İpucu

Nasıl Yapılır: Android’de otomatik saat ayarını kapatma

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android otomatik saat ayarı nasıl kapatılır? Yaz saati uygulamasının kalıcı hâle gelmesi sonucunda yılın tümü genelinde yazın olduğu gibi 45 derece doğu boylamındaki saati baz almaya devam edeceğiz. Bu durum şimdiye kadar saat konusunda eş zamanlı olduğumuz ülkelerle aramızdaki senkronizasyon bozulacak. Sonuç olarak akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi elektronik cihazların saat ayarlarında da sorunların yaşanması bekleniyor.

Söz konusu cihazların büyük kısmında otomatik saat ayarı açık hâlde bulunuyor. Böylelikle cihaz saat bilgisini sunucudan veya şebekeden otomatik olarak alıyor. 30 Ekim Pazar günü saatlerin geri alınmasıyla birlikte mobil cihazınızın saati de geri alınabilir. Her ne kadar mobil cihaz üreticileri ve operatörler böyle bir durumun yaşanmaması için gerekli tedbirleri alsa da, otomatik saat ayarını kapatarak en başından tedbir alabilirsiniz.

Otomatik saat ayarını kapattığınızda telefonunuzu bir analog saat gibi elle ayarlayabilirsiniz.

Android Otomatik Saat Ayarı kapatma işlemi aşağıdaki şekilde gerçekleşiyor:

  1. Ayarlar’ı açın.
  2. Farklı cihazlarda Sistem, Genel Sistem Ayarları, vb. bölümler altında yer alan Tarih ve Saat seçeneğine tıklatın.
  3. Açılan sayfada bulunan Otomatik tarih ve saat seçeneğini kapalı duruma getirin.
  4. Bu ayarı kapattığınızda tarih ve saati elle ayarlamanızı sağlayan ayarlar görünecektir. Saat güncel olduğu için herhangi bir ayara dokunmanız gerekmiyor. Saatiniz 30 Ekim tarihinden itibaren de olduğu gibi kalmaya devam edecektir.

İLGİLİ HABERLER