Teknoloji

Google Android uygulamaları için yeni reklam yöntemi sunuyor

google yeni tasarım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-logo-131015

Google Android uygulamalarının telefonlara uzaktan yayınını yaparak bunu bir reklam aracı olarak kullanmayı planlıyor. Şimdi bir uygulamanın reklamıyla karşılaştığınızda, bu reklam size uygulamayı telefona indirmeden açma ve bir dakika uzunluğundaki tanıtım yayınını deneyimleme fırsatı veriyor.

Google bu yeni uygulama yayın işlevinin nasıl çalıştığını aşağıdaki Cookie Jam reklamıyla gösteriyor:

google-play-Trial-Run-ad

Uygulama yayını geçtiğimiz ay, Arama motoru içinde bir özellik olarak çıkarılmıştı. Google yüklenen uygulamaların içeriklerinden çekilen sonuçları da arama sonuçları içinde gösteriyor. Ancak uygulama yayını sayesinde mobil cihazda yüklü olmayan uygulamaların içindeki sonuçlar da kullanıcılara gösteriliyor. Bir sonuca tıklattığınızda, Google o uygulamayı sunucularında başlatıyor ve sonuçları kullanıcının telefonu üzerinde yayınlıyor.

Bu teknolojiyi reklam için kullanmak oldukça ilginç görünüyor. Özellikle de oyun gibi, satın alma veya indirmeden önce nasıl bir deneyim sağlayacağı merak edilen ürünlerde, uzaktan yayın sayesinde uygulamanın ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak ve indirmeden önce daha sağlam bir karar vermek mümkün olacak.

Google’ın yeni uygulama reklam özelliği henüz tüm dünyada kullanılabilir olmayacak. Google bu özelliğin beta aşamasında kalmaya devam edeceğini ve sadece kısıtlı bir reklamcı kitlesine açılacağını kaydetti. Buna ek olarak uygulama yayını şu an için sadece ABD’de bulunan, Wi-Fi ile internete bağlı ve Android Lollipop ya da Marshmallow çalıştıran telefonlarda işleyecek. Bu, başlangıçta sadece kısıtlı bir kullanıcı kitlesinin yararlanabileceğini gösteriyor. Görünüşe göre reklamlar giderek daha yetenekli hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER