Teknoloji

Android Oreo herkese açık kablosuz ağların hızı hakkında bilgi verecek

android oreoGoogle, Android 8.1 güncellemesini geçtiğimiz aralık ayının başlarında dağıtıma çıkarmıştı. Yazılım devi, aradan yaklaşık 1,5 ay geçmesine rağmen, bu güncelleme paketine dahil olan yeni özellikler duyurmaya devam ediyor. Son eklenen özellikle birlikte Android Oreo, herkese açık kablosuz ağların bağlantı hızları konusunda kullanıcılara önceden bilgi verecek. Wi-Fi ayarları menüsünde kullanıcıların karşısına hızı sembolize eden dört etiket çıkacak. Bu etiketler “Çok Hızlı”, “Hızlı”, “Normal” ve “Yavaş” isimlerini taşıyacak.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, Çok Hızlı ve Hızlı arasındaki temel fark video kalitesinden kaynaklanıyor. “Çok Hızlı” etiketini taşıyan ağlarda çok yüksek kaliteli videolar oynatılabiliyor. “Hızlı” etiketini taşıyan ağlarda ise çok sayıda videoyu oynatmak mümkün oluyor. “Normal” seviye ise internette dolaşmak, sosyal ağları gezmek ve Spotify üzerinden müzik dinlemek için yeterli olarak tanımlanıyor.

Şifreyle bağlanılabilen ve Google’ın, doğal olarak, test edemediği özel ağlarda bu tarz etiketler gösterilmeyecek. Bu gruptaki ağlarda kullanıcılara sinyal seviyesi hakkında bilgi verilecek. Google’dan yapılan açıklamada, ağ yöneticilerinin hız etiketi gösterimi özelliğinden bir “Canary URL” ile çıkabileceği de belirtildi.

Android Oreo ağustos ayında resmiyet kazanmıştı

Google’ın en yeni mobil işletim sistemi olan Android Oreo, geçtiğimiz ağustos ayında resmiyet kazanmıştı. Ocak ayının başında yayınlanan rakamlara göre, Oreo sürümlerinin yüklü olduğu cihazların oranı henüz yüzde 1’in altında. Ancak yılın ilk çeyreğinde tanıtılacak yeni cihazların çıkışıyla birlikte bu oranın daha hızlı biçimde artması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER