Teknoloji

Android Oreo ağır adımlarla yoluna devam ediyor

android oreo

android oreoGoogle, nisan ayına ait Android dağıtım rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan rakamlara göre, en yeni sürüm olan Android Oreo seleflerinin geçtiği yollardan yürümeye devam ediyor.

Oreo’nun pazar payı şubat ayı itibarıyla yüzde 1’i çok küçük bir farkla geçebilmişti. Son rakamlar ise Oreo’nun Android cihazlarının yüzde 5’lik bir kısmına ulaşabildiğini gösteriyor. Ancak Android P’nin yola çıktığını düşününce bu rakam oldukça küçük görünüyor.

En güncel Android sürümünün, duyurusunun üstünden aylar geçmesine rağmen, bu kadar az cihaza erişebilmesinin şaşırtıcı bir durum olmadığını söylemek gerekiyor. Marsmallow ve Nougat sürümlerinde de bu senaryo yaşandığı için ortada Android kullanıcılarının garipseyeceği bir durum bulunmuyor.

Android 7.0 Nougat, geçtiğimiz yılın nisan ayı itibarıyla Android ekosisteminde yüzde 4.5 oranında bir paya sahipti. Android 8.0 Oreo ise hâli hazırda ekosistemin yüzde 4.1’lik kısmını elinde tutuyor. 8.1’in de dahil edilmesiyle birlikte Oreo’nun payı yüzde 4.6’ya yükseliyor.

Android Oreo, mevcut aktif sürümler içinde sadece Jelly Bean, Ice Cream Sandwich ve Gingerbread’i geçebiliyor. Nougat, yüzde 30.8’lik pazar payı ile en popüler Android sürümü olurken onu sırasıyla Marshmallow, Lollipop ve KitKat izliyor.

İLGİLİ HABERLER