Teknoloji

Android Pay Birleşik Krallık macerasına başladı

android pay birlesik krallikGoogle, mobil ödeme servisi Android Pay’in Birleşik Krallık’ta faaliyete geçeceğinin sözünü daha önce vermişti. Bu söz bugün itibarıyla yerine getirildi. Hem Mastercard hem de Visa kredi kartları desteklenirken, ank of Scotland, First Direct, Halifax, HSBC, Lloyds Bank, M&S Bank, MBNA ve Nationwide Building Society’nin programın Birleşik Krallık’taki ilk ortakları arasında olduğu belirtildi.

Ülkede faaliyet gösteren büyük bankalardan Santander ve Barclays’in ortaklar listesinde bulunmaması dikkat çekiyor. Barclays’in Android Pay’e alternatif olabilecek başka bir çözüm üstüne çalıştığı söyleniyor.

Android Pay Birleşik Krallık sınırları içinde temassız ödeme seçeneklerinin geçerli olduğu noktalarda kullanılabilecek. Tıpkı Apple Pay gibi, Android Pay de Londra’nın toplu taşıma ağında kullanılabilecek. Sistemle yapılabilecek maksimum ödeme bedeliyse şu an için 30 pound ile sınırlandırılmış durumda. Google, Deliveroo ve Yplan gibi geliştiricileri de uygulama içinde Android Pay aracılığıyla içerik satışı yapmaları konusunda destekliyor. Sistemden faydalanmak isteyen kullanıcıların Android 4.4 KitKat ve üstü sürümlerin yüklü olduğu ve NFC barındıran cihazlara sahip olmaları gerekiyor.

Google, Android Pay’i Singapur ve Avustralya’da da kullanıma sunmayı olanladığını açıkladı. Şirketin bugün gerçekleştireceği I/O 2016 etkinliğinde platform için geliştirdiği yeni özellikleri duyurabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER