Teknoloji

Android telefonlarında uzaktan QR kodları okutma artık daha kolay olacak

android qr okuma

Android telefon kullanıcıları, yakında uzak QR kodlarını okumakta daha az zorluk yaşayabilir. Google, kamera çerçevesinde bir QR kodunu otomatik olarak algılayan, yakınlaştıran ve okuyan yeni bir kod tarayıcı üzerinde çalışıyor. Bu özellik henüz cihazlara gelmiş değil, ancak Google’ın geliştiricilere sunduğu en son API’lerde yer alıyor.

Özellikle, Google’ın kod tarayıcı API’sı, bu yeni yetenekle güncellendi. Google’ın QR Kod Tarayıcı sistem uygulamasında çalışıyor, ancak diğer uygulamalara da entegre edilebiliyor.

Android QR okuma: Yeni otomatik yakınlaştırma fonksiyonu ne sağlıyor?

Eğer geliştiriciler kod tarayıcı API’sını uygularsa, kullanıcıların kamera izinlerini vermesine gerek kalmayacak. Bu, geliştiricilerin özel bir deneyim oluşturmak zorunda kalmadan zaman kazanmalarına yardımcı olacak. API, kullanıcılar için gizliliği korumak amacıyla QR kodlarını yorumlamak için Google’ın cihaz içi makine öğrenimini kullanıyor.

Android uzmanı Mishaal Rahman tarafından belirtildiği üzere, yeni otomatik yakınlaştırma fonksiyonu, uygulamalara eklenebilecek yeni ML Kit Barkod Tarama API kütüphanesi sürüm 17.2.0’da mevcut. Ayrıca, yalnızca kod tarayıcı API’nın 16.1.0 sürümünde de bulunuyor.

Rahman, bu kolay QR kodu tarama özelliğinin, Android 13 veya daha yeni sürümleri çalıştıran cihazlara gelebileceğini belirtti. Bu özellik, Google’ın seçili üreticilere lisansladığı Android’in özel parçaları olan GMS üzerinden zaten dağıtılmaya başlamış olabilir.

Alt düzey kameralarla donatılmış Android akıllı telefonlarda bu yeni özelliğin ne kadar etkili olacağı veya yalnızca Google’ın kendi Pixel cihazlarına mı geleceği henüz net değil. Ancak özellik oldukça ilginç ve umarız yakında geliştiricilerin uygulamalarında ve yaygın olarak kullanılan cihazlarda yer alır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER