Eğlence

Android oyunları için YouTube’dan canlı yayın imkanı geliyor

youtube-gaming-260815

YouTube çok yakında Android telefonlarının canlı video yayını yapma imkanına kavuşacağını açıkladı. Bu hamle özellikle Japonya’da ve dünyanın diğer noktalarında giderek daha da popüler hâle gelen mobil cihazlarda oyun oynama aktivitesinden yararlanmayı amaçlıyor.

Söz konusu işlevi getirecek güncellemenin ne zaman çıkacağı bilinmiyor, sadece “çok yakında” geleceği söylenmekle yetiniliyor. Ayrıca bu güncelleme YouTube Gaming uygulamasına Japonca dil desteği de getirecek.

Japonya, geçtiğimiz ay ABD ve İngiltere’de kullanıma sunulan YouTube Gaming servisinin Asya’da açıldığı ilk pazar olacak. Duyuru Tokyo Game Show etkinliğinin ilk gününde gerçekleştirildi. Japonya’nın mobil oyunlarının oyun kültürünü diğer ülkelerdekine göre daha fazla şekilde tanımladığı, YouTube küresel oyun şefi Ryan Wyatt’ın konuyla ilgili açıklamasında yer aldı. Bu eğilimin oyuncular için ekranlarında olup bitenleri oyuncu kitlesiyle anında ve kolaylıkla paylaşmalarını sağlayacak araçlara olan ihtiyacı beraberinde getirdiği de vurgulandı.

 

YouTube Gaming’in karşısında Amazon’a ait olan Twitch gibi, video oyun camiasında sadık bir kitleye sahip büyük bir rakip bulunuyor. Ancak Japonya gibi henüz el değmemiş pazarlara, mobile odaklanarak girmek, bunun yanı sıra sade ve çekici bir kullanıcı arayüzü ve geri sarma gibi akıllı özelliklerle, YouTube rekabette aradan sıyrılma fırsatı bulabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER