Manşetler

Android P’nin açılımı ortaya çıktı

android pGoogle yeni Android sürümlerini genellikle sürümün yayınlanmasından uzun süre önce duyursa da, sürümlerin ismini açıklama konusunda acele etmiyor. Söz konusu davranış, bu yıl da değişmemiş gibi görünüyor. Android P isminin açılımının ağustosta yeni sürüm yayınlanırken duyurulması bekleniyor.

Ancak yeni Android sürümünün ismini öğrenmek için sürümün yayınlanmasını beklemeye gerek kalmamış olabilir. Huawei’nin Polonya ofisi, cihazının Android 8.0 Oreo güncellemesini alıp almayacağını merak eden bir P9 Lite mini sahibinin sorularını yanıtlarken yeni sürümün adını da açığa çıkardı.

Huawei tarafından verilen yanıtlardan birinde, P9 Lite mini’nin 2018’de alacağı güncellemelerden bahsediliyor. Burada en yeni Android sürümü Android Pistachio (Antep Fıstığı) olarak anılıyor. Söz konusu isim, daha önce Bloomberg tarafından ortaya atılan bir iddiayı da destekliyor.

android pBloomberg tarafından şubat ayında yayınlanan bir haberde, yeni sürümün isminin “Android Pistachio Ice Cream” (Android Antep Fıstıklı Dondurma) olacağı iddia edilmişti. Google’ın ismi kısaltmak adına dondurmayı çıkarıp, sadece Antep fıstığını tutmuş olma ihtimali kulağa mantıklı geliyor. Yine de Android P’nin açılımı konusunda emin olmak için biraz daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER