Teknoloji

Android savunucusuna göre Apple eninde sonunda 7 inç’lik tablet üretecek

Steve Jobs geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı bir açıklamada 7 inç’lik tabletleri “doğuştan ölü” olarak nitelendirmiş ve yatırımcılara Apple’ın bu boyutun mükemmel tablet uygulamaları geliştirmek için yetersiz olduğunu belirten kararını bildirmişti. Android’in savunucularında Tim Bray’in Steve Jobs’a bu konuda iddialı bir cevabı var.

Bray’e göre Apple gelecekte 7 inç’lik bir cihazı mutlaka çıkaracak. Galaxy Tab’de oyun oynayan veya kitap oynayan herkesin fark edebileceği üzere, şu anda ekosistemde cep telefonundan daha büyük, ancak hâla tek bir ele sığabilecek ve dört saat boyunca aralıksız kullanılabilecek bir cihaz açığı var. Bray’e göre bu yargı tartışmayı bitiriyor. Fikirlerinin kendisine ait olduğunu ve Google’ın resmi görüşünü yansıtmadığının altını çizen Bray daha önce de 10 inç’lik tabletlerin içerik paylaşımı için elverişli olduğunu, ancak 7 inç’lik tabletlerin sürekli kullanım için daha uygun oldupunu belirtmişti.

“Apple’ın tonlarca cihaz satacağını düşünüyorum, çünkü onlar iyi ve pazarlama işini mükemmel yürütüyorlar.” şeklinde konuşan Bray birçok insanın da tonlarca Android cihazı satacağını, çünkü Android tabletlerin birçok farklı ihtiyaca, şebekeye ve fiyat noktasına uygun şekilde çıkarılabileceğini düşünüyor. Esas mücadele ise veri giriş yönteminde yaşanacak gibi görünüyor. Bray, yüksek hızlı ve düşük sürtünmeli yazı girişi için daha iyi bir çözüm bulununcaya kadar tabletlerin iş için baskın hâle gelemeyeceğine inanıyor.

İlgili – Tim Bray

Görsel – Slashgear

İLGİLİ HABERLER