Teknoloji

Android Q Deep Press ile 3D Touch’a yanıt verecek

android q beta destekleyen cihazlar

Apple‘ın 2015 model iPhone’lar ile sunduğu en dikkat çekici özelliklerden birisi de 3D Touch olmuştu. Google aradan geçen birkaç yılın ardından Android Q ile birlikte Apple’a gecikmeli de olsa yanıt verecek gibi görünüyor. Geliştirici Till Kottmann, Android Q’nun beta sürümünde Deep Press isimli bir özelliğin izlerine rastladı.

Google’ın söz konusu özellik için yazdığı tanım cümleleri ise akıllara fazlasıyla Apple’ın 3D Touch özelliğini getiriyor. Şirket, ekrana normalden uzun süre basıldığında kullanıcıların karşısına farklı seçeneklerin çıkacağını belirtiyor. Apple bu özelliği iPhone’ların yanı sıra Apple Watch’ta ve MacBook’ların izleme dörtgeninde de kullanıyor. Bazı Android cihaz üreticilerinin de geçmişte bu teknolojiyi kullandığını hatırlatmakta fayda var.

Deep Press özelliğinin nasıl yerleştirileceği konusunda ise hâlâ belirsizlikler var. Android üreticilerinin Deep Press için ekstra bir donanıma mı ihtiyaç duyacağı, yoksa özelliğin özdevinimli öğrenme teknolojisinden mi yararlanacağı henüz bilinmiyor. Eğer özelliğin temelinde özdevinimli öğrenme varsa bunun dağıtımı kolaylaştıracak bir unsur olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Android Q ve Deep Press hakkındaki detayları duymak içinse önümüzdeki aya kadar sabretmek gerekiyor gibi görünüyor. Google’ın tüm bilgileri 7-9 Mayıs arasında gerçekleşecek I/O 2019‘da açıklaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER