Manşetler

Android P beta 3 sürümü indirilmeye sunuldu

android p beta 3

android p beta 3Eğer Google geçen yıl olduğu gibi hareket ederse, Android P sürümü gelecek ayın sonlarına doğru yayınlanabilir. Şirket şimdilik bu takvime uygun biçimde hareket ediyor. Son olarak yayınlanan Android P Geliştirici Ön İzleme 3 sürümü de bunu gösteriyor.

Yazılımın yayınlanan bu son versiyonu “bitmeye yakın” olarak nitelendiriliyor. Google’ın mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı David Burke, hata düzeltmelerine ve kararlılığa odaklandıklarının altını çiziyor.

Android P Beta 3, haziran ayının başında çıkan Android P Beta 2 sürümündeki en son API, özellikler ve yeni emoji karakterleri üzerine inşa edildi. Bu ilerleme hızı, Ağustos 2018’de final sürümünün yayınlanmasının kuvvetle muhtemel olduğunu gösteriyor.

Geliştiriciler geçtiğimiz mart ayından itibaren gelecek Android sürümünün tadına bakmaya başlamışlardı. Yayınlanan bu üçüncü sürüm ise meraklı kullanıcılar tarafından da indirilebiliyor. Ön tarafta dikkate değer herhangi bir yenilik görünmese de, arka planda yer alan kararlılık optimizasyonları ve güvenlik güncellemeleri bu sürümü final sürüm yayınlanmadan önce, uygulamalarını test etmek isteyen geliştiriciler için ideal hâle getiriyor.

Eğer elinizde uyumlu bir cihaz varsa, ağustos ayına kadar da beklemek istemiyorsanız, buradan programa katılarak değişikliklerin tadına hemen varmaya başlayabilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Android P Beta 3 hata düzeltmelerine odaklanıyor. Bu da söz konusu sürümü gönül rahatlığıyla indirip telefonu günlük işleriniz için kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Bu sürüm büyük oranda ağustos ayında beklenen final sürümle de aynı olacaktır.

Android P beta 3 daha fazla cihaza indirilebiliyor

Android P’yi Oreo’dan ayıran unsurlardan bir tanesi, beta aşamasında daha fazla cihazın desteklenmesi. Bu cihazların büyük bir kısmı Türkiye’de satılmıyor olsa da; OnePlus 6, Nokia 7 Plus, Essential Phone gibi telefonları da Android Beta programı içinde görüyoruz. Bu, aynı zamanda final sürüm yayınlandığında bunu kısa sürede daha fazla cihazın destekleyeceğinin bir işareti de sayılabilir.

İLGİLİ HABERLER