Teknoloji

Android Pay Avustralya’da faaliyete geçti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android pay avustralyaAndroid Pay Avustralya pazarına giriş yapan en yeni mobil ödeme servisi oldu. Apple Pay ve Samsung Pay, ülkedeki faaliyetlerine daha önce başlamıştı. Android Pay’in de sahneye çıkmasıyla birlikte Avustralya’daki mobil ödeme pazarında rekabetin dozu biraz daha artacak gibi gözüküyor. Zira Android Pay’i kullanmak için Apple ve Samsung’un çözümlerinde olduğu gibi tek bir markaya bağlı kalmak gerekmiyor.

Android Pay ile Avustralya’da McDonald’s, Domino’s Pizza, Gloria Jean’s Coffee, 7Eleven gibi mağazalarda ödeme yapılabilecek.

Avustralya’da Android Pay desteğini sunan ilk büyük banka ANZ oldu. Diğer büyük bankaların da yıl içinde Android Pay desteği sunması bekleniyor. Android Pay’in Avustralya açılımını destekleyen ilk finansal kurumların listesi ise şu şekilde: Macquarie, American Express, MyState, Teacher?s Mutual Bank ve PCCU.

Bendigo Bank, EFTPOS, MasterCard, ING Direct, St. George ve Westpac gibi finansal kurumların da yakında Android Pay desteği sunacağı açıklandı.

Android Pay Avustralya pazarında uygulama içi satın alımları da destekleyecek

Android Pay yaklaşık 20 uygulamada uygulama içi satın almalar için kullanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER