Eğlence

Android’in ses çıkışı değiştiricisine yayın özellikli cihazlar da eklenecek

android

Google yakında Android 13’te ses çıkışı değiştiricisini kullanırken yayın yapılabilen (Google Cast özellikli) cihazlar arasında seçim yapmanıza izin vermeye başlayabilir. İlk olarak Android 11’de tanıtılan ses çıkış değiştiricisi, şu anda yalnızca kablosuz kulaklık veya hoparlör gibi eşleştirilmiş Bluetooth cihazlarındaki medya oynatma oturumları arasında geçiş yapmanıza olanak tanıyor.

Google Cast SDK’sında (yazılım geliştirme kiti) yapılan bir güncelleme, Android 13’ün çıkış değiştiricisinin yerelden uzağa, uzaktan yerele ve uzaktan uzağa aktarımlara izin verebileceğini gösteriyor. Esper yazarı Mishaal Rahman’ın belirttiği gibi, “yerel” terimi eşleştirilmiş Bluetooth cihazlarını içeren aktarımları ifade ederken, “uzak” terimi ise yayın cihazlarını ifade ediyor.

Bu, kilitli ekranınızdaki ses çıkışı değiştiricisini kullanarak medya oturumlarını telefonunuzdan akıllı bir ekrana sorunsuz bir şekilde aktarmanıza veya tekrar geri almanıza olanak tanıyor. Yakında beklenen bu özelliğin nasıl göründüğünü, Rahman tarafından yayınlanan ve aynı anda birden fazla yayın cihazında ses oynatmayı etkinleştirmenize olanak tanıyan bir “akış genişletme” özelliğini gösteren bir demoda görebilirsiniz. Rahman, işlevselliği denerken bazı hatalar yaşadı, bu yüzden özellik henüz hazır gibi görünmüyor.

2020 yılında Google, çıkış değiştiricisine yayın cihazları için de destek eklemeye çalışıyordu. Ancak herhangi bir nedenle bu durum tam olarak sonuca ulaşmadı. Şimdi şirket, geliştirici belgelerinde bu özelliği ana hatlarıyla belirttiğine göre, en sonunda gelecekteki bir güncellemede son kullanıcılara sunulduğunu görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER