Manşetler

Android Q sızıntısına göre koyu mod ve yeni gizlilik ayarları yolda

android 12 snow cone

Eğer her yıl tanık olduğumuz döngü geçerliliğini korursa, Google’ın Android Q ile ilgili yenilikleri paylaşması için fazla zaman kalmadı. XDA Developers ise Android’in gelecek büyük sürümünün ilk versiyonlarından bir tanesiyle oynamaya fırsat yakalamış gibi görünüyor. Her ne kadar tam görünüm sunulmasa da, Google’ın neler planladığına dair birtakım ipuçlarını elde etme fırsatını elde ediyoruz.

Şu an için en büyük değişiklik sistem geneline getirilen koyu mod oluyor. Android 9 Pie’ın temaları açıktan koyuya değiştirilebiliyor, ancak bu değişiklik sadece bildirim tepsisine ve uygulama başlatıcısına yansıyor. XDA’in ekran görüntüleri ise Q sürümünde koyu modun ayarlar menüsü gibi yerlere de uygulanacağını gösteriyor. Aynı zamanda koyu renk desteği olmayan uygulamalar için bile koyu modu zorlayacak bir ayar da bulunabilir.

android q koyu mod
Android Q Koyu Mod

Öte yandan Google, kullanıcı gizliliğini de artırmaya devam ediyor. Kamera ve mikrofon erişimi ile arka planda çalışan uygulamalara dair, son Android sürümlerinde önemli adımlar atılmıştı. Görünüşe göre şirket, “sadece uygulamayı kullanırken izin ver” seçeneğini de eklemeye hazırlanıyor. Şu anda Android Pie, konum gibi hassas izinler için aç-kapa düğmesi içeriyor. Daha fazla esneklik eklemek iyi olacak, çünkü bazı uygulamalar izinler tamamen iptal edildiğinde çalışmayacaktır.

Android Q’da izinler daha da geliştiriliyor

Bunlar öne çıkan ayrıntılar, ancak XDA Developers Google’ın Samsung’un DeX’ine benzeyene, masaüstü / harici ekran modu üzerinde de çalıştığını öne sürüyor. Geliştirici ayarları içinde dahili ekran kaydedicisi de var. Ancak bu, işletim sisteminin bu ilk versiyonunda tam anlamıyla düzgün çalışmıyor gibi görünüyor.

Android Q ile dahili ekran kaydı da yolda

Google geçen yıl Android 9 Pie’ın en büyük yeniliklerini mayıs ayında duyurmuştu. Bu nedenle Q sürümüyle ilgili yenilikleri de o zamanlarda duymayı bekleyebiliriz. Hem Android Oreo hem de Android Pie, ağustos aylarında, beta sürümlerinin çıkışından birkaç ay sonra gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER