ManşetlerSatın Alma Rehberi

Android Telefon Önerileri [Temmuz 2023]: Fiyat-performans oranı yüksek seçenekler – Video

android telefon önerileri temmuz 2023

Android telefon önerisi arayanlar için 2023 yılının ortalarında satın alınabilecek fiyat-performans oranı yüksek 6 seçeneği bir araya getirdik. Akıllı telefon fiyatlarının yükseldiği bir ortamda tüketicileri, satın alabilecekleri en iyi seçeneği bulmak için birçok kriteri dikkate alıyor. Pil ömrü, ekran çözünürlüğü, sağlamlık, yazılım güncelleme desteği ve kamera kalitesi bunların arasında yer alıyor. Tabii ki, fiyat da en önemli kriterler arasında başta geliyor. MediaMarkt Türkiye‘nin katkılarıyla hazırladığımız Android Telefon Önerileri Temmuz 2023 yazımızda ve videomuzda, fiyat-performans oranı yüksek, bütçeye uygun seçenekleri de içeren modelleri bir araya getirdik.

Videoda ve bu makalede yer alan Android telefon önerileri, uygun ödeme koşullarıyla ve avantajlı fiyatlarıyla MediaMarkt mağazalarında ve mediamarkt.com.tr’de yer alıyor. Android telefon önerisi arıyorsanız ve henüz karar vermediyseniz, bu yazıya göz atmanızı ya da videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.

Realme C55

realme c55

Realme C55, piyasaya yeni giriş yapan ürünlerden bir tanesi ve şu sıralar tüketicilerden yoğun bir ilgi görüyor. Bu da boşa sayılmaz, çünkü kağıt üstündeki özellikleri ve fiyatıyla gerçekten de fiyat-performans arasında iyi bir denge kuruyor. Öncelikle 7.9 milimetre kalınlıkta ve 189.5 gram ağırlıktaki gövdesiyle inceliği ve hafifliği iyi biçimde sunuyor. 6.72 inç ekranlı bir telefon için bu değerler gayet iyi. Aynı zamanda şık bir telefon. Özellikle elimizdeki Gün Işığı renginin arka paneli etkileyici bir görünüme sahip. Burada bulunan ve iki kameraya ev sahipliği yapan kamera modülü de gerçekten şık görünüyor. Burada biri 64 megapiksel, diğeri ise 2 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Çekilen fotoğraflardan örnekler için Teknoblog.com’daki inceleme yazısına bakabilirsiniz. 64 megapiksel sensör farklı koşullarda işini iyi yapıyor gibi görünüyor. Önde ise yine işini iyi şekilde yapan 8 megapiksel selfie kamera var. Telefonun 6.72 inç ekranı Full HD+ çözünürlük, 90 Hz yenileme hızı ve 680 nit maksimum parlaklık gibi özelliklere sahip. Böylelikle fazlasıyla tatmin edici bir görsel deneyim sunuyor. MediaTek Helio G88 işlemcinin yanında 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza var. Üstelik sanal RAM özelliği sayesinde toplamda 16 GB RAM kapasitesine erişmek mümkün. Sonuçta günlük işler ve iyi bir oyun keyfi için yeterli olacaktır. 5000 mAh kapasiteli pili ise bir günü rahatlıkla çıkarır. 33W hızlı şarj desteği ise pilin 0’dan yüzde 50’ye sadece 30 dakikada ulaşmasını sağlar. Android 13 ile yüklü gelirken Realme UI 4 kullanıcı arayüzü, sade ve rahat alışılan bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Tecno Spark 10 Pro

tecno spark 10 pro

Türkiye’ye yeni giriş yapan Android telefonlardan biri de Tecno Spark 10 Pro. Bu telefon da Realme C55 ile benzer seviyede özelliklere sahip. Öncelikle 8.4 milimetrelik kalınlıkta ve 208 gram ağırlıkta gövdesi, 6.8 inç ekrana ev sahipliği yapıyor. Bu IPS LCD ekran, 90 Hz yenileme hızı, Full HD+ çözünürlük gibi özelliklere sahip. Ekranı bir şeyler izlemek ve okumak için fazlasıyla yeterli. Altta yer alan tek hoparlörü ise bir şeyler izlerken veya dinlerken yeterli oluyor. 3.5mm kulaklık jakının varlığı ise büyük avantaj. MediaTek Helio G88 işlemci, 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi başlıca donanım özellikleri mevcut. Günlük ihtiyaçları karşılama ve iyi bir oyun keyfi yaşamak için gerekli özellikleri bünyesinde barındırıyor. Android 13 ve bunun üzerinde HiOS kullanıcı arayüzü var. Google uygulamaları deneyimin kalbinde yer almakla birlikte, yüklü gelen çeşitli ek uygulamalar da mevcut. Arka tarafta, şık görünümlü kamera modülü 50 megapiksel çözünürlük ve f/1.6 diyafram açıklıklı kamera ve ikinci bir derinlik kamerası var. Yüksek çözünürlüklü kamera, farklı ışık koşullarında iyi işler çıkaracaktır. Derinlik kamerası ise portre fotoğrafların daha farklı etkiler yaratmasını sağlar. Kolay kullanımlı bir kamera arayüzü var. Önde de 32 megapiksel kamera var. Video kaydı ise 2K çözünürlüğe kadar çıkabiliyor. 5000 mAh kapasiteli pili bir günün ötesinde bir kullanım süresi sunarken, kutudan çıkan adaptörle 18W hızlı şarj desteği sunuluyor.

Redmi Note 12

redmi note 12

Xiaomi’nin özellikle fiyat-performans oranı yüksek telefonları bünyesinde barındıran Redmi markasının 2023 model ürünleri Redmi Note 12 serisi altında toplanıyor. Bu serinin temel modeli ise Redmi Note 12. 10000 TL seviyesindeki fiyatı karşılığında kullanıcılara 6.67 inç, 120 Hz yenileme hızlı, AMOLED teknolojili ve Full HD+ çözünürlüklü ekran sunuyor. Bu ekranın 1200 nit maksimum parlaklık seviyesi var. Önceki telefonlara göre onu ayıran en önemli fark bu olsa gerek. Alt kenarda tek bir hoparlör var ve tatmin edici bir ses çıkışı sunuyor. Neyse ki, 3.5mm kulaklık jakı da var. Öte yandan 6 nm tabanlı Snapdragon 4 Gen 1 işlemci de ekran kadar önemli bir farklılık. Telefonda 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza var. Bu sayede günümüzün uygulama ve oyun tarafındaki performans ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar. Kamera tarafında, şık görünümlü kamera modülüne yerleştirilmiş üç sensörü görüyoruz. 48 megapiksel ana kamera f/1.8 diyafram özelliğine sahip. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera da mevcut. Önde ise 13 megapiksel selfie kamera görüyoruz. Kolay kullanımlı kullanıcı arayüzü ve profesyonel mod ile farklı ve etkileyici kareler yakalayabilirsiniz. 5000 mAh kapasiteli pili, bir günü rahatlıkla geçen bir performans sunarken, 33W hızlı şarj desteği de etkileyici. Sadece 22 dakikada pilin 0’dan yüzde 50 seviyesine ulaşması mümkün oluyor. Android 12 ve onun üzerine MIUI 14 var. Google uygulamaları bulunmakla birlikte çok fazla miktarda özel araç ve özelleştirme mevcut. Hatta kullanıcı arayüzünün bazı bölümlerinde de reklamlar çıkıyor. Neyse ki, bu reklamları kapatmanın bir yolu sunuluyor.

Vivo Y36

vivo y36

Vivo Y36 da piyasanın yeni Android telefonlarından bir tanesi. Android telefon önerisi ararken özellikle yazılım güncellemelerine önem verenlerin ilgisini çekecek bir özelliği var. O da; 2 büyük Android güncelleme garantisini vermesi. Yani, Vivo Y36’yı satın alanlar, telefonlarının Android 14 ve 15 güncellemelerini alacağını şimdiden biliyor. Bunun dışında Vivo’nun çok fazla müdahale etmediği, saf Android’e yakın bir kullanıcı arayüzü var. Bu da telefonu kullanmayı daha zevkli hâle getiriyor. Bunun dışında Vivo Y36 şık bir telefon. Ayrıca IP54 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliği var. Bizim incelediğimiz Altın Sarısı rengin arka deseni ve ışığa tutulduğunda oluşan görünüm gerçekten hoş görünüyor. Üç kamerayı barındıran kamera modülü de gerçekten şık görünüyor. Burada 50 megapiksel ana kamera, 2 megapiksel bokeh kamera ve 2 megapiksel süper makro kamera var. Önde ise 16 megapiksel kamera bulunuyor. Vivo Y36 ile memnun edici fotoğraflar çekebilirsiniz. Çeşitli örnekler için Teknoblog.com’daki inceleme yazımıza göz atabilirsiniz. Telefonun 6.64 inç IPS LCD ekranı 90 Hz yenileme hızı, Full HD+ çözünürlük gibi özelliklere sahip. Tek hoparlörlü ses sistemi güçlü. Öte yandan 3.5mm kulaklık jakı da var. 6nm tabanlı Snapdragon 680 işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafızadan oluşan donanım paketi her iş ve ihtiyaç için yeterli oluyor. Bu arada Genişletilmiş RAM 3.0 özelliği, 8 GB genişletilmiş RAM ile daha fazla uygulamanın arka planda tutulmasına izin veriyor. Performansı artıran ve telefonun daha iyi çalışmasını sağlayan çeşitli araçlar mevcut. 5000 mAh kapasiteli pil ile bir günü aşan bir kullanım sunulurken 44W hızlı şarj desteği de prize olan bağlılığı azaltıyor. NFC desteğinin de bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Huawei Nova 10 SE

huawei nova 10 se

Huawei Nova 10 SE, geçen yılın sonlarına doğru piyasaya çıkmış olan güçlü bir orta segment telefonu. 7.4 milimetrelik ince gövdesi ve sadece 184 gram ağırlığıyla kullanması rahat. Şıklık da arka plana atılmamış. 6.67 inç ekranıyla da büyük ekran deneyimini iyi şekilde yaşatıyor. Üstelik ekranı OLED teknolojisine sahip, 1 milyar renk desteği mevcut. 1080 x 2400 piksel ekranı, 395ppi ile yeteri kadar keskin ve net yazılar, grafikler sunuyor. Bu ekran internette gezinmek, sosyal medya uygulamalarını kullanmak ve bir şeyler izlemek için fazlasıyla yeterli oluyor. Nova 10 SE, Snapdragon 680G işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza ile geliyor. Bu donanım paketi günlük işler, eğlence ve oyun için yeterli oluyor. 4500 mAh kapasiteli pili bir günü rahatlıkla çıkarırken 66W hızlı şarj desteği sayesinde telefonun pilini kısa sürede şarj etmek mümkün. Aynı zamanda ters kablolu şarj özelliği de var. Arkada 108 megapiksel ana kameranın başrolde olduğu üç kamera mevcut. Önde ise 16 megapiksel kamera var. Huawei Nova 10 SE incelememizde örnek fotoğrafları bulabilirsiniz. Sahip olduğu fiyatın karşılığını veren bir kamera sistemi var. Günlük hayatta beklentilerinize iyi şekilde cevap verecektir. Yazılım tarafında ise EMUI kullanıcı arayüzünü görüyoruz. Huawei, kullanıcılara eksiksiz bir yazılım deneyimi sunmak için elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Google uygulamalarına ve Google Play Store’a erişim için GBox’ı kullanabilirsiniz. P60 Pro ve Mate X3 incelemelerimizde, GBox’ı nasıl kullanabileceğinizi detaylı şekilde anlatıyoruz. GBox sayesinde Netflix, YouTube gibi platformlarda yüksek çözünürlüklü ve kaliteli videoları izleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy A54

samsung galaxy a54

Bu yılın Galaxy A serisinde en üst seviye model Galaxy A54. Orta üst segmentte birçok seçeneği bulunan Samsung, bir de A74’ü çıkararak rekabeti daha da kızıştırmak istemedi. Üstelik bu durum Galaxy A54’ün biraz daha görünürlük kazanmasına da yardımcı oldu. Eğer bütçeniz 15 bin TL’nin üstüne çıkmaya izin veriyorsa, Galaxy A54 tercih edebileceğiniz önde gelen modellerden biri olabilir. Tasarımı ve verdiği hisle biraz daha amiral gemisi S23 serisini yansıtıyor. 6.4 inç Super AMOLED ekran, Full HD+ çözünürlük, 120 Hz yenileme hızı, HDR10+ desteği, 1000 nit maksimum parlaklık gibi özelliklerle iyi bir görsel deneyim sunuyor. Stereo ses sistemi de video izlerken veya oyun oynarken eğlenceyi iyi biçimde tamamlıyor. Telefonun IP67 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliği var. Öte yandan şıklık ve sağlamlığı bir arada, iyi biçimde sunuyor. İçeride 5nm tabanlı Exynos 1380 işlemciyi görüyoruz. 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza da mevcut. Ayrıca çift SIM desteği sayesinde aynı anda iki fiziksel hattı kullanabilirsiniz. Exynos 1380 işlemci, bir amiral gemisi telefonu aratmayan performansı sunmayı başarıyor. 5000 mAh kapasiteli pil, normal kullanımda bir günü rahatlıkla çıkarıyor. 25W hızlı şarj desteği de var, ancak kutudan güç adaptörü çıkmadığı için onu ayrıca temin etmeniz gerekiyor. S23’ten ilham alan kamera modülü tasarımı ise üç tane lense ev sahipliği yapıyor. 50 megapiksel ana kameranın yanında 12 megapiksel ultra geniş kamera ve 5 megapiksel makro kamera var. Önde ise 32 megapiksel kamera mevcut. Bu telefonla 4K video kaydı da yapabilirsiniz. A54, farklı ışık koşullarında işini iyi şekilde yapıyor. Örnek fotoğraflar için detaylı incelememize göz atabilirsiniz. Yazılım tarafında ise Android 13 ve onun üzerinde One UI 5.1 var. Göze hoş gelen tasarımı, parmak dostu ikonları ve diğer unsurlarıyla One UI, telefonu kullanmayı zevkli hâle getiriyor. Üstelik Samsung, bu telefon için dört yıl boyunca yazılım, beş yıl boyunca da güvenlik güncellemesi garantisi veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER