Teknoloji

Android Oreo’nun pazar payı yüzde 5’in üstüne çıktı

android oreo

android oreoGoogle geliştirici konferansı I/O 2018’in açılış etkinliğinde müstakbel Android sürümü olan Android P hakkındaki yeni detayları açıklamıştı. Ancak bu sürümün son kullanıcılara ulaşması için yılın ilerleyen dönemlerini beklemek gerekiyor. Android P ufukta görünse de, mevcut en yeni sürüm Android Oreo yavaş adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Yayınlanmasının üzerinden neredeyse 9 ay geçen Oreo’nun büyüme hızı da seleflerine benzer bir çizgide gidiyor.

Google’ın nisan ayında paylaştığı rakamlarda Oreo’nun pazar payı yüzde 4.15 olarak açıklanmıştı. Mayıs ayına ait güncel istatistiklerde ise Oreo’nun kullanım oranının yüzde 5’in üstüne çıktığı görülüyor.

Aylık yüzde 1 oranındaki artışın çok yüksek olmadığı yadsınamaz bir gerçek. Ancak Oreo’nun büyüme hızının önümüzdeki aylarda çok daha fazla artacağı rahatlıkla söylenebilir. Hâli hazırda Android 8.0 ve 8.1’in toplam kullanım oranları yüzde 5.7 seviyesine ulaşmış durumda.

Android Nougat, yüzde 31.1 ile Android sürümleri arasında başı çekmeyi sürdürüyor. Nougat’yı yüzde 25.5 ile Marshmallow ve yüzde 22.4 ile Lollipop izliyor. Android Oreo’nun arkasından ise yüzde 4.3 ile Jelly Bean, yüzde 0.4 ile Ice Cream Sandwich ve yüzde 0.3 ile Gingerbread izliyor.

İLGİLİ HABERLER