Teknoloji

Android Oreo’nun kullanım oranı henüz yüzde 1’e ulaşmadı

android oreo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android oreoApple’ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 11, uyumlu cihazların yüzde 60’ına ulaşmış durumda. iOS 11 bu konuda seleflerine kıyasla ağır kalsa da, Android tarafındaki muadiline büyük fark atıyor. Google tarafından paylaşılan son rakamlara göre, Android Oreo henüz Android ekosistemindeki cihazların yüzde 0.5’lik kısmına ulaşabildi.

iOS ve Android’in farklı yapılarını ve sürümlerinin kullanıcılara ulaşma biçimini düşününce iki platformu doğrudan karşılaştırmak pek mantıklı olmuyor. Ancak bu durum Android kullanıcılarının yazılım güncellemesi konusunda arkada kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Google tarafından üretilen Android cihazlarının dışında kalan cihazlar, en yeni Android sürümlerine bir bekleyişin ardından ulaşabiliyor.

Google tarafından paylaşılan son rakamlar, Oreo için bu tablonun oldukça karanlık olduğunu gösteriyor. Kasım ayının başında yapılan açıklamada, Oreo’nun Android ekosisteminin yüzde 0.3’lük kısmına ulaştığı belirtilmişti. Güncel istatistikler ise bu oranın yüzde 0.5’e ulaştığını gösteriyor. Ocak ayında bu oranın kayda değer ölçüde artması beklense de, esas büyük artış için önümüzdeki yılın mart ve nisan ayları işaret ediliyor.

Android Oreo benimseme oranı listesinde altıncı sırada

Android Oreo, Android sürümlerinin benimseme oranını gösteren sıralamada altıncılığı Ice Cream Sandwich ile paylaşıyor. Listenin en tepesinde Android Marshmallow bulunuyor. Yüzde 29.7’lik bir kullanım oranına sahip olan Marshmallow’u toplam yüzde 26.3’lük kullanım oranı ile Android Lollipop sürümleri takip ediyor. Üçüncü sırada ise 2016’da yayınlanan Android Nougat yer alıyor. Nougat, Android ekosisteminin yüzde 23.3’lük kısmını kapsıyor. Android KitKat cihazların yüzde 13.4’ünde yüklü bulunuyor. Selefi Android Jelly Bean ise cihaz ekosisteminin yüzde 5.9’unda aktif durumda. Listede Android Oreo’nun altında kalan tek sürüm ise yüzde 0.4’lük kullanım oranına sahip olan Android Gingerbread. Söz konusu sürüm, bundan tam 7 yıl önce, 2010’un aralık ayında yayınlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER