Teknoloji

Android, yeni telefon kurulumunda veri aktarımını hızlandıracak

android telefon kurulumu

Android işletim sistemi, dosya paylaşımı ve veri transferi konusunda kullanıcılara etkili çözümler sunuyor. Eski bir telefondan yeni bir cihaza geçiş yaparken veri aktarımının sorunsuz olması oldukça kritik. Android, veri transferini kolaylaştırmak için kendi yerleşik aracına sahipken, Samsung ise kullanıcılarına Smart Switch adlı kendi çözümünü sunuyor.

Google, yeni telefon kurulumunu hızlandırmak adına iki farklı veri transfer yöntemini birleştirmeyi amaçlayan yeni bir çözüm üzerinde çalışıyor. Şu anda kullanıcılar, yeni bir telefon kurulumunda veri aktarımı için üç farklı yönteme başvurabiliyor: Google hesabından (bulut), kablosuz bağlantı üzerinden ve kablolu bağlantı ile veri aktarımı.

Android Authority‘nin haberine göre Google, aynı anda hem Wi-Fi hem de USB bağlantısını kullanarak veri transferi yapabilen yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor. ‘MultiTransportD2dTransport’ adı verilen bu yöntem, yeni cihaz kurulumunda veri transfer mekanizmasını hızlandırmayı hedefliyor.

android telefon kurulumu

Bu yeni özellik, Google’ın Veri Geri Yükleme Aracı uygulamasının en son sürümünde (1.0.624892571) keşfedildi. Özelliği ortaya çıkaran kişi ise X kullanıcısı Assemble Debug.

Google, aynı zamanda uzun zamandır Samsung telefonlarda bulunan bir özelliği de kullanıma sunmayı planlıyor. ‘Restore Anytime’ adı verilen bu özellikle, kullanıcılar artık cihazlar arasındaki veri transferini istedikleri zaman gerçekleştirebilecekler. Daha önce bu işlem ancak cihazlardan birini fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra mümkündü.

Ancak Google, her zamanki gibi bu özellikle ilgili de bir kısıtlama getirmiş durumda. Kullanıcılar, sadece daha önce veri transferi için kullandıkları cihazdan veri transferine devam edebilecekler.

İLGİLİ HABERLER