Teknoloji

Android Pay mart ayı içinde İngiltere’de faaliyete geçecek

android pay

Google’ın mobil ödeme çözümü Android Pay, yakında yeni bir ülkede daha kullanıma sunulabilir. The Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, mobil ödeme sistemi mart ayının sonları itibarıyla İngiltere’de faaliyete geçecek. KitKat 4.4 ve üstü Android sürümlerinin yüklü olduğu NFC özellikli cihazlarda kullanılabilecek sistem, tüm mobil operatörler tarafından desteklenecek.

Google’ın yeni mobil cüzdanında kullanıcılar kredi, banka ve mağaza kartlarını saklayabilecek. Bu sistem akıllara doğal olarak Google Wallet’ı getiriyor. Android Pay’in gerçekten Google Wallet’ın yerini alması için geliştirilmesi, bu benzerliğin daha normal karşılanmasını sağlıyor. Ancak yeni sistemin daha gelişmiş, daha güvenli ve daha kullanışlı olduğunu belirtmek gerekiyor. I/O 2015’te görücüye çıkan servis, kısa bir süre sonra ABD’de kademeli olarak kullanıma sunulmuştu.

Apple Pay’e benzer biçimde işleyen Android’in mobil ödeme çözümü, kullanıcıların kredi ve banka kartı detaylarını NFC özellikli akıllı telefona depoluyor. Android cihaz sahipleri, mağazalarda bulunan temassız ödeme terminalleri aracılığıyla ödeme işlemlerini tamamlayabiliyor.

Android Pay üzerinden gerçekleştirilen işlemlerde hem kimlik hem de işlem, akıllı telefonun parmak izi tarayıcısı aracılığıyla doğrulanıyor. Sistem, gereken zamanlarda ödemeyi doğrulamak için PIN kodundan da faydalanabiliyor.

Mobil ödeme pazarı, son zamanlarda büyük teknoloji şirketlerinin özel ilgi gösterdiği alanlar arasında ön plana çıkıyor. Apple’ın Apple Pay, Samsung’un ise Samsung Pay ile boy gösterdiği arenada Google şansını Android Pay ile deniyor.

İLGİLİ HABERLER