ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android telefon önerileri – Aralık 2020

2020 yılını kapatırken artık bu yıl içinde tanıtılıp da piyasaya çıkmayan telefon kalmadı. Kısa bir süre sonra 2021’in ilk modellerini görmeye başlayacağız ve birkaç hafta içinde onların da Türkiye piyasasına girmeye başladığını göreceğiz. O hâlde, 2020’nin son telefonları da piyasaya çıktığına göre, yılı 2020’nin en son Android telefon önerileri ile kapatmak isabetli olacaktır.

Üstelik önümüz yılbaşı ve akıllı telefon da sevdiklerinizi mutlu edecek hediyelerin başında geliyor. Android telefon tavsiyeleri arasında fiyatı genellikle 2000-4000 TL arasında olan modeller bulunuyor. Şu sıralar bu akıllı telefon modelleri revaçta ve her biri farklı yaştaki kişiler için uygun birer hediye seçeneği olacaktır.

Videoda ve aşağıda tavsiyelerine yer verdiğimiz akıllı telefonları MediaMarkt’ın geniş mağazalarında ve mediamarkt.com.tr‘de bulabilirsiniz.

General Mobile GM 20 Pro

general mobile gm 20 pro

General Mobile’ın 2020 sonbaharına girilirken piyasaya çıkardığı iki telefondan birine, yani GM 20’ye daha önceki Android telefon önerileri arasında yer vermiştik. O telefon, 2000 TL’nin altındaki fiyatıyla, satın alınabilecek en ucuz yeni telefonlardan bir tanesiydi. Eğer bütçeniz 2000 TL’nin biraz üstüne çıkmaya müsaitse, o hâlde daha üstün özelliklere sahip olan GM 20 Pro’yu tercih edebilirsiniz.

GM 20 Pro, 6.3 inç Full HD+ IPS LCD ekranıyla kullanıcılara bu fiyatta yüksek çözünürlüklü ekran kullanma imkanı sunuyor. Yüzde 91 ekran-gövde oranı sayesinde gerçekten de üst sınıf telefonlardakine benzer bir görsel deneyimi elde edebilirsiniz. Ekranın üst kısmında bulunan su damlası biçiminde çentiğe de 16 megapiksel gibi yüksek çözünürlüklü olarak nitelendirebileceğimiz bir selfie kamerası yerleştirilmiş.

Söz kameradan açılmışken, arka tarafta da General Mobile’ın “Pro Kamera” olarak nitelendirdiği bir sistem bulunuyor. Üç tane kameradan bir tanesi 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamera, diğeri 118 derece görüş açılı ve 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera. Son olarak portre çekimler için 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik kamerası da var. Bu arka kamera sistemiyle 108 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar da çekilebiliyor. Günlük hayatta bu modu kullanmak aklınıza gelmeyebilir, ancak detaylı manzara çekimleri için bu ultra yüksek çözünürlüklü kamera modunu tercih edebilirsiniz.

4050 mAh ile sahip olduğu ekrana ve boyutlarına uygun bir pille gelen GM 20 Pro’nun 900 saate kadar bekleme süresi sunabildiği de belirtiliyor. İzlenimlerimiz bu pilin sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkarabildiği yönünde. Telefon Android 10 ile yüklü olarak geliyor ve saf Android deneyimini sunuyor. GM 20 Pro inceleme yazımızda bu telefon ile ilgili daha fazla detayı bulabilirsiniz.

Realme C11

realme c11

Sonbaharda Türkiye piyasasına giren Realme C11, özellikle tasarımı ve renkleriyle gençlere hitap eden bir akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. 6.5 inç ekranıyla büyük ekranlı telefon kullanmak isteyenlerin bu isteğine cevap veriyor. Ekran çözünürlüğünün 720p ile sınırlı olması nedeniyle yazıların ve grafiklerin keskinliği normale göre düşük. Ancak bunun görsel deneyime çok olumsuz bir etkisinin olmadığını belirtmek gerekiyor. IPS LCD ekran teknolojisinin varlığı sayesinde geniş görüş açıları da sunuluyor.

Ekranın üst kısmında su damlası biçiminde çentik var. Burada da 5 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası var. Bu kameradan çok büyük işler beklememek gerekiyor. Ancak, özellikle gündüz vaktinde ve aydınlık ortamlarda yapılan selfie çekimlerinde işini iyi şekilde yapacaktır. Arkadaki kamera sistemine baktığımıda ise iki tane kameranın bulunduğunu görüyoruz. 13 megapiksel ana kameranın yanında 2 megapiksel derinlik kamerası da mevcut. Tıpkı ön kamera gibi arka kamera da çok büyük işler başarmasa da, ihtiyaç duyduğunuz anda yanınızda olacaktır ve sizi tatmin edecek fotoğraflar çekecektir. Video kayıt tarafında ise en fazla 1080p Full HD video kayıt desteği mevcut.

Realme C11’in güçlü olduğu yanlardan bir tanesi pil kapasitesi. Sınıfında bu tarz modelleri çok görüyoruz. Bu telefonda da 5000 mAh gibi yüksek kapasiteli pil var. MediaTek Helio G35 işlemcisi ve yüksek çözünürlüklü olmayan ekranı düşünüldüğünde bu pilin iki güne varan bir çalışma ömrü sunmasını bekleyebiliriz.

Telefonda Android 10 yüklü olarak gelirken Realme UI kullanıcı arayüzü de bunun üzerinde bulunuyor. Realme C11 inceleme yazısında bu telefonla ilgili daha fazla detayı ve çekilen fotoğrafları bulabilirsiniz.

Redmi 9C

redmi 9c

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi daha önce olduğu gibi yine yüksek-fiyat performans oranlı telefonlarıyla tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Redmi 9C, her ne kadar Redmi 9A modeline göre biraz daha düşük profilli özelliklere sahip olsa da, yine barındırdığı makro kamera ve diğer özellikleriyle ihtiyaçlara cevap veren bir telefon.

Bu telefonda 6.53 inç, 720 x 1600 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran bulunuyor. Bu ekran 20:9 görüntü oranına sahip, 269 ppi piksel yoğunluğu da makul bir görsel deneyim sunuyor. Telefonda MediaTek Helio G35 işlemci var. MediaMarkt’ta 2899 TL’ye satılan versiyonda 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza mevcut. Ayrıca microSD kart yuvası sayesinde depolama alanı daha da artırılabiliyor.

Bu telefonu yukarıda yer verdiğimiz Realme C11’den ayıran unsurlardan bir tanesi arkasında 2 megapiksel çözünürlüklü ek bir kamera bulundurması. 2 megapiksel makro lens sayesinde çok yakın çekimleri net şekilde yapabilirsiniz. Ancak bu çekimlerin çözünürlüğünün genel olarak düşük olacağını belirtmeliyiz. Bunun dışında 13 megapiksel ana kamera ve 2 megapiksel derinlik kamerasıyla Realme C11’in kamera sistemindekine benzer değerleri görüyoruz. Öndeki 5 megapiksel selfie kamerası için de aynısı geçerli.

Redmi 9C de 5000 mAh kapasiteli pile sahip. Bu pilde iki güne varan bir çalışma imkanını sunuyor. Arkada parmak izi okuyucusu var. Android 10 ile çalışan telefonda MIUI 12 yüklü olarak geliyor. MIUI 12, Android üzerinde sunduğu ek araç ve uygulamalarla deneyimi biraz daha zenginleştiriyor.

Huawei P Smart 2021

huawei p smart 2021

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarının bir sonucu olarak Google’ın Android lisansını alamayan Huawei için 2020 yılı kendi yolunu çizdiği ve epey ilerlediği bir yıl oldu. Bu yıl içinde Huawei mobil servisleri ve AppGallery barındıran birçok farklı model gördük. Huawei P Smart 2021 de onlardan bir tanesi. Huawei, size Google’sız bir Android deneyimi vadediyor. Bu, ilk başta kulağa hoş gelmeyebilir, ancak kullandıkça bunun mümkün olduğunu göreceksiniz.

Daha önce yayınladığımız Huawei AppGallery yüklü telefonların incelemelerinde bu telefonların sunduğu deneyimden detaylı şekilde bahsettik. Yerli uygulamaların çok büyük bir çoğunluğu Huawei’nin kendi uygulama mağazasında var. Facebook, Instagram, WhatsApp, Netflix gibi popüler uygulamaları da Petal Search arama motorunu kullanarak indirebilirsiniz. Üçüncü bir seçenek olarak da Huawei, uygulama olarak sunulamayan servislerin PWA, yani Progressive Web Uygulamaları olarak hızlı şekilde açılmasını sağlıyor.

Yani, sizi düzgün bir Android deneyimi bekliyor. Huawei yapımı Kirin 710A, 14nm tabanlı ve çok üst düzey bir performans sunmuyor. Buna rağmen bir akıllı telefonla yapabileceğiniz birçok işi rahatlıkla yerine getiriyor. Düzgün bir oyun keyfi de sunacaktır. Bu telefon da 5000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pile sahip. Üstelik kutudan çıkan 22.5W destekli hızlı şarj adaptörüyle yarım saatte yüzde 50’ye varan bir doluluğa ulaşmak mümkün oluyor. Sağ kenaradaki güç butonuna yerleştirilmiş parmak izi okuyucusunun da pratik bir kullanım sunduğunu söyleyebiliriz.

Arkada dört tane kamera mevcut. 48 megapiksel ana kamera, f/1.8 diyafram açıklığıyla düşük ışıkta da iyi bulduğumuz bir performansı sunuyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kameranın yanı sıra 2 megapiksel derinlik sensörü ve makro lens de mevcut. 1080p Full HD video kayıt imkanı var. Önde de 8 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası bulunuyor. Bu kameranın da f/2.0 diyafram açıklığıyla bir selfie kamera için iyi işler çıkardığını söyleyebiliriz.

Huawei P Smart 2021’in güçlü bulduğumuz yanlarından bir tanesi de 6.67 inç gibi büyük boyutlu bir ekrana sahip olması. Böylelikle ekran büyüklüğü açısından günümüzün popüler amiral gemisi telefonlarına yaklaşıyor. Ekran çözünürlüğünün 1080p olması da memnun edici. 395ppi ile yeterli bir keskinlik ve netlik sunuluyor. Video izlemek için de yeterli bir ekran. Tasarımıyla ve verdiği sağlamlık hissi de Huawei P Smart 2021’in artılarından. Bu telefonla ilgili daha fazla ayrıntıyı Huawei P Smart 2021 inceleme yazısında ve videosunda bulabilirsiniz.

TCL 10 Plus

tcl 10 plus inceleme

Yılın ikinci yarısında Türkiye’de de piyasada gördüğümüz orta segment Android telefonlardan bir tanesi olan TCL 10 Plus, özellikle ekranıyla öne çıkan bir telefon. Türkiye’de görmeye başladığımız TV’leri, TCL’in dünya çapında en çok bilinen ürünleri arasında yer alıyor. İşte TCL, 10 Plus modeliyle ekran tarafındaki deneyimini akıllı telefonuna da başarılı bir şekilde yansıtıyor.

TCL 10 Plus, bir amiral gemisi telefonda gördüğümüz tarzda kenarlara doğru kavis yapan bir ekrana sahip. Ekran AMOLED teknolojisini barındırıyor ve HDR desteği de var. Gerçekten de fiyatına göre yüksek bir görsel kalite sunuyor. 1080 x 2340 piksel çözünürlüklü ekranı 398 ppi piksel yoğunluğu sunuyor ki, bu da 6.47 inç ekranın yeteri kadar keskin ve net görüntüler sunması için yeterli oluyor.

Ekran tarafında ortalamanın üstünde bir deneyim sunsa da, TCL 10 Plus’ın Snapdragon 665 gibi eskimiş bir işlemciyle gelmesiyse kafalarda soru işareti oluşturabilir. MediaMarkt’ta 3499 TL’ye satılan modelde 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza var. Telefonun kullanıcı arayüzünde gezintide, uygulamalarda ve oyunlarda kullanımda ara sıra teklemeler görsek de, bu telefonun genel performansının tatmin edici seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Kamera tarafına baktığımızda ise, arkada dört tane kameranın yatay eksende yan yana yerleştirildiğini görüyoruz. 48 megapiksel ana kamera f/1.8 diyafram açıklığı değerine sahip. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü de arkadaki kamera grubunda yer alıyor. Önde de 16 megapiksel selfie kamerası mevcut. TCL 10 Plus 4K video kaydı da yapabiliyor. Hem ön hem de arka kameraların performansının tahminimizden de daha iyi olduğunu söylememiz gerekiyor. TCL 10 Plus inceleme yazımızda çekilen fotoğraflara bakmanızı tavsiye ederiz.

4500 mAh kapasiteli pilinin de TCL 10 Plus’ın güçlü yanlarından bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu pille normal yoğunluklu kullanımda bir günü aşan bir performans elde edilebiliyor. Ekran içi parmak izi okuyucusu da bu telefonun sınıfına göre sunduğu üstün özellikler arasında yer alıyor. Ne var ki, parmak izi okuyucusunun tek seferde isabet oranın diğer telefonlardakine göre biraz daha düşük seviyede kalıyor.

Oppo Reno 4 Lite

oppo reno 4 lite inceleme

Oppo’nun sonbaharda Türkiye’de satışa çıkardığı Reno 4 serisinin giriş seviyesi modeli olan Reno 4 Lite için gerçek bir fiyat-performans telefonu nitelendirmesi yapmak yanlış olmaz. Telefon 6.43 inç, 1080p Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekranıyla kendi sınıfı içinde ortalamanın üstünde bir görsel deneyim sunuyor. MediaTek Helio P95 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza ile de günlük işler için yeterli olmanın yanı sıra oyun konusunda da sınıfına göre iyi bir performans sergiliyor.

Kamera bölümüne geldiğimizde, Reno 4 Lite’ın arkasında 4 tane kamera var. Bu fiyat segmentindeki tüm telefonlarda aşağı yukarı aynı çözünürlüklerde kameralar görüyoruz ve Oppo Reno 4 Lite için de bu durum değişmiyor. 48 megapiksel ana kamera, f/1.7 diyafram açıklığı değeriyle her türlü ışık koşulunda memnun edici fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro lens de kamera sistemini tamamlıyor. 4K video kaydı da mevcut. Önde ise iki kamera var; bunlardan biri 16 megapiksel, f/2.4 diyafram değerlerine sahipken yanında da 2 megapiksel derinlik kamerası var. Böylelikle arka kamera sistemiyle olduğu gibi ön kamera sistemiyle de arka plan bulanıklaştırması daha iyi şekilde yapılıyor. Oppo Reno 4 Lite inceleme yazısında bu telefonla çekilen fotoğraflara bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Reno 4 Lite, 4015 mAh kapasiteli piliyle ortalamaları tutturuyor. Bu pille bir günü çıkarmak mümkünken VOOC 4.0 adlı Oppo hızlı şarj teknolojisi sayesinde kutudan çıkan şarj adaptörüyle yarım saatte yüzde 50’ye varan bir pil doluluğuna ulaşılabiliyor. Bu da çoğu kullanıcı için memnun edici olacaktır. Ekran içi parmak izi okuyucusunun da bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Bu telefonun en memnun edici yanlarından bir tanesi ise yazılım tarafında. Android 10 ve ColorOS 7.2 ile yüklü gelen bu telefon, Android 11 ve ColorOS 11 güncellemelerini alan iki telefondan biri oldu. Oppo, serinin daha pahalı üyeleri olan Reno 4 ve Reno 4 Pro’dan önce Reno 4 Lite’a Android 11 tabanlı ColorOS 11 sürümünü getirdi. Bu durum bile Reno 4 Lite’ın tercih edilmesi için önemli bir neden olabilir.

Vivo Y70

vivo y70

Yılın ikinci yarısında Türkiye pazarına giriş yapan Vivo, Y70 ile piyasadaki seçenekleri artırmayı sürdürüyor. Bu telefon da TCL 10 Plus gibi Snapdragon 665 işlemciyle geliyor. 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza ise o telefona göre ağır bastığı taraflar. Performans ise aşağı yukarı aynı seviyede olacaktır. Öte yandan bu telefonda da AMOLED ekran var. Üstelik ekran içi parmak izi okuyucusu da mevcut.

Arkada üç tane kamera var. Ana kameranın 48 megapiksel çözünürlük, f/1.8 diyafram açıklığı gibi özellikleri bulunuyor. 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü de bu ana kameraya eşlik ediyor. Günümüzde ultra geniş açılı kameralar fazlasıyla tercih ediliyor ve günlük hayatta kullanım alanı da geniş. Bu telefonda da bir ultra geniş açılı kamera bulunsaydı güzel olabilirdi. Bu arka kamera sistemin 4K video kaydı yapmaya imkan sağladığını da belirtmeden geçmeyelim. Ön tarafta da 16 megapiksel selfie kamerası mevcut.

4100 mAh kapasiteli piliyle aynı fiyat segmentindeki diğer telefonlarla aynı seviyede bir pil barındırıyor. Hızlı şarj bu telefonda da mevcut. 33W şarj adaptörüyle sadece 30 dakikada yüzde 65’lik bir pil doluluğuna ulaşılabiliyor. Fiyatına göre Vivo Y70’in iyi bir telefon olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ultra geniş kamerası da bulunsaydı, daha eksiksiz bir paket olabilirdi.

Samsung Galaxy A71

samsung galaxy a71

Galaxy A71 neredeyse bir yaşına gelmiş bir telefon. Üstelik yakında bu telefonun halefi olan A72 modeli de piyasaya çıkacaktır. Ancak büyük ekranlı ve uygun fiyatlı bir Samsung Android telefonu isteyenler için A71 tavsiye edilen bir telefon olmayı sürdürüyor. Bu telefon sahip olduğu tasarımı, malzeme kalitesi ve diğer özellikleriyle kullanışlı bir telefon.

6.7 inç Super AMOLED ekranı 1080 x 2400 piksel çözünürlük ve 393 ppi piksel yoğunluğu gibi özelliklere sahip. Ekranın üst kısmında ise 32 megapiksel, f/2.2 diyafram açıklıklı selfie kamerasını barındıran bir kamera deliği görüyoruz. Arkada ise toplam dört tane kamera var. Üstelik ana kamera 64 megapiksel çözünürlük desteğine sahip. f/1.8 diyafram değeri de her türlü ışık koşulunda tatmin edici fotoğraflar çekmenize yardımcı olacaktır. Bu kameranın yanında 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro lens ve 5 megapiksel derinlik sensörü var. Makro lens çözünürlüğünün fiyat seviyesindeki diğer telefonlardakine göre yüksek tutulmasını olumlu bir nokta olarak nitelendirebiliriz.

4500 mAh ile yüksek bir pil kapasitesine sahip ve bu pil de bir günü aşan bir çalışma performansını sunuyor. 25W hızlı şarj desteği de mevcut. Ekran içi parmak izi okuyucusu da öne çıkan özelliklerinden bir tanesi. Bunun dışında Snapdragon 730 işlemciyle gelmesi de önemli bir artı. Bu sayede 3000-4000 TL fiyat seviyesinde gördüğümüz Snapdragon 665 veya aynı seviyedeki işlemcilerin de ötesine geçiliyor. 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza da iyi bir performans sunulmasına katkıda bulunuyor.

Galaxy A71’de Android 10 ve One UI 2.5 kullanıcı arayüzü var. Bu telefon da Android 11 ve One UI 3.0 güncellemelerini alacak Samsung telefonları arasında bulunuyor. Söylediğimiz gibi, her ne kadar bir yaşına yaklaşsa da, bu telefon fiyatıyla tercih edilebilecek bir noktada bulunuyor. Detaylar ve örnek fotoğraflar için Galaxy A71 inceleme yazımıza göz atmanızı ve inceleme videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz.

Realme 7 Pro

realme 7 pro inceleme

2020 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Realme, yılın farklı zamanlarında çıkardığı modellerle orta segmentte tüketicilerin daha fazla çeşide sahip olmasına katkıda bulundu. Yılın sonlarına doğru gördüğümüz Realme 7 Pro ise bütçesini zorlamadan biraz daha orta segmentin yukarısına çıkmak isteyenlere hitap ediyor. Şık bir tasarıma sahip olan bu telefonda Super AMOLED ekran ve ekran içi parmak izi okuyucu gibi üst sınıf özellikler var. 1080 x 2400 piksel çözünürlüklü ekranı da 411 ppi ile yeteri kadar keskin ve net görüntüler sunuyor.

Snapdragon 720G işlemcisiyle hem günlük işler hem de oyun tarafında yeterli bir performans sunan Realme 7 Pro’nun 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza gibi diğer donanım bileşenleri de memnun edici. 4500 mAh kapasiteli piliyle de bir günü rahatlıkla çıkaran bir grafik sergiliyor. Hızlı şarj desteği de mevcut ve etkileyici görünüyor. Sadece 12 dakikada yüzde 50 doluluğa ulaşmak mümkün oluyor.

Kamera tarafında da en azından ana kamera çözünürlüğüyle 3000-4000 TL bandının üstüne çıktığını görüyoruz. 64 megapiksel ana kamera f/1.8 diyafram değerine sahip. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro lens arka kamera sistemini tamamlıyor. Öndeki 32 megapiksel f/2.5 selfie kamera da her türlü ışık koşulunda iyi fotoğraflar vadediyor. Realme 7 Pro inceleme yazısında bu telefonla ilgili detayları ve örnek fotoğrafları bulabilirsiniz.

Xiaomi Mi 10T

xiaomi mi 10t pro
Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomi’nin sonbaharda tanıttığı Mi 10T serisine adını veren bu telefon, 6000 TL’nin altındaki fiyat karşılığında Snapdragon 865 işlemci, 6.67 inç Full HD+ ekran, 64 megapiksel ana kamera gibi özellikleri sunuyor. Mi 10T’yi test etme imkanını bulamadık, ancak gördüğümüz incelemeler bu telefonun gerçekten de bir amiral gemisi telefon seviyesinde performans sergilediğini gösteriyor. Üstelik telefona da yoğun bir ilgi gösteriliyor, stoklarda bulmak çok da kolay değil.

6.67 inç IPS LCD ekranın HDR10+ desteği ve 144 Hz gibi değerlere sahip olması sadece bir şeyler izlemek isteyenler için değil, oyun oynamayı planlayanlar için de onu cazip kılıyor. Snapdragon 865 işlemci de oyun severlerin bir hayli ilgisini çekecektir. 5000 mAh kapasiteli pil ve 33W hızlı şarj desteği de pil tarafında güçlü olduğunu gösteriyor. Üstelik bu telefonu bir powerbank gibi kullanma imkanı da var.

Ekran IPS LCD teknolojisine sahip olduğu için parmak izi okuyucusu kenara yerleştirilmiş. Arkada ise kameraların biraz farklı bir düzende yerleştirildiğini görüyoruz. Büyük bir lense sahip olan 64 megapiksel kamera doğal olarak diğerlerine göre daha büyük. 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro lens de arka kamera sisteminde yer alıyor. Önde ise 20 megapiksel selfie kamerası var. Bu arada telefonun arka kamera sisteminin 8K video kaydı yapabildiğini belirtelim.

Android 10 ile yüklü gelen Mi 10T’de MIUI 12 kullanıcı arayüzü de var. Bu kullanıcı arayüzü ileri derecede özelleştirilebilir yapıda. Saf Android’den farklı bir arayüz kullanmak isteyenlerin ilgisini çekecek birçok unsur mevcut.

Sonuç olarak Xiaomi Mi 10T, amiral gemisi telefon performansını çok daha düşük bir fiyattan sunuyor.

Android telefon önerileri Aralık 2020 yazısı içinde yer verdiğimiz akıllı telefonları MediaMarkt mağazalarında veya mediamarkt.com.tr‘de bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER