Teknoloji

Android Oreo kullanıcıların pil tasarrufu yapmasına yardımcı olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android oreoGoogle, Android için hazırladığı ön izleme sürümleriyle işletim sistemine ekleyeceği yeni özellikleri test ediyor. Android Oreo 8.1 için hazırlanan geliştirici ön izlemesi de önemli bir aracın ipucunu veriyor. Telefonun derin uykuya dalmasını engelleyen uygulamaları tespit edecek araç, kullanıcıların pil tasarrufu yapmasına yardımcı olacak.

Söz konusu araç sayesinde kapanmayan ve telefonun derin uykuya dalmasını engelleyen uygulamalar rahatlıkla bulunacak. Oreo, kullanıcılara ilgili uygulamaların neden çok fazla güç tükettiği konusunda da bilgi verecek. Örneğin, konum bilgisine çok sık ihtiyaç duyan konum tabanlı uygulamalar Android’in yeni aracı tarafından kullanıcıların karşısına çıkarılıyor.

İlgili araca Oreo’nun ayarlar menüsü üzerinden erişilebiliyor. Yanlış işleyen uygulamalar, yanlarındaki kırmızı pil işareti sayesinde rahatlıkla anlaşılıyor. Uygulama isminin üzerine tıklandığında kullanıcıların önüne “Kapanmaya Zorla” veya “Eşlik eden servisi devredışı bırak” gibi seçenekler çıkıyor.

Android Oreo üçüncü taraf uygulamaları devreden çıkarabilir

Google’ın sunduğu yeni aracın işlevini Play Store’da “Wakelock Detector” adını taşıyan uygulamalar görüyor. Android Oreo, bu işlevi yerleşik biçimde sunarak üçüncü taraf uygulamalara olan ihtiyacı ortadan kaldırabilir.

İLGİLİ HABERLER