi. Android 11 ile yüklü gelen telefonda Realme UI kullanıcı arayüzü var. Saf Android’e yakın sadeliğiyle bu kullanıcı arayüzü epey kullanışlı. Realme C25, 6000 mAh kapasiteli piliyle 2 güne varan bir çalışma imkanı da sunuyor. 18W hızlı şarj desteğine de sahip. Bu özellikleriyle öğrencilerin büyük yardımcısı olacaktır.

Oppo A74

oppo a74

Oppo, A serisi altında fiyatının hakkını veren telefonlar sunuyor. Oppo A74 de bu tanıma uyan, bu yaz piyasaya girmiş Android telefonlardan bir tanesi. Şık tasarımıyla oldukça çekici göründüğünü belirtmek gerekiyor. 6.43 inç ekranı 1080 x 2400 piksel çözünürlüğe sahip. 20:9 görüntü oranlı ekran ortalamanın üzerinde piksel yoğunluğu sayesinde net ve keskin görüntüler sunuyor. Ekranın memnun edici yanlarından bir tanesi de AMOLED teknolojisine sahip olması. Bu durum geniş görüş açılarının yanı sıra parlak güneş ışığı altında da iyi bir kullanım imkanı ve seyir zevki sağlıyor. Bu teknolojinin getirdiği bir başka avantaj ise ekran içi parmak izi okuyucu oluyor. Bu kimlik doğrulama birimi sayesinde ekran kilidini hızlıca geçebilirsiniz. Snapdragon 662 işlemciyle günlük işler için yeterli bir performans sunarken, oyun konusunda da tatmin edici bir deneyim elde etmek mümkün. 128 GB dahili hafızasının yanında microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da artırabilirsiniz. 5000 mAh kapasiteli pili 33W hızlı şarj desteğiyle, yarım saatte sıfırdan yüzde 50’yi aşkın doluluğa ulaşabiliyor. Üstelik USB-C portu üzerinden ters şarj desteği var, böylelikle A74’ü bir powerbank gibi de kullanabilirsiniz. Android 11 ile yüklü gelen telefonda Oppo’nun özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü ve çeşitli uygulamalar da bulunuyor.

Samsung Galaxy A22

samsung galaxy a22

Galaxy A serisinin 2021 model giriş seviyesi modellerinden biri olan Samsung Galaxy A22, 6.4 inç Super AMOLED ekranla geliyor. 720p ile yeterli bir keskinliği sunuyor, ekranın parlaklığı da tatmin edici seviyede bulunuyor. MediaTek Helio G80 işlemci, 4 GB RAM, 128 GB dahili hafızadan oluşan donanım paketi yeterli bir performansı sunuyor. Ayrıca microSD kart yuvası ile depolama alanını daha da genişletmek mümkün. Arkada dört tane kamera var. 48 megapiksel, f/1.8 diyafram açıklıklı ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro lens bulunuyor. Önde ise damla çentiğe yerleştirilmiş 13 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Hem ön hem de arka kamera 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Parmak izi okuyucu sağ kenara yerleştirilmiş. 5000 mAh kapasiteli pili 15W hızlı şarj desteğine sahip. Pili, iki güne varan bir çalışma ömrü sunuyor. Android 11 ile yüklü gelen telefonda One UI 3 kullanıcı arayüzü de var. Kullanıcı arayüzü, telefondan elde edilen deneyimi daha da yüksek seviyeye çıkarıyor.

Oppo Reno 5 Lite

oppo reno 5 lite

Oppo Reno 5 serisinin Türkiye’de satışta olan iki üyesinden biri olan Reno 5 Lite, şık görünümü optimum performans ve uygun fiyat ile buluşturuyor. Sol üst köşesinde selfie kamera deliği barındıran ekran, 6.43 inç büyüklüğe ve 1080p Full HD+ çözünürlüğe sahip. AMOLED teknolojisine sahip ekran geniş görüş açıları ve her ortamda iyi bir görüş sağlıyor. Ekran içi parmak izi okuyucusu da hızlı biçimde çalışıyor. MediaTek Helio P95 işlemci, ona eşlik eden 8 GB RAM ile birlikte günlük işler için fazlasıyla yeterli bir performans sunuyor. Oyun konusunda da iyi işler çıkarıyor. 128 GB dahili hafızanın yanı sıra microSD kart yuvası da mevcut. Arkada dört adet kamera görüyoruz. 48 megapiksel, f/1.7 ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş kamera, 2 megapiksel makro lens ve yine 2 megapiksel derinlik sensörü var. Bu arka kamera sistemi ile 4K video kaydı yapılabiliyor ve tamin edici bir video performansı sergiliyor. Önde ise 32 megapiksel selfie kamera bulunuyor. 4310 mAh kapasiteli sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkarıyor. 30W hızlı şarj desteği de mevcut. Android 11 ile yüklü gelen telefonda özelleştirilmiş ColorOS kullanıcı arayüzü mevcut.

OnePlus Nord N10 5G

oneplus nord n10 5g

Türkiye’ye yeni giren markalardan biri olan OnePlus, fiyat-performans odaklı Android telefonu OnePlus Nord N10 5G ile kullanıcılara saf Android’e yakın bir deneyim sunuyor. Android 11 ile yüklü gelen telefonda bulunan OxygenOS kullanıcı arayüzü, saf Android’in görünümünü bazı OnePlus’a has özellikler ve araçlarla buluşturuyor. 6.49 inç IPS LCD ekranı 1080p çözünürlük ve 90Hz yenileme hızı gibi memnun edici özellikler sunuyor. Snapdragon 690 işlemci, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi başlıca donanım özellikleri de mevcut. Bu donanım paketi günlük işler için yeterli bir performans ortaya koyuyor. 4300 mAh kapasiteli pili sabahtan akşama bir günü çıkaracak performansı sunuyor. 30W hızlı şarj desteğinin bulunduğunu da belirtelim. Arkada dört tane kamera var. 64 megapiksel, f/1.8 ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro lens eşlik ediyor. Önde ise 16 megapiksel kamera var. Arka kamera sistemi ile 4K video kaydı yapılabiliyor. OnePlus Nord N10 5G modelinde parmak izi okuyucusunun arkada, OnePlus logosunun hemen üstünde bulunduğunu da belirtelim.

Xiaomi Mi 11 Lite

xiaomi mi 11 lite

Xiaomi’nin üst sınıf Mi 11 serisinin “Lite” versiyonu olan Xiaomi Mi 11 Lite, bütçesini 5000 TL’ye yakın noktaya çıkarabilecekler için uygun bir seçenek olabilir. 6.8 milimetrelik ince gövdesiyle bu telefon gerçekten hoş görünüyor. 6.55 inç ekranı ise 1080p çözünürlük ve 500 nit tipik, 800 nit tepe parlaklık değeriyle yüksek bir görsel deneyim sunuyor. Ekran Corning Gorilla Glass 5 camla korunuyor. HDR10 desteği ve 90 Hz yenileme hızı gibi memnun edici özelliklerin de bulunduğunu belirtelim. Snapdragon 732G işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi başlıca donanım özellikleri bulunuyor. Böylelikle günlük işlerin yanı sıra iyi bir oyun performansı için de yeterli gücü sunuyor. Arkada üç adet kamera var. 64 megapiksel, f/1.8 ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş kamera ve 5 megapiksel makro lens bulunuyor. Makro lensin de otomatik odak desteğine sahip olduğunu görmek güzel. Bu kamera sistemiyle 4K video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Elektronik görüntü sabitleme sistemiyle videoda dengeleme sağlanıyor. Önde ise 16 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Çift hoparlörüyle yüksek bir ses deneyimi sunan telefonda kenara yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu mevcut. 4250 mAh kapasiteli pili sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkaracaktır. 33W hızlı şarj desteğinin de bulunduğunu belirtelim. Android 11 ile yüklü gelen telefonda MIUI 12 kullanıcı arayüzü var. Bu kullanıcı arayüzü yoğun miktarda özelleştirme ve özel Xiaomi uygulaması barındırıyor.

Redmi Note 10 Pro

redmi note 10 pro

Redmi Note serisi beğenilen ve yüksek fiyat-performans oranlı telefonların bulunduğu bir seri. Redmi Note 10 Pro, bu serinin yüksek donanımlı üyelerinden bir tanesi. Şık tasarımlı ve IP53 derecesiyle toza ve sıvı sıçramalarına dayanıklı gövdesini oldukça hoş görünen bir kamera modülü tamamlıyor. Burada 108 megapiksel, f/1.9 diyafram gibi özellikleri barındıran bir ana kamera var. Ayrıca 8 megapiksel ultra geniş kamera, 5 megapiksel otomatik odaklı makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü de bu arka kamera grubunda bulunuyor. Her türlü ışık koşulu altında tatmin edici fotoğraflar vadeden bu kamera sistemi 4K video kayıt yeteneğine de sahip. Önde ise 16 megapiksel selfie kamerası var. 6.67 inç AMOLED ekranı büyük ekran deneyimini iyi biçimde sunuyor. Üstelik 450 nit ile ortalamanın üstünde parlaklık ve 1200 nit tepe parlaklık değeri ile yüksek bir seyir zevki vadediyor. Bitmedi… 120Hz yenileme hızı ve HDR10 desteği gibi memnun edici özellikler de bu telefonda mevcut durumda. Stereo hoparlörleri de eklediğinizde, Redmi Note 10 Pro yüksek bir multimedya keyfi sunacaktır. Snapdragon 732G işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi bileşenlerden oluşan paketiyle fiyatının karşılığını fazlasıyla veren bir performans sunuyor. 5020 mAh kapasiteli pili de bir günü aşan performansı sunacaktır. 33W hızlı şarj desteği var ve pili yarım saatte 0’dan yüzde 60 seviyesine kadar şarj etmek mümkün oluyor. Android 11 ile yüklü gelen telefonda MIUI 12 kullanıcı arayüzü mevcut. Tıpkı Xiaomi Mi 11 Lite modelinde olduğu gibi, birçok özelleştirme ve özel uygulama yüklü olarak geliyor.

Samsung Galaxy A72

samsung galaxy a72

Tercihinizi Samsung gibi bir markadan yana kullanmak istiyor, aynı zamanda özelliklerinin de mümkün olduğu kadar yüksek seviyede olmasını arzuluyorsanız, Galaxy A72 aradığınız model olabilir. Cam ve plastik birleşimi gövdesi, buna ek olarak farklı renk seçenekleriyle bu telefon herkese hitap ediyor. 6.7 inç Super AMOLED ekranı 800 nit parlaklık ve 90Hz yenileme hızı gibi değerleri, aynı zamanda 1080p Full HD çözünürlüğüyle yüksek bir görsel performans sunuyor. Ekran içi parmak izi okuyucusu da oldukça hızlı çalışıyor. Arkada dört tane kamera var. 64 megapiksel, f/1.8 ana kamera optik görüntü sabitleme özelliğine sahip. Bunun yanında 8 megapiksel telefoto kamera da optik görüntü sabitleme özelliğini sunuyor. Bu kamera sayesinde 3 kat optik yakınlaştırma yapmak mümkün. Space Zoom özelliğiyle 30 kata kadar yakınlaştırma yapabilirsiniz. 12 megapiksel ultra geniş kamera ve 5 megapiksel makro lens de arka kamera sistemini tamamlıyor. Bu kamera sistemiyle 4K video kaydı yapabilirsiniz. Bunlara ek olarak, Snapchat’in popüler filtreleri de Galaxy A72’nin Kamera uygulamasında, Eğlence bölümü altında sizi bekliyor. Önde ise üst kısımdaki ekran deliğine yerleştirilmiş 32 megapiksel kamera var. Bu kamera da her türlü ışık koşulu altında memnun edici selfie’ler çekmenizi sağlıyor. Snapdragon 720G işlemci, 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi donanım özellikleriyle bu telefon, günlük işler için yeterli performansı sunuyor. 5000 mAh kapasiteli pili, bir günü aşan performans sunuyor. 25W hızlı şarj desteğiyle de normale göre daha kısa sürede şarj etmek mümkün oluyor. Android 11 ve onun üstünde gelen One UI 3.1 kullanıcı arayüzü de bu telefonun sunduğu deneyimi daha yüksek seviyeye çıkarıyor.

İLGİLİ HABERLER