Teknoloji

Android P ile telefonlar bir Bluetooth klavye veya fareye dönüşebilir

android pGoogle’ın müstakbel mobil işletim sürümü Android P ile ilgili haberler son zamanlarda ivme kazanmış durumda. Konuya dair en son haber ise yeni Android sürümüyle birlikte kullanıcıların önüne ilginç bir imkanın sunulabileceğini gösteriyor.

İnternete sızan bir belge, yeni sürümle birlikte Android platformunun Bluetooth HID cihaz profil servisini desteklemeye başlayabileceğini gözler önüne seriyor. Böylelikle işletim sisteminin yüklü olduğu telefonları Bluetooth destekli bir QWERTY klavye veya fare olarak kullanmak mümkün hâle gelecek. Söz konusu özelliğin geçmişi ise 2014’e uzanıyor. Qualcomm’un CodeAurora forumunun bir üyesi, Bluetooth HID için bir yama yayınlayarak telefonların Bluetooth klavye veya fare olarak kullanımının önünü açmıştı.

Söz konusu yama, 2016’nın aralık ayında bir taahhüt olarak Android’e eklenmişti. Ancak buna rağmen, özellik Android sürümlerinde devredışı kalmayı sürdürmüştü. Ancak ikinci taahhüdün verilmesiyle birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor. Uyumlu API’ların üzerindeki örtüyü kaldıran Google, geliştiricilerin uygulamalarında telefonları klavye veya fare olarak kullandırılabilmesini mümkün kılıyor. Bu da yeni Android sürümüyle birlikte özelliğin aktif olarak kullanılabileceği anlamına geliyor.

Android P ile sunulması beklenen bu yeni imkandan ilk olarak Google’ın Pixel serisi telefonların yararlanması öngörülüyor. Bu yeni özellik telefonları bilgisayara dönüştürmeyecek olsa da, bilgisayar sahiplerini ekstra aksesuar taşıma zahmetinden kurtaracağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER