Eğlence

Android tabletlerin büyük ekranına uygun Turkcell Müzik HD yayınlandı

Turkcell, giderek sayısı artan Android tabletleri göz önünde bulundurarak Turkcell Müzik uygulamasının daha büyük ekranlara uyumlu bir versiyonunu çıkardı. Turkcell Müzik HD olarak adlandırılan bu uygulama büyük ekranın sunmuş olduğu daha fazla alandan yararlanacak şekilde tasarlanmış. Doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir düzenlemeye ihtiyaç vardı, çünkü akıllı telefonlara özel Turkcell Müzik uygulamasını tablette görüntülediğimizde tüm ikonların ve hatta Turkcell Müzik logosunun boyutu değişiyor, kullanıcı arayüzü kötü bir hâl alıyordu.

Turkcell Müzik HD’de navigasyon kontrolleri üst bölüme, logonun yanına dizilmiş. Bu kontroller parmakla rahatlıkla dokunulacak hâle getirilmiş. Uygulamanın merkezindeyse arama motoru yer alıyor. Buraya dinlemek istediğiniz şarkının veya sanatçının adını yazmanız yeterli. Gelen sonuçlar içerisinden istediğinizi anında dinlemeye başlayabilir, dilerseniz o şarkıyı tabii ki belirli bir ücret veya abonelik karşılığında Android tabletinize indirebilirsiniz. Bunun dışında Turkcell Müzik HD uygulaması sesli aramaya imkan veren bir özelliği sayesinde şarkı, sanatçı veya albüme ulaşmak için ismini sesli söylemei yeterli kılıyor. “Konuş & Çal” özelliği de en yakın sonuçları otomatik olarak çalmaya başlıyor.

Yeni gelen müzik oynatıcı ekolayzır özelliği de barındırıyor. Böylelikle kullanıcılar çalan şarkının sesini kendi isteklerine göre filtreleyebiliyor. “Salla & Paylaş” özelliği de iki Android kullanıcısının tek bir sallama hareketiyle sevdikleri şarkıları paylaşmasına izin veriyor. Karusel üzerindeki şarkı görselini seçip tabletler uygulama açıkken sallandığında paylaşılan şarkı diğer tabletteki Turkcell Müzik uygulaması tarafından aktarılarak otomatik şekilde çalmaya başlıyor.

Turkcell Müzik HD uygulamasını aşağıdaki Google Play mağazası bağlantısından veya www.tmarket.com üzerinden indirebilirsiniz.

İlgili >> Google Play

İLGİLİ HABERLER