Teknoloji

Android Oreo seçtiğiniz şifre yöneticisini tanıyor, uyum gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gizlilik ve güvenlik konuları Facebook’un sayesinde yeniden gündeme gelmişken, daha fazla insan uygulamalarını ve hesaplarını güvenli tutmak amacıyla şifre yöneticilerine yöneliyor. Eğer Android 8.0 Oreo ile çalışan bir cihaza sahipseniz, istediğiniz şifre yöneticisini, tabii ki Google’ın standartlarını karşıladığı takdirde kullanma şansına sahipsiniz. Böylelikle otomatik tamamlama özelliğinden yararlanabilir, favori web sitelerine veya servislerinize hem kolay hem de hâlâ daha güvenli biçimde erişebilirsiniz.

Google’ın, güvenlik ve işlevsellik açısından gereksinimlerini karşılayan bir dizi şifre yöneticileri listesi bulunuyor. Eğer bunlardan herhangi bir tanesini kullanıyorsanız, bunu Google hesabınızla kolaylıkla bağlayabilirsiniz. Bu servisler LastPass, Dashlane, Keeper ve 1Password’ü de içeriyor. Şirket gelecekte bu listeye daha fazla servis ekleyecek, ancak şu an için sadece standardı geçen servisleri kullanabilirsiniz.

Şifre yöneticisini kullanmanın adımları oldukça basit. Eğer bir şifre yöneticisi uygulaması telefonunuzda çoktan yüklüyse ve kullanıyorsanız, Ayarlar’ı açın ve Otomatik tamamlama ayarına gidin. Daha sonra otomatik tamamlama servisini seçin. Eğer şifre yöneticisi telefonunuzda yüklüyse ve Google tarafından destekleniyorsa, listede yer alacaktır. Eğer bir tanesini kullanıyorsanız, ancak hâlâ telefona yüklemediyseniz, Servisi Ekle bağlantısına tıklayarak Google Play’e gidebilir ve ilgili uygulamayı yükleyebilirsiniz. Depolanan bilgiler bir formu doldurmaya ihtiyacınız olduğu anda otomatik olarak gösterilecektir.

Ayrıca Google da, Oreo ve üstü sürümle çalışan tüm cihazlar için bir otomatik tamamlama servisi olarak yer alıyor. Böylelikle Chrome’da kaydettiğiniz veriler de Android cihazınızda formları doldururken otomatik olarak yerleştiriliyor. Eğer otomatik doldurma ve şifre yöneticileri sizin için önemliyse, ancak cihazınızda henüz Oreo çalışmıyorsa; o hâlde cihaz üreticinizin söz konusu güncellemeyi sunmasını beklemeniz ya da bu sürümle çalışan başka bir cihaza geçmeniz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER