Teknoloji

Android tasarım kılavuzuna ayarlar ve navigasyonla ilgili eklentiler yapıldı

Android’in kullanıcı deneyiminden sorumlu olan Google yöneticisi Matias Duarte ocak ayındaki CES’te resmi Android tasarım kılavuzunu duyurmuştu. Bu kılavuz yazılımcılara uygulamalarına işletim sistemiyle uyumlu görünen bir tasarım kazandırmalarına olanak sağlıyor. Oldukça kapsamlı olan bu kılavuza Google yeni eklentiler yaptı. Yapılan eklentiler özellikle yazılımcıların uygulamalarındaki ayarlar menüsünü nasıl kullanıp kullanmayacaklarıyla ilgili.

Yapılan tavsiyelerden bir tanesi her bir şeyi bir ayar hâline getirmekle uğraşmamak. Google bunun için bir akış şeması hazırlamış ve bu şema üzerinde yer alana “Bu gerçekten bir kullanıcı seçeneği mi?” gibi sorularla yazılımcılara yardımcı olmaya çalışıyor. Eğer bu soruya cevap olumsuzsa, onu bir ayar hâline getirmeye uğraşmayın.

Öte yandan işletim sistemi içinde gezinme konusunda da bazı eklentiler yapılmış. Bildirim menüleri veya bileşenler aracılığıyla uygulamalarda gezinmenin yanı sıra uygulamaların arasında gezinti yapmanın üzerinde de duruluyor. Uygulamaların hangi durumlarda Android’in “geri” tuşunu hangi durumlarda uygulamaya özel “yukarı” tuşunu kullanması gerektiği detaylı bir şekilde açıklanıyor.

Konu hakkında daha fazla detay isteyen Android Tasarım sitesini ziyaret edebilir.

İlgili – Android Tasarım

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER